Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hej,
Szukam serialu z angażującą historią, wyrazistymi postaciami i zwrotami akcji. Mile widziani "znani" aktorzy w obsadzie. Nie mam konkretnych preferencji odnośnie tematyki. Dobrze by było, aby serial nie był za długi.

Oglądałem już m.in.: Breaking Bad, Gra o Tron, Miasteczko Twin Peaks, Westworld, Dochodzenie,...

więcej

Najlepszy wybór z możliwych. Inne (oprócz Pectusa) nie były tego warte. Wreszcie mamy porządny hit zagrzewający naszych chlopców do walki. Głosujący zrobili co należy i wybrali to, co najlepsze, uniwersalne i chwytliwe. W kółko słuchany przeze mnie przebój wybrany - mogę spać spokojnie. A jutro obudzę się i znowu będę...

więcej

film z gatunku triller/horror

początkowa scena filmu to pobita szlochająca dziewczyna biegnąca boso ulicą warzą w stron widza - przejmująca scena.
treść filmu: jakaś grupa świrów (ludzi) porywa młodą dziewczyn - dziewczyny i wizi je w domu w piwnicy notorycznie torturując bo wymyślili sobie że po odpowiedniej dawce...

więcej

Film "raczej nowy" cofają świadomość faceta w czasie żeby ocalił pasażerów pociągu przed terrorystą / bombą (?). Na końcu okazuje się że facet jest tak naprawdę "martwy" a raczej ledwo żywy a po ukończonej "misji" jego świadomość zostaje w ciele faceta "opętał" z braku lepszego porównania ;)

Jeśli ktoś kojarzy...

Film z gatunku komedii/komedii familijnej, rzecz dzieje się wokół jakiejś restauracji, która rywalizuje z inną w jakimś konkursie (?)/plebiscycie. Na koniec kojarzę jakiś pożar u rywali, który spowodowały dzieci? ... Pomożcie, bo to był super film, ogladałam dawno w TVP1 film może z lat 90.

Szukam seriali kryminalnych, których akcja rozgrywa się z końcem XIX wieku, początek XX i później, aż do lat 50. Te już widziałam:
-Poirot
-Panna Marple
-Zagadki kryminalne Panny Fisher
-Detektyw Murdoch
-Detektyw Foyle
-Ripper Street

Szczególnie interesują mnie seriale anglojęzyczne. Będę wdzięczna za jakieś...

więcej

Widziałam fragment jako przykład doskonale podłożonego spokojnego soundtracku do dramatycznej sceny.

Policjant wykorzystuje swoją pozycję podczas zatrzymania samochodu i obleśnie obmacać kobietę, jej partner nic nie robi, bo się boi reakcji policjanta.

drugi fragment o którym wspominałam o dźwięku:
już po...

Widziałem ostatnio zwiastun serialu typu kryminał który opowiadał o tym, że grupka ludzi musi odnaleźć seryjnego mordercę, zanim on puści im "oczko", wydaje mi się, że widziałem ten zwiastun na Netflix, ale nie jestem pewien

Szukam jakiegoś dobrego crime drama podobnego do TOP OF THE LAKE, THE KILLING czy THE FALL, w którym główna bohaterka (kobieta) prowadzi śledztwo (nie ważne jakie), ale przy okazji zmaga się z traumą z przeszłości....chodzi o psychologiczny portret tej postaci...i konsekwencje w dorosłym życiu traumy z...

Witam wszystkich :D
Mianowicie chciałbym prosić o pomoc w odnalezieniu jakiejś strony, na której mogę obejrzeć serial http://m.filmweb.pl/serial/Crusoe-2008-461732

Zalukaj - brak
Filmy - brak
Cda- brak
Innych nie znam dlatego też jestem w kropce.

Ewentualnie jakiś dobry torre... :D