Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Niedawno obejrzałem serial "Królestwo" i "Królestwo II" Larsa von Triera. Kluczowym elementem klimatu tego serialu jest czarny, czasem groteskowy, absurdalny humor. Interesują mnie jakieś seriale, które są okraszone podobnym, czarnym, groteskoswym, absurdalnym żartem. Czy ktoś mógłby mi coś polecić?

Pamietam niestety tylko jedna scene jak na wsi takie klimaty sredniowiecza i obok studni chlopal albo dziewczyna nagle nie pamietam przez co (moze kruk) nagle traci oczy nos usta i zaczyna sie trzasc
Z gory dziekuje za odpowiedz

Mniej w latach 2000/05 , w TVN (?) puszczali miniserial (film?) o grupie (dwójce/trójce) dzieciaków (10-15 lat) w których szopie rozbił się smok.
Smok ten był już bardzo stary i [ze względu na obrażenia?] znajdował się na skraju śmierci, a uleczyć go mogła tylko smoczą krew.
A że był już ostatnim smokiem na...

co odcinek inna historia? czy stała obsada i ciągłość, wspólne wątki?

Jak w temacie. Ze swojej strony mogę polecić:
Ptaki ciernistych krzewów
Shogun
Cormoran Strike
Holmes
Mr Mercedes.

Akcja sceny działa sie w 18. wieku, piracki okręt został wyprzedzony albo wymijony przez współczesny statek. Twarz ciekawskiego pirata wciągnęła jakaś siła z tego statku.

tak jak w tytule serial parę lat temu oglądałem w podziemiach ludzkość miała schronienie na powierzchni rządziły maszyny 2 wojowniczki broń laserowa na przedramieniu tajemnicza blondynka plus tytuł to chyba było imię tej blondynki bo serial kręcił sie chyba wokół niej i data.

Wiecie może w którym odcinku Stella Bonasera zabija swojego chłopaka w samoobronie a później Mac z resztą ekipy znajduje ją nieprzytomną w jej mieszaniu ?

Hej mam pytanie.Gdzie oglądacie seriale w internecie np.Lucyfer,Iron Fist itp?

użytkownik usunięty

Cześć wszystkim, ostatnio zaangażowałem się w projekt poświęcony zjawiskom paranormalnym we współczesnym świecie, taki serial komediowo-paradokumentalny z domieszką fantastyki. Wcześniej brałem udział w produkcjach takich jak "Friends Forever" (parę epizodów) oraz "Nieprzygotowani" (w tym ostatnim jako statysta w kilku...

więcej