Kochani użytkownicy, panie i panowie. Zdaję się na was co do serialu, chciałbym zacząć kolejny i proszę was o wytypowanie czegoś naprawdę dobrego, ewentualnie fascynującego. Spośród waszych typów coś wybiorę. ;)
Głównym bohaterem jest pewien mężczyzna, który ucieka kosmitom (lub ludziom z przyszłości, bo nie pamiętam dokładnie). Ma dzięki temu pewne specjalne zdolności. Postanawia zmienić los ludzkości, bo pierwotnie przyszłość ludzi nie wyglądała zbyt dobrze. Spotyka jakiegoś chłopca, który pokazuje mu książkę o hakerstwie, a...
więcejNiedawno obejrzałem serial "Królestwo" i "Królestwo II" Larsa von Triera. Kluczowym elementem klimatu tego serialu jest czarny, czasem groteskowy, absurdalny humor. Interesują mnie jakieś seriale, które są okraszone podobnym, czarnym, groteskoswym, absurdalnym żartem. Czy ktoś mógłby mi coś polecić?
Pamietam niestety tylko jedna scene jak na wsi takie klimaty sredniowiecza i obok studni chlopal albo dziewczyna nagle nie pamietam przez co (moze kruk) nagle traci oczy nos usta i zaczyna sie trzasc
Z gory dziekuje za odpowiedz
Mniej w latach 2000/05 , w TVN (?) puszczali miniserial (film?) o grupie (dwójce/trójce) dzieciaków (10-15 lat) w których szopie rozbił się smok.
Smok ten był już bardzo stary i [ze względu na obrażenia?] znajdował się na skraju śmierci, a uleczyć go mogła tylko smoczą krew.
A że był już ostatnim smokiem na...
Jak w temacie. Ze swojej strony mogę polecić:
Ptaki ciernistych krzewów
Shogun
Cormoran Strike
Holmes
Mr Mercedes.