Jak mam to ustawić, żeby mi od razu na kokpit wchodziło? tak jak dawniej miałem a nie na stronę główną.
Tylko, że to teraz takie niespójne - strony filmów, osób, dyskusji mają cienie, gradienty, które nijak nie współgrają z nową odsłoną strony głównej. Nie mówię - nic nie zmieniać w szczególności, że lubię design bezgradientowo-cieniowy, ale póki co to jakiś bajzel z tego wyszedł.
Wygląd całego serwisu filmweb w ogóle nie współgra z wyglądem stron filmów, osób czy seriali. Jak dla mnie klapa, o ile nie poprawią współgrania wyglądu stron, jeśli to zrobią będzie nawet przyjemnie.
tylko ze teraz kompletnie to ze sobą nie współgra jak by dwa różne portale
jedno mi się podoba że jest duże dobrze widoczne pole wyszukiwania, bo tamtego nawet nie zauważałem i nie używałem to jest tylko na plus a tak to lipa totalna
Znowu uszczęśliwianie na siłę. Teraz strona wygląda jak bezczelna podróba IMDB (to samo okno wyszukiwania i kolory).
Myślę jednak, że trzeba dać temu szansę. Pewnie jak w większości takich przypadków to tylko kwestia przyzwyczajenia.
to samo sobie pomyślałem! a wczoraj weryfikator nie przyjął mojego plakatu, tłumacząc, że jest tylko jedno źródło z - "IMBD". skoro podszywają się pod imdb, to tym bardziej mi dziś smutno, że miał takie beznadziejne tłumaczenie ; (
super jest! dużo klarowniejsza i ta wyszukiwarka wreszcie nie schowana. czekam teraz na zmianę wszystkich części portalu - bo aktualnie gryzą się kolorystycznie (np. ciemna czerwień butonów z żółtymi elementami logotypu).
i nie narzekajcie - szybko się przyzwyczaicie.
Przyzwyczaić się do czegoś,a polubić coś to 2 inne sprawy.Te zmiany są nikomu nie potrzebne,redakcja zamiast zająć weryfikacją i poprawą jakości portalu,znowu bawi się kolorami.Polecam Filmweb w wersji niebieskiej.A stare logo 100000000000 razy ładniejsze.
Zmiany układu bardzo mi się podobają i sam serwis jakby szybciej chodził. Ale z kolorystyką to się przejechali. Toż to wygląda tragicznie.
No i logo, które wg. mnie było świetne zostało zmienione na to żółte coś.
Jak dla mnie ta zmiana również jest beznadziejna, wszystko poukrywane, za dużo klikania, a ta kolorystyka... Przecież to wygląda jakby kino umarło, a filmweb obchodził żałobę! Zupełnie nie trafione zmiany, i właściwie to nawet niepotrzebne... Nie rozumiem, po co zmieniać coś co jest w porządku, żeby to jeszcze były zmiany na lepsze, a póki co to większość opinii jest negatywna.
za 2 tygodnie nie będziecie pamiętali poprzedniego logo. a dizajn jest IMO dużo przyjaźniejszy - klarowniejszy. no i mój ulubiony argument "po co zmieniać, jak było dobrze"? otóż świat zmienia się non stop i nie wiem, czy próbowałaś korzystać z FW na jakimkolwiek urządzeniu mobilnym? koszmar - malutkie okienko wyszukiwania i to rozwijające się menu pod każdą kategorią... można było dostać fioła. a kolorystyka jest rzeczywiście mroczniejsza, ale domyslam się, że ma to jakiś sens - nie kojarzy mi się z żałobą (co za egzaltacja!) , ale raczej z elegancją. choć z tym bym poczekał na zmiany całości kolorystyki serwisu
Jak dla mnie to kompletnie nie jest przyjazne, wcześniej wszystkie interesujące mnie działy były w jednej linii, łatwo mogłem przejść z newsów do recenzji i publicystyki, oraz rekomendacji. Niby wszystko jest pod ręką na głównej stronie, ale jakoś to wszystko jest upchnięte i nieczytelne. Dla ciebie ta czerń może być elegancka, a mnie kojarzy się z żałobą, a to dlatego że zawsze przy okazji jakiejś żałoby, serwisy internetowe zmieniają kolorystykę na ciemną właśnie, dziś po wejściu na filmweb pomyślałem że umarł ktoś. Także nie przekonuje mnie cała ta zmiana, aczkolwiek przyzwyczaję się. Co do urządzeń mobilnych, to nie używam, więc nie wiem jak to było wcześniej i jak jest teraz, w każdym razie należy też brać pod uwagę wygodę osób które korzystają ze strony z stacjonarnych urządzeń.
"Dla ciebie ta czerń może być elegancka, a mnie kojarzy się z żałobą"
Dokładnie! Jak dzisiaj wszedłem na portal i to zobaczyłem, to najpierw pomyślałem, że ogłoszono żałobę.
To są jakieś jaja ! wygląda masakrycznie Marlon nie przekonasz ludzi, że jest piękne, gdy tak nie jest to teraz wszystko wygląda jakbyś ktoś zaraz oczopląsu miał dostać !
Wszedłem na FW, patrzę, co to do cholery, zaraz wparowałem na forum poczytać co jest grane. Odrzucił mnie ten look, ale jak ochłonąłem i spojrzałem na font w logotypie to muszę przyznać, że wybór trafiony, czcionka strcite kojarząca się z kinem, a co do kolorystyki, fakt, muszą przejść przez wszystkie elementy wyglądu by całość jakoś wyglądała. Z kolei nie skojarzyłem czerni FW z żałobą, szczerze? Mam w♥♥♥♥♥♥♥ gdy portale obchodzą żałobę, to takie jakby ubierali cię w czarny strtój, malowali czarną farbą i mówią, obchodzisz teraz żałobę razem z nami, a pierdzielę takie coś - dlatego też nie skojarzyłem żałoby z nowym designem FW, nie to co poniektórzy, kojarzy mi się za to z salą kinową, przyciemnioną zwłaszcza, a teraz jak piszę te słowa to kolorystyka nawet mi się podoba, a jeszcze parę zdań dalej napiszę, że ją kocham. Ale co by mnie usatysfakcjonowało to przesunięcie wyszukiwarki do prawej strony, powiększenie logotypu oraz powiększenie premier, również sam napis "premiery" powinien być bardziej rażący. Biorąc pod uwagę szerokość portalu ustawianą osobiście fajnie by było wziąć pod uwagę skalowanie elementów, zwłaszcza przy płynnym layout'cie, chyba chwilowo przerzucę się na węższy layout niż mojego browsera. Tak, więc, powtarzając, polubiłem kolorystykę i design, lecz jest parę rzeczy które trzeba dopieścić.
Cheers!
~Xs3roN
Poprzedni wygląd filmwebu był dużo ładniejszy i bardziej przejrzysty, ale cóż... trzeba się będzie przyzwyczaić.
Mam prośbę jeśli szanowna redakcja to czyta, może byście tak rozważyli dodanie Teatru Telewizji do bazy filmwebu, jak już tak idziecie z postępem. Skoro gry znalazły tu miejsce, to może dla Teatru TV też by się znalazło.
Jeśli szanowna redakcja to czyta, to może zasugeruje się dużą ilością negatywnych opinii o nowym wyglądzie (ten pasek czerni na górze strony jest strasznie przytłaczający. Żałoba) i zmieni na stary.
Przy poprzedniej zmianie wyglądu strony nie przeszkadzały im negatywne opinie, to i pewnie teraz im to nie będzie przeszkadzać. Musimy się nauczyć żyć z nowym wyglądem filmwebu ;)
Estetyka nie podoba mi się, wcale nie odbieram jej jako bardziej przejrzystej. Ale to pół biedy, przede wszystkim nie mam ochoty oglądać strony głównej. Podpisuję się zatem pod pytaniem, co zrobić, żeby wyświetlał mi się od razu kokpit.
Tragedia. Na początku myślałem, że Adblock przesadził z blokowaniem obrazów.
Zawsze kolorem przewodnim filmwebu była czerwień z czernią. Teraz tłusta czerń z żółcią. W ogóle to nie pasuje. To tak jakby Coca-Cola pomalowała się na czarno.
Ale beznadziejny wygląd. Na początku myślałem, że coś sie zwaliło i nie załadował się wygląd strony, dlatego jest taki obrzydliwy. LOL.
Weźmy wszystkie niefunkcjonalne rzeczy i ohydny layout z IMDB i dajmy na FW. Chyba tym się kierowano.
I od nowa to samo, kolejne awarie, błędy, zgubione oceny. Przecież nie dawno FW zmieniał wygląd, więc po co to? Nudzi im się tam nie mają co robić!! Niech siedzą tam i piszą skrypty żeby zoptymalizować działanie FW i pozbyć się błędów, a nie ciągle wygląd zmieniają, a każda zmiana wizualna na FW niesie za sobą mase błędów i problemów!
Dlaczego zawsze jak coś jest dobre i działa ktoś usiłuje to zmienić? To zawsze są zmiany na gorsze. najpierw fb z durną osią czasu, potem yt spieprzył komentarze, a teraz filmweb. Weźcie zmieńcie z powrotem.
Bo oni wszyscy zawsze chcą dobrze dla Nas, tylko że nie zawsze im to wychodzi, albo w ogóle im to nie wychodzi :p