Witam, poszukuje starej bajki w której została użyta kompozycja 'Tańca cukrowej WIeszczki'. Wiem, ze to byla bajka świąteczna i muzyka leciała kiedy lektor opowiadał opowieść, pamietam też ze była tam jakaś opuszczona fabryka zabawek. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc w odnalezieniu!
szukam Filmu było tak.
Było 4 facetów była taka ala wysepka porwali dwie kobiety chyba matkę i córkę były to blondynki, siedzą w tym opuszczonym Domie i znajdują telefon dzwonią do niego i proszą o pomoc przychodzi jeden z nich i zabiera ja na łódkę , przyjechało dwóch policjantów rozdzielają się jeden widzi i celuje...
Hej! podrzućcie kilka tytułów seriali obyczajowych, współczesnych o rodzinie, codziennym życiu,problemach itp ,nie muszą być lekkie...
Przypomniałam sobie niedawno pewien serial z dzieciństwa - był emitowany w tv pod koniec lat 90-tych (początek 2000?) w okolicach 20.00 i przedstawiał losy pewnej rodziny, która - jeśli nie mylę z czymś innym - posiadała kopalnię diamentów. Akcja kończy się mniej więcej w czasach II wojny światowej. Czy ktoś pamięta...
więcejOglądałem kiedyś film z polską aktorką w roli głównej film, tytuł był niemiecki chyba. Aktorka dość popularna, w jednej ze scen została zgwałcona przez obcego mężczyznę we własnym mieszkaniu, później się chyba załamała, albo miała dziecko z gwałtu. Nie mogę sobie przypomnieć tytułu... Może ktoś ?
Cześć
Poszukuje seriali, które mógłbym jeszcze obejrzeć i by mi się spodobały.
Widziałem już:
-Supernatural
-Doktor Who
-Westworld
-Derdevil
-jessica jones
-luke cage
-iron fist
-the defenders
-the 100
-4400
-legion
-dominion
-flash
-lucifer
-the legends
-supergirl
-arrow
-z archiwum...
Nie jestem pewien,czy to dobry dział. Czy waszym zdaniem tą kategoria jest potrzebna? Do czego prowadzi?
Witam.
Zapomniałem jak się nazywa serial, gdzie część ziemi była zarządzana przez lordów, którym służyli (chyba) siepcy i zabijali dla nich. Im więcej zabił tym więcej miał tatuazy na ciele.
Podawajcie tytuły amerykańskich seriali, których bohaterami są członkowie murzyńskiej społeczności w USA. Ewentualnie takie, których motywem przewodnim jest w/w społeczność. Na pewno Bill Cosby Show, The Diff'rent Strokes. Znacie jeszcze jakieś? Mogą być sitcomy, generalnie sam gatunek, wydźwięk serialu nie jest...