Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Przyznam, że sporo jest seriali rysunkowych... Każdy może znależć coś dla siebie i ciężko mi wybrać jeden, który uważam za najciekawszy jednak postarałam sie uporządkować te najulubieńsze w kolejności. A więc mimo sporej konkurencji i walki łeb w łeb;) pierwsze miejsce zajęła:

1. Myszka Mickey, Kaczor Donald i Pluto...

więcej

Kiedyś oglądałam chyba komedię romantyczną. Pierwsza scena była chyba w akademiku, dziewczyna mówi chłopakowi, że chce zrobić sobie przerwę w związku. Pamiętam, że chłopak zawsze pomagał jej zapinać/rozpinać suwak od sukienki na plecach. Po jakimś czasie spotykają się, dziewczyna chce do niego wrócić, ale okazuje się,...

więcej

Jak to jest, że sceny fabularne u Wołoszańskiego są dobrze zagrane, wyreżyserowane, nieraz wręcz mrożą krew w żyłach, a polskie seriale są takie miałkie, gdzie rozmowa na 15 sekund zabiera 2 minuty, wszystko jest bardzo statyczne, a aktorzy jakby byli na planie za karę?

I to dosłownie malutkim. Jego rodzina była normalnych rozmiarów, była mama, tata i niemowlę. A główny bohater był wielkości dłoni (taki wzrost). Na pewno miał czarne włosy. Kojarzy mi się, że miał na imię Josh. Wydawało mi się też, że w tytule było coś określeniem jego wzrostu.

Cześć, od jakiegoś czasu poszukuję serii wyświetlanej na TVP1 pod koniec lat 90 lub wczesnych 2000, była to seria dotycząca problemów społecznych. Wydaje mi się, że autorami odcinków byli młodzi twórcy (każdy dotyczył innego tematu i trwał ok. 1h). Jedyne co pamiętam to, że bohaterką jednego z odcinków była młoda...

Czy możecie polecić dobre seriale, w których każdy odcinek, ewentualnie sezon, jest zamkniętą całością?

Czesc Wam.

Szukam filmu z polskim aktorem plywajacym po morzu na statku przecjowujacego dziewczyne w swojej kabinie bez wiedzy zalogi. Nie pamoetam tytulu niestety. Film zagraniczny.

Hej, ostatnio przypomniał mi się jeden odcinek serialu, który leciał jakieś ~15 lat temu w telewizji polskiej. Otóż odcinek opowiadał o tym jak rodzina przyjęła pod swój dach robota do pomocy. Po jakimś czasie, ze względu na to, że robot zaczął przejmować rolę głowy rodziny, ojciec postanowił się go pozbyć. Było to...

Cześć!
Jak praktycznie po każdym dobrym serialu, mam niedosyt i szukam jakiś alternatyw.
Zaraz odpalam ostatni odcinek DARK i szukam czegoś równie zaskakującego :)
Po ciężkim dniu w pracy, fajnie przed snem obejrzeć 1-2 odcinki, ale nie mam pomysłu na kolejny serial.
Najlepiej bez przesadnej nagości, agresji......

Wystartował kanał Epic Drama - ktoś już coś oglądał na nim? Jakieś ciekawe pozycje? Bardziej serialowy czy filmowy?