Poszukuję serialu, który można było zobaczyć w telewizji pewnie z 15 lat temu. Rodzeństwo: chłopak i dziewczyna jeżdżąca na wózku, poprzez jakąś grę cofają się w czasie i szukają swojego ojca, który w niej zaginął. W jednej wyprawie mogło uczestniczyć tylko jedno z nich i wcielało się wtedy w rolę historycznej postaci.
więcejTak jak w temacie. Znacie jakies seriale do obejrzenia Netflixie, które swoją akcje mają w czasach prohibicji w USA ? Mam na mysli cos na zasadzie filmu L.A Confidential, bądź serialu Kroniki TImes Square, czy Mad Men ?
Ojciec mieszkał z dwiema córkami. Na obrzeżach miasta, pozbawieni prądu.
Wiem, że opis jest nieszczegółowy, ale może ktoś coś kojarzy.
Witam
Rzuciłem sobie takie, dość specyficzne wyzwanie. Otóż dzięki temu, że na Netflix wpakowano wszystkie seriale z uniwersum Star Trek, a z obejrzeniem filmów też nie ma problemu. Postanowiłem obejrzeć całość. Nie jednak wedle chronologii powstania, a wedle Daty Gwiezdnej uniwersum. Pomogła mi w ustaleniu...
Witam,
Poszukuje seriali, w których akcja toczy się w latach 30'-70'. Jestem mega podjarany serialami tj.:
22.11.63
https://www.filmweb.pl/serial/22.11.63-2016-644133
Kroniki Times Square
https://www.filmweb.pl/serial/Kroniki+Times+Square-2017-767896
I szukam podobnych, mogą być to kryminały, akcje,...
Skończyła się „Pierwsza miłość” i czytam reklamę, że zastąpi go nowy serial o tytule „Sekrety rodziny”. Myślę sobie – jakiś fabularny pewnie, zobaczę co to jest. Okazuje się, że to kolejny klon „Dlaczego ja?” Teraz jeszcze reklamują „To Twoja wina”.
Skąd to się bierze? Rozważałem sobie, że jest to tańsze/szybsze w...
Witam, szukam tytułu utworu który pojawił się we wczorajszym odcinku Świata według Kiepskich. Kiedyś słyszałam go w jakiejś grze.
Witam Forumowiczów!
Szukam tego serialu od dawna. Oglądałem za młodu w (niestety) TVP, ale wówczas były tylko dwa kanały. Jeżeli dobrze kojarzę był to japoński serial o grupce samurajów/wojowników. Pamiętam tylko niektóre sceny. Jeden z bohaterów potrafił zabijać zerwaną z drzewa gałęzią albo wbić różę w głowę...
Hej! Czy moglibyście polecić mi serial realistyczny (bez ŻADNEGO elementu sci-fi), niekostiumowy, osadzony w czasach mniej więcej współczesnych? Zależałoby mi jeszcze, żeby to nie było coś bardzo niszowego, bo chciałabym mieć szansę na znalezienie kolejnych odcinków gdzieś w necie. Najlepiej 40-60 minutowe odcinki....