rok 90-91. było we wschodnim berlinie. były dzieci i one sobie chodziły. czytały książki Maya. w ostatnim odcinku policja te dzieci złapała bo one chodząc podziemiami przeszły na zachodnią strone co w tamtym czasie było zakazane
Witam, szukam bajek, które mogły być puszczane na Puls/Puls2 (chociaż niekoniecznie, ale te kanały mi się najbardziej kojarzą).
W pierwszej (bardzo prawdopodobne, że w ostatnim odcinku) główny bohater miał walczyć z kimś w górach, albo czymś takim, jego przyjaciele w tajemnicy przed nim nad przepaścią umieścili...
Witam ....wiele lat temu na prawdopodobnie HBO albo AXN leciała bajka spiderman....i nie ,to nie byla ta z '94 ktora leciala na jetix... z tego co pamiętam była to bardzo dobra komputerowa grafika (jak na tamte czas) a na dziewczynę która się nazywała Mary Jane w oryginale mówili w tej bajce MJ (czt. Em Dzej). Bardzo...
więcejWitam, poszukuję kreskówki o chłopcu i jego rodzinie czarnoskórej/karnacji mieszanej. Mieszkali w domku na palach w środku dżungli. Miał dziadka, który w jednym z odcinków zabrał go na zaćmienie. W jednym z odcinków otrzymał console. Był też motyw jego taty wydeptującego regularnie koło w pokoju. Proszę o pomoc, bo...
Witam głowie się nad tym od dłuższego czasu, ale za nic nie mogę przypomnieć sobie tytułu.
Kreskówka opowiadała o stworku który powstał w wyniku uderzenia pioruna(czy spięcia elektrycznego z kontaktu?) w stertę ubrań i w ten sposób ożywiła się. Pamiętam, że w intrze jechał ów stworek na deskorolce przez korytarz. Na...
Kończę oglądać Joan z Arkadii. Myślę, że to wspaniały serial obyczajowy o młodych ludziach.
Podobały mi się w nim:
-charakterystyczne postaci (a nie głupie stereotypy)
-skupienie na relacjach między postaciami
-ciekawe fabuły odcinków (które nie szły drogami schematów z wszelkich seriali dla nastolatków)
-odcinki...
Hej! Błagam pomóżcie! Szukam bajki która opowiada o dziewczynce, której rodzice wyrzucili jakąś (nie pamiętam jaką) rzecz i ona śmieciarką pojechała na wysypisko śmieci a dziewczyna za nią pojechała i te wszystkie rzeczy na tym wysypisku zaczęły gadać. Pamiętam też ze pod koniec piec który był na tym wysypiska chciał...
więcej