Szukam od kilku lat tytułu serialu, który pamiętam z emisji w TVP na przełomie lat 80-tych i 90-tych XX w.
Serial prawdopodobnie był produkcji brytyjskiej, a opowiadał o podziemnych stworkach (ciężko mi je jakoś konkretnie nazwać), które ukrywały się przed ludźmi i w zasadzie nawiązywały kontakt tylko z dziećmi...
Szukam tytułu filmu ... Był to dość stary film, o kobiecie która mieszka naprzeciwko mezczyzny/ znajomego, którego mieszkanie wiedzi przez okno swojego mieszkania, pewnego wieczora widzi jak potwór (który ją bodajże prześladował ) atakuje tego mężczyznę naprzeciwko i ona próbuje do niego zadzwonić żeby go ostrzec. W...
więcej
Przez przypadek przypomniała mi się pewna kreskówka z dzieciństwa... Pamiętam jak przez mgłę, ale coś pamiętam. To bajka z lat 90, raczej pierwsza połowa.
Chodziło w niej o to, że bohaterowie przewozili na jakimś statku kosmicznym żywność na jakąś inną planetę. W trakcie wyprawy zauważono, że jedzenia ubywa....
Cześć, szukam serialu (bądź filmu, ale raczej serialu) w którym głównym bohaterem (jednym z głównych) będzie jakiś nietypowy geniusz, trochę dupek, ignorant, arogancki, ale jednak taki, którego lubią inni (nie wszyscy, nie zawsze) itp. Coś w stylu Harveya ze "Suits", Sherlocka z "Sherlocka" czy Gideona z "A.P.B."...
Szukam serialu! Ważne, żeby był choć trochę zabawny i raczej nie za stary.
Seriale, które mi się podobały i można się sugerować:
• Teen wolf (ale nie ze względu na wilkołaki tylko na historię, zabawne wątki i przyjaźń tam pokazaną)
• Riverdale
• Wybrana
Fajnie, by było gdyby było o nastolatkach, ale też może...
Szukam tytułu serialu dla młodzieży o zespole muzycznym. Pamiętam ,że początkiem była wykonywana przez nich piosenka. Serial z lat 90. Chciałabym bratu zrobić niespodziankę - oglądaliśmy to zawsze razem :) . Pozdrawiam i z góry dziękuje .