Jak to jest z dodaniem obsady do filmu fanowskiego, którego nie ma w bazie imdb, ale tutaj został przez weryfikatora przyjęty? Wiadomo mają one swoje strony i na nich obsada figuruje. Problem tylko w tym, że tam ich twórcy nie mają w nawiasach numerków (jak zdarza się na imdb przy takim samym imieniu i nazwisku, i są one wymagane w kontrybucjach obsad). Stąd moje pytanie. Zgłosić taki "surowy" formularz i nie patrzeć na powyższe czy odpuścić? Odrzucone 3 obsady nie są mi potrzebne, szkoda czasu na ich tworzenie. Może jakiś weryfikator tym się zajmujący mógłby się wypowiedzieć? Z góry dzięki za wskazówki.

Barcelonismo

Zależy od weryfikatora, na początku zapytałbym na twoim miejscu kilku niebieskich czy możemy w ogóle taki film dodać do bazy, ponieważ ostatnio kilka fanawskich filmów z "Hunger Games" poleciało do kasacji, później bym się martwił obsadą.

Last_Ronin

Spytałem już przed ich dodaniem. Wczoraj zostały przyjęte.

Barcelonismo

No to już duży plus, osobiście bym dodał obsadę z dobrym komentarzem i oczekiwał na weryfikacja miłego, wyrozumiałego weryfikatora. Numerki do osób zawsze można wstawić ale to dopiero po konsultacji ze sprawdzającym, jednak myślę że jakoś się dogadasz.

Last_Ronin

Ok, to spróbuję. Na weryfikację obsady długo się czeka więc najwyżej ją skasuję, jeśli tutaj jakiś weryfikator napisze, bym sobie darował.

Barcelonismo

Dla pewności możesz przecież zapytać ludzi od obsady, którzy obecnie sprawdzają czyli:
From_Hell, Dodger_the_Witcher, Zarlacz