Film z gatunku komedii/komedii familijnej, rzecz dzieje się wokół jakiejś restauracji, która rywalizuje z inną w jakimś konkursie (?)/plebiscycie. Na koniec kojarzę jakiś pożar u rywali, który spowodowały dzieci? ... Pomożcie, bo to był super film, ogladałam dawno w TVP1 film może z lat 90.
Szukam seriali kryminalnych, których akcja rozgrywa się z końcem XIX wieku, początek XX i później, aż do lat 50. Te już widziałam:
-Poirot
-Panna Marple
-Zagadki kryminalne Panny Fisher
-Detektyw Murdoch
-Detektyw Foyle
-Ripper Street
Szczególnie interesują mnie seriale anglojęzyczne. Będę wdzięczna za jakieś...
Widziałam fragment jako przykład doskonale podłożonego spokojnego soundtracku do dramatycznej sceny.
Policjant wykorzystuje swoją pozycję podczas zatrzymania samochodu i obleśnie obmacać kobietę, jej partner nic nie robi, bo się boi reakcji policjanta.
drugi fragment o którym wspominałam o dźwięku:
już po...
Widziałem ostatnio zwiastun serialu typu kryminał który opowiadał o tym, że grupka ludzi musi odnaleźć seryjnego mordercę, zanim on puści im "oczko", wydaje mi się, że widziałem ten zwiastun na Netflix, ale nie jestem pewien
Szukam jakiegoś dobrego crime drama podobnego do TOP OF THE LAKE, THE KILLING czy THE FALL, w którym główna bohaterka (kobieta) prowadzi śledztwo (nie ważne jakie), ale przy okazji zmaga się z traumą z przeszłości....chodzi o psychologiczny portret tej postaci...i konsekwencje w dorosłym życiu traumy z...
Witam wszystkich :D
Mianowicie chciałbym prosić o pomoc w odnalezieniu jakiejś strony, na której mogę obejrzeć serial http://m.filmweb.pl/serial/Crusoe-2008-461732
Zalukaj - brak
Filmy - brak
Cda- brak
Innych nie znam dlatego też jestem w kropce.
Ewentualnie jakiś dobry torre... :D
Czesc
Szukam serialu ktory ogladalem w dziecinstwie.
Byl o pilce noznej, byly pilkarz ktory dostal pierwszej w zyciu kontuzji, od razu rezygnuje z kariery i potem zaczyna trenowac dzieciaki. Serial byl angielski chyba, ogladalem go na poczatku lat 90', ale chyba byl z 80'
Proszę możecie mi Coś polecić? Najlepiej tytuł i rok i krótki opis, szukam też filmu podobnego do "Nie proszeni goście" - czy możecie mi coś doradzić?
Niestety nie wiem gdzie wpisać I wcięło gdzieś mój post, jeśli coś źle to z góry przepraszam.
to było o tym gadzie składuje się poatomowe odpady. gdzieś w finlandi chyba. to chyba angielskie było.
Jak byłem mały w telewizji leciał serial sci-fi dla młodzieży o kosmicie, który wylądował na ziemi. Pamiętam tylko, że statek kosmity był niewidzialny, a kosmita wyglądał trochę jak chodzący a dwóch nogach krokodyl. Coś sobie kojarzę, że chodziło też coś o miód. Nie pamiętam tylko czy służył on do napędu statku czy też...
więcej