Byl temat o pokoleniu polonia-1, tak wiec czas na wspomnienia bajek z RTL7.

Nie mam na mysli tutaj tylko "Dragon Ball". Najbardziej utkwily mi rowniez w pamieci inne tytuly takie jak:

"Klejnot snow"- o wielkim dinozaurze ktory wysyla swoich dwoch
fajtlapowatych podwladnych do krainy snow.

"Tajemnicze zlote miasta"- przygody trojki mlodych bohaterow na tle mitycznej krainie Inkow.

"Gdzie jest Wally"- czekalem tylko na moment az obraz sie zatrzyma i bede mial okazje poszukac tytulowego bohatera:D

"Denver ostatni dinozaur"- bardzo sympatyczna bajka, milo ja wspominam

"Troskliwe misie"- nie jestem pewien czy to na RTL7 bylo, ale napisalem ten tytul, gdyz z charakterystycznym smiechem brzydala "sasasasa" zostalem zmuszony do umieszczenia

A wy jakie bajki pamietacie na ktorych sie wychowaliscie?

Jewel_B

Pamiętam jak codziennie rano wstawałem by obejrzeć powtórkę "Czy boisz się ciemności", a wieczorem kolejny odcinek. :)

Jewel_B

ja tam wolę "pokolenie tvp1" Wilka i zająca" albo Reksia, Bolka i Lolka, Zaczarowanego ołówka czy Krecika - tych kreskówek nic nie przebije...

użytkownik usunięty
surfer_2

Ja najbardziej lubilem Dragon Ball'a w neidziele rano chyba lecial. Pierwsza seria z mlodym songo byla najlepsza.

Oczywiście Dragon Ball - jako dzieciak spędzałam niesmowicie dużo czasu oglądajac tv wiec pewnie zaliczyłąm wszystko co puszczala ta stacja,ale najbardziej w pamieci utkwił mi serial -czynnik Psi- takie kanadyjskie z archiwum x.

Eyes

Czynnik PSI też oglądałem i rzeczywiście, niektóre odcinki były naprawdę udane. Jeśli chodzi a anime, to był jeszcze Dr. Slump :d

użytkownik usunięty
surfer_2

Pamietam jeszcze takie bajki jak: 'Woody Woodpecker' (o tym dzieciole) i 'Łoś Superktos' wydaje mi sie ze lecialo to wlasnie na RTL7. Tez lubilem te kreskowki hehe

użytkownik usunięty

Serial o Detektywie Colombo tez zawsze ogladalem, ale nie jestem pewien czy puszczali go na RTL7...

A bylo cos takiego... :) Ale Daimosa niestety nic nie przebije... A pamietacie taka bajke na Poloni 1, gdzie byla taka babka i dwoch jej przydupasow? Charakterystyczne bylo to, ze bardzo czesto w wyniku niefortunnych zbiegow okolicznosci widac bylo jej odkryte cycki a jej wspolasy zawsze sie slinili na jej widok... Pamietacie nazwe tej bajki?

Golan

Właśnie, Daimosa nic nie przebije , to była najlepsza bajka, choć było tez wiele innych

użytkownik usunięty
Justyna_0288

Często oglądałam RTL7, ale w pamieć zapadł mi tylko Łoś Superktoś.

użytkownik usunięty

a mnie ten dzięcioł Woodpecker i Casper:)

Golan

Golan nie wiem czy to przypadkiem nie był Yattaman:P Ale chłopaki jak mogliście zapomnieć o kapitanie Tsubasie.. To dopiero była bajka i ta piłka lecąca kilka minut przez całe boisko... ah... to były czasy:D

Golan

bajka której szukałeś to w królestwie kalendarza ( yatodettaman) albo yattaman- to dwie różne bajki ale główni źli bohaterowie są do siebie dość podobni

surfer_2

Hm ja bym tu jeszcze dorzucił daw anime "Łowcę Dusz" i "Magicznych Wojowników(Slayers)" chociaż do końca nie jestem pewien czy łowca nie był pokazywany na TVN7

surfer_2

Mam takie pytanko pamienta moze ktos taka bajke o druzynie wojskowych, mieli roboty w ktorych walczyli. szukam tego i nie moge nigdzie nazwy znalesc.

Werewolf

Colombo, Dragon Ball, Czy boisz się ciemności
a potem kilka innych bajek jak Rycerze zodiaku, Slayers: Magiczni wojownicy, Dr. Slump

RTL7 zapewniało ciekawą jak na tamte czasy rozrywkę ;)

użytkownik usunięty
Kowalblebleble

Aaaa, jeszcze Kapitan planeta i He-man chyba lecieli na RTL-u.

"Elliot Mysz i Nietykalni" oraz "Rocket J. Wiewiórka Rocky i Łoś Superktoś"

Shiloh

A jak dla mnie RTL7 to niezapomniane seriale:
"Świat pana trenera" :)
"Meandry sprawiedliwości" - Swift Justice
"Oblicza Nowego Jorku"

Kowalblebleble

Ale część tamtych produkcji można znaleźć teraz albo na tvn7 zaś jeśli chodzi o anime to na AXN sci-fi :) Więc jeszcze nie wszystko stracone;)

Kowalblebleble

Werewolf

Exo Force pewnie, choć :D czasem mylę Exo Force z Spiral Zone co chyba u nas nie emitowane te ostanie.

Werewolf

może chodzi ci o "EXOSQUAD" tam są jakieś roboty

surfer_2

Ja tylko "Dragon Ball" oglądałem z tej listy ale za to wszystkie odcinki. A pamiętacie "Czy boisz się ciemności?" ? Mój ulubiony dawniej serial.

cold_dog

"Czy boisz się ciemności" to był świetny serial, w końcu ktoś pomyślał o młodszych lubiących się bać:) Mogliby go powtórzyć, z chęcią bym znowu pooglądała..

surfer_2

Dragon Ball
Dragon Ball Z
Dragon Ball GT
Dr Slump
Łowca dusz
Rycerze Zodiaku
Magiczni Wojownicy
Yaiba - legendarny samuraj
Wojowniczki z Krainy Marzeń
Tajemnicze Złote Miasta
Basket Fever
Bionic six
Casper
Cutlas
Dennis Rozrabiaka
Denver - ostatni dinozaur
Dżdżownica Jim
Exosquad
Gang dinozaurów
Gdzie jest Wally?
Herkules
Iznogoud
Kangoo
Klejnot snów
Kramik z bajkami
O czym szumią wierzby?
Orkiestra Oskara
Pampalini łowca zwierząt
Pies Binfordów
Powrót do przyszłości
Ptaszek Firgolaszek
Rocky łoś Superktoś i przyjaciele
S.O.S. Croco
Reksio
Simba, król lew
Skippy
Speed Racer
Starla i Jeźdźcy
Superpies
Sylvan
Trefniś
Wilki morskie
Woody Woodpecker
Zimowe Igrzyska
Zwierzofraszki
Alf
Sliders (aktualnie nadawany w AXN, AXN Sci-Fi i Kabel Eins)
Seaquest
Zagubiony w czasie
Autostrada do nieba
Siódme niebo (pierwsze trzy sezony)
Nie z tego świata
Campbellowie
Dziewczyna z komputera
Czy boisz się ciemności?
Siódme poty
Columbo
Kameleon
Klaun
Słodka dolina
Trzecia planeta od słońca
Czynnik PSI
Murder Call
McCall
Święty
Steven Spielberg przedstawia: Niesamowite historie
Sunset Beach
Ziemia: ostatnie starcie (jedynie sezon 1.)
Potwór z bagien
Szpital Uniwersytecki
Zbawca ludzkości
Wspólnicy
Wszystko sie kreci
Burning Zone
New York Undercover
City Life
Capital News
Miami Vice
Świat Pana Trenera
Meandry sprawiedliwości
Feds
Szczury nabrzeża
Medicopter
Kobra - Oddział specjalny
Grom w raju
Perła
Trzy razy Zofia
Katalina i Sebastian
Maria Emilia
Izabella
Zoom
7 minut
52 minuty
W Akcji
52 minuty
KOP – Komentarz Okropnie Poważny
Ulubione kawałki
Wieczór z Wampirem
Ukryta Kamera
Gram w Siódemkę
Beczka Śmiechu
Podaj dalej
Gra w przeboje
7 Pokus

To chyba tyle. Co prawda co najmniej większości tych programów i tak nie pamiętam, ale gdzieś znalazłem taki spis to dałem. Może ktoś coś skojarzy...

Soffcik

czesc:) a ja pamietam jak ogladalem rtl7 takie fanie anime:) tylko nie moge przypomniec sobie tytulu wiec jak mozecie to pomozcie bo chcialbym to znowu obejzec a to lecialo pare lat temu:D to bylo o takich fajnych wojownikach w zbrojach potem mieli inne te zbroje. jeden wiem ze mial niebieska a inny taka z lancuchami... nie wiecie co to bylo za anime??

adrian1320

Zarówno na poloni1 jak i na rtl7 leciało naprawdę dużo anime, o wojownikach na pewno byli "Slayersi" ale to raczej nie o to anime Ci chodzi. Jeśli ktoś odpowie na Twoje pytanie to będę pełna podziwu, bo sama potrzebowałabym więcej danych

xellos

Śmiem twierdzić, że RTL7 (wcześniej też Polonia 1) była najlepszą stacją telewizyjną w naszym kraju. Niestety, już jej nie ma. Ogromna szkoda, nawet po 6 latach. Minęło nie?:(

Pawuloniasty

Pamiętacie może Xenę Wojowniczą Księżniczkę?
Nie pamiętam gdzie to było, ale lubiłam to, tak samo jak Brygadę RR

karkropka

Xena była emitowana na Polsacie. Ją i "Nikitę" miło wspominam z telewizji Solorza ;-)

Pawuloniasty

Zgadzam się z Tobą. Polonia 1 - ta z lat 93/94, czyli z nadajników naziemnych, to było coś nowego i wyjątkowego w polskiej telewizji. Dla mnie jednak ważniejszy byłby powrót RTL 7. Nawet po cięciach kosztów, telewizja ta nadal miała dla mnie ciekawą ramówkę, aż do niestety jej całkowitej likwidacji...

adrian1320

adrian1320-> Na pewno chodzi ci o serial "Rycerze Zodiaku". Wiem, bo sam to oglądałem ;D.

adrian1320

możne masz na myśli " wojowniczki z krainy marzeń" tu masz linka do opening'u ;) http://www.youtube.com/watch?v=x-pbQ3o4Kt0

surfer_2

Najbardziej z RTL 7 w pamieci utkwiło mi:

Dragon Ball 3 serie - wspaniałe anime na ktore zawsze ledwo zdążałem z przedszkola :D

Czy boisz się ciemności? - Ahh, ten klimacik a teraz nigdzie na necie nie ma odcinkow tego kultowego serialu a szkoda :(

Lubiłem też rzecz jasna oglądać inne bajki czy seriale ale jakos te 2 produkcje najbardziej kojarza mi się z RTL - em.

Na koniec jeśli ktoś chcialby porozmawiac o RTL 7 zapraszam na forum www.rtl7.fora.pl Pozdrawiam

surfer_2

Chciałbym jeszcze wymienić "Land of The Lost". O rodzinie która jechała samochodem i wpadła w jakiś tunel czasoprzestrzenny :). Potem zbudowali sobie domek na drzewie. Pamiętam, że dinozaury były tam bardzo sztuczne, ale na mnie, czyli 8-latku robiły ogromne wrażenie :)

ewerton22

Ojj tak! Pamiętam :) Szczególnie Woody Woodpecker'a i Wally'ego! xD Ale i tak anime wymiatały - do "Dragon Balla" i "Rycerzy Zodiaku" chyba już zawszę będę miał sentyment ;) Ale wolałem bajki na TVNie - "Kapitan Planeta", "Kuba Guzik", "Łebski Harry", "Dennis Rozrabiaka", "He-Man" i.t.p. :)

Goku

ja lubiłam najbardziej wezyra ;D a z seriali "szpital uniwersytecki" ;D byl mega super ;]
myslicie ze teraz mozna go obejrzec gdzies ;P?

ewerton22

Wow :) dziękuję Ci za ten post, tyle tego szukałam i nie mogłam znaleźć. Dla mnie to wtedy była rewelacja, oglądałam, kiedy się tylko dało :) Aż chciałoby się wrócić do dzieciństwa :D

jealouss

*to było oczywiście do ewerton22

surfer_2

Troskliwe misie (Brygada RR, Bałwanek Bouli)...
Cóż to były za czasy:) Sentyment pozostał ...

Pistacia

O! I jeszcze Kapitan Planeta:P

Pistacia

A pamięta ktoś: wspaniałą szóstke - co była tam taka 6 osobowa rodzinka z super mocami, mieszkali na wybrzeżu i zawsze wylatywali samolotem z morza.

Albo "Pinky i Mózg" - ale tu nie jestem pewien czy to było na RTL 7. :)

dimian

co to była za bajka z takim dzięciołem? kochałem ją

Christopher_Moltisanti

to był Woody Woodpecker
Masz tu nawet odcinek: http://www.youtube.com/watch?v=oeldv48RGv8

surfer_2

Bajek nie pamiętam ,ale RTL7 kojarzy mi się z "Trzecia Planetą Od Słońca" to na tym kanale zaraziłem się tym serialem który oglądam do dziś.

EHNATON2

Dobrze że tvn 7 nadal kultywuje tradycję seriali komediowych, chociaż kilku perełek mi brakuje:)

xellos

Ja też zawsze oglądałam RTL7:D Co popołudnie zawsze biegłam na "Dragon Ball":)
A dzięki "Tajemniczym złotym miastom" mój ukochany piesek miał na imię Zija... Co prawda ta dziewczynka z bajki była Zia, ale 12 lat temu na to nie wpadłam...
A pamiętam jeszcze taki serial, że chłopak miał w swoim pokoju mnóstwo kamer i mógł sobie oglądać co się dzieje w całym domu:D
I jeszcze taką bajkę, ale ona jakoś wcześnie rano leciała... bohaterem był Superpies:D... Pamięta ktoś?

anitka333333

Tak, pamiętam z RTL 7 "Tajemnicze złota miasta". To moim zdaniem chyba najlepsza bajka, bo nie tylko świetna zabawa i przygoda, ale także poznawanie świata :-)

surfer_2

I była jeszcze "Dziewczyna z komputera"!

artlover

Mimo, że jestem dziewczyną to przyznaję, że ta panna była naprawdę niezła:D i ten inteligentniejszy miał chyba takiego brata co za wcielenie Rambo się uważał:)