W strumieniu oglądałam (czyli się wciągnęłam): Biuro, Ekipę, American Horror Story, Lost, Penny Dreadful, Peaky
Blinders, Zakazane Imperium. Dochodzenie US (ale tylko 1 i 2 sezon).
Oczywiście uwielbiam TWP, ale nic jej nie dorówna, więc temat kujonów odkładamy.
Od razu uprzedzam, że Dexter, Breaking Bad, Gra o Tron...
Orientuje się ktoś może czy w roku 2014 będzie emitowana trylogia Władcy Pierścieni ? Proszę o jak
najszybszą odpowiedz !
Przed chwilą przypomniał mi się jakiś serial, oczywiście nic o nim nie wiem.
Bohaterem był chłopak 25-30 lat. Wyróżniała go spostrzegawczość. Chyba na początku pierwszego odcinka jest scena, w której rozwiązuje przestępstwa pokazane w wiadomościach. Później oczywiście zaczyna się współpraca z policją.
Ktoś...
Szukam serialu prawdop. z lat 90 (bo leciał jak byłem szczeniakiem) i wydaje mi się że polski. Było chyba 2 chłopców. Pamiętam tylko tyle, że spóźnili się czy coś i ojciec kazał im wybrać kare: manto lub brak obiadu. Wybrali to pierwsze. Nie wiem czy nie była to jakaś przygodówka.
Pozdrawiam!!!
Pamiętam z niej tylko taki fragment :
Mężczyzna (wydaje mi się że potężnie zbudowany, czarnowłosy) łapie kobietę w lesie, i pyta "Dokąd się pani
wybiera?", po czym przywiązuje ją do drzewa, pyta "Lubisz zabawę w kulki?" i zabija ją serią strzałów.
Jeśli ktoś kojarzy, to byłbym wdzięczny za podanie tytułu.
Witam
Ostatnio skończyłem oglądać 1 sezon serialu S.H.I.E.L.D. Zastanawia mnie czy jest coś podobnego wyprodukowane ? Jakiś serial "akcji" gdzie ludzie mają super moce. Nie pogardzę serialem typu Revolution, last ship, Continuum, Strike Back, Arrow czy Person of Intrest. Jeżeli ktoś ma pomysł na fajne komedię typu...
Akcja rozgrywa się na niewielkiej wyspie, gdzie był krąg wielkich kamieni(coś podobnego do Stonehenge). Od jakiegoś czasu zaczynają umierać ludzie, a po każdym(czy przed każdym?) morderstwie, wypływała krew z dziury jednego z kamieni. Kiedyś leciał ja jedynce chyba. A film jest chyba francuski.
Cześć
Znacie może dobre seriale w stylu noir? Tym klasycznym z lat 40-50, a'la Sokół maltański i Wielki Sen. Obejrzałam już trochę tego typu filmów, a mam ochotę zostać z bohaterami trochę dłużej. Najlepiej z jakimś detektywem z cynicznym, soczystym poczuciem humoru (Philip Marlowe to mój niekwestionowany...
wydaje mi się że w serialu są pewne nieścisłości. W odcinku 6 sezonu 6 Flick odbiera od Rene
obraz który ukrył w kiełbasie ale przecież obraz(kopię) odzyskał po akcji w pociągu i nie było mowy
że znowu go ukrył w kawiarni. Potem Rene mówi że zostały mu jeszcze 2 sztaby złota (a co z resztą
bo zawsze były 4). Za...