Dziś do mojej mamy przyszedł zwrot z podatku pomniejszony o kwotę zaległą z nieopłacenia abonamentu RTV.
Przyszło jej zawiadomienie ,że mama ma zadłużenie z poprzednich lat od 2010-2015 ,nawet nie wie kiedy , skąd , gdzie to podpisywała bo nic nie podpisywała i domniemywa,że przeszło to kiedyś z babci i jakiś czas...
Poleci ktos seriale dajace do myslenia, szczegolnie o zyciu/smierci/przyszlosci.
Takie jak np: Six feet under, True detective, Black mirror. Cos w stylu Luther,The killing czy nawet Life tez moga byc.
Nie musza byc koniecznie z wysoka ocena, moga byc przecietne, ale z motywami zmuszajacymi do zadumy.
Raczej cos...
Siemaszko wszystkim ! Orientuję się ktoś może co w końcu wyszło z tym sezonem 6'stym serialu "Love/Hate" ? Pamiętam, że skończyłem go na początku roku 2016 i gdzieś czytałem, że pod koniec 2016 będzie 6'sty sezon, nawet na filmwebie jest podobnie odnotowane jednak mamy już parę miesięcy po następnym roku a jak sezonu...
więcejDziś będzie miała premierę ciekawa produkcja w stylu "Black Mirror" o tytule "Dimension 404" od stacji Hulu. Chciałbym się zapytać czy jest możliwość zaakceptowania daty premiery oraz odcinków, aby można była zaznaczyć obejrzane oraz później ocenić. Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Witam,
Czy Ktoś może kojarzy starą polską reklamę piwa (koniec lat 90-tych lub przełom XX/XXI wieku), w której kobieta (żona) gada jak katarynka (chyba przez telefon albo do męża, chyba w tym czasie jeszcze prasuje), gada, gada i gada bez przerwy, po czym jej mąż "przechodzi" przez ścianę (podłogę? przenosi się...
Widziałam wczoraj zapowiedź nowego serialu i kurcze nie pamiętam tytułu, zaczynał się od Bez...
Serial fantastyczny, z motywem chyba czarownic lub jakichś demonów o czarnych oczach, ktoś coś???