Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć
Poszukuje seriali, które mógłbym jeszcze obejrzeć i by mi się spodobały.
Widziałem już:
-Supernatural
-Doktor Who
-Westworld
-Derdevil
-jessica jones
-luke cage
-iron fist
-the defenders
-the 100
-4400
-legion
-dominion
-flash
-lucifer
-the legends
-supergirl
-arrow
-z archiwum...

Nie jestem pewien,czy to dobry dział. Czy waszym zdaniem tą kategoria jest potrzebna? Do czego prowadzi?

Witam.
Zapomniałem jak się nazywa serial, gdzie część ziemi była zarządzana przez lordów, którym służyli (chyba) siepcy i zabijali dla nich. Im więcej zabił tym więcej miał tatuazy na ciele.

Podawajcie tytuły amerykańskich seriali, których bohaterami są członkowie murzyńskiej społeczności w USA. Ewentualnie takie, których motywem przewodnim jest w/w społeczność. Na pewno Bill Cosby Show, The Diff'rent Strokes. Znacie jeszcze jakieś? Mogą być sitcomy, generalnie sam gatunek, wydźwięk serialu nie jest...

Nie mogę przypomnieć sobie tytułu serialu. Młoda pani detektyw (na 60%) ścigała przestępce / złodzieja po muzeum. Ten zaczął do niej szczelać i jakiś artefakt przyczepił się jej do ręki . Tylko tyle pamiętam. Pomożecie ??

Witam.
Szukam seriali ,o konsultantach pomagającym policji/FBI itp. Posiadających jakieś umiejętności,wiedzę .
To lista seriali które oglądałem:

mentalista
jedenasta godzina
Castle
Forever
Elementary
Tropiciel/Nyukhach
Rosewood
Drugie życie/Second Chance
Detektyw...

Chyba to była jedno odcinkowa animacja, widziałem na starej tv polonii 1w latach 90.Było to o dwóch dziewczynkach które w domu wykonywały różne akrobacje cyrkowe np. Krecenie talerzy na kiju itp. Później występowały w cyrku z dziadkiem który miał na sobie kostium zielonego niedźwiedzia:) był też brązowy niedźwiedź...

Znacie jakies seriale czy filmy pasujace do któregoś punktu?
1. Zna ktoś jakiś serial, gdzie głównymi bohaterkami są lesbijki (albo gdzie są silne lesbijskie podteksty)?
L words było nudne, nie interesują mnie seriale o wiezieniach, ani o już starszych lesbijkach majacych dzieci
Chodzi mi o seriale gdzie pokazany...

więcej

zawsze chyba leciało na tvp1/2. Było o rudym chłopaku, wszystko działo się bodajże w średniowieczu. Pamiętam scenę gdzie ten chłopak był w sądzie, ludzie mu w czymś nie wierzyli czy coś i powiedzieli że jeśli nie kłamie to ma włożyć rękę do gorącej wody, ale tego nie zrobił. Pamiętam jeszcze moment gdzie szukał z...

Zastanawiam się czy ominąłem jakiś serial w moim guście i może ktoś mógłby mi w tym pomóc.
Pytanie w ogóle bierze się stąd, że niedawno skończyłem oglądać Marco Polo który jest relatywnie mało znany i trafiłem na niego zupełnym przypadkiem a podobał mi się chyba tak bardzo jak do tej pory mój ulubiony serial Rzym....