Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam!
Nie pamiętam tytułu filmu, który dawno temu oglądałam a chciałabym go obejrzeć ponownie. Pamiętam tylko
tyle, że fabuła opierała się na zdradzie. Bogaty mąż sprowadził do domu kochankę a żonę chwycił za włosy i
wyrzucił z domu. Po jakimś czasie zachorował lub miał wypadek, kochanka go zostawiła, jedynie...

Kiedyś będąc w muzeum byłem na małej wystawie poświęconej japońskiemu uzbrojeniu i leciał tam film
pokazujący jak wytwarzana jest katana. Cały film był magiczny, była spokojna muzyka, lektora nie było w
ogóle z tego co pamiętam. teraz pytanie czy ktoś coś kojarzy, ktoś coś wie? Szukałem trochę i znalazłem
Miecz...

więcej

Jest bardzo podobny do 997 Fajbusiewicz na tropie, ale to oczywiście nie to. Ten którego szukam, leciał na
Polsacie. Inscenizowano w nim zabójstwa. Ekipa telewizyjna jechała do tych miejsc w których popełniono
przestępstwa i tam kręcili rekonstrukcje. "Film" z morderstwa był zawsze czarno-biały, a gdy już główny...

więcej

użytkownik usunięty

Zastanawiam się nad ściagnięciem Mad Men, ale musze wiedzieć w jednym zdaniu o czym to jest. Tzn. jak są akcenty
rozłożone? To jest film o reklamie czy o emancypacji kobiet? Jeszcze o czymś innym?

Witam.
Kojarzy ktoś z was filmy:
1. Przeniesienie się wojska w przeszłość, chyba amerykanów na ternie Japonii, nie jest to "Jeszcze raz Pearl Harbour", lecz bardzo podobny. Film nadany był w TV w latach 90-tych.
2. Hiszpański lub portugalski film z niecodziennym zakończeniem, zapamiętałem go tylko dlatego. Jakaś...

Hej, próbuję sobie przypomnieć tytuł filmu obyczajowego, wyprodukowany zapewne w latach 90-tych
(puszczony kiedyś w tvp1 albo tvp2 abo Polsat), opowiadający (między innymi albo przede wszystkim?)
historię o nieszczęśliwym życiu dziewczynki. Pamiętam dokładnie tylko jedną scenę, kiedy wzięła
oszczędności w worek,...

więcej

Chyba skandynawski ( może szwedzki). Rzecz o przyjęciu domowym, po wyjściu gości mąż z żoną (taka ruda ładna) kłócą się i rozstają

Hej,
gdzie mogę obejrzec w języku polskim mini serial Full Circle , w którym gra Felton. Szukam i znaleśc nie
mogę...

Pamiętam tylko to że Ojciec przyjeżdza do miasta z córką i tą córke porywają i szantażują ojca że ma zabić
chyba prezydenta albo córka zginie.
Bardzo prosze o pomoc

Akcja to lata 50-te, ewentualnie początek 60-tych. Produkcja najprawdopodobniej 90-te. Każdy odcinek, o ile
dobrze pamiętam, opowiada o jej ucieczkach z internatu. Na końcu zawsze wstawiali jej nowe kraty w okno.
Serial leciał w drugiej połowie lat 90-tych w sobotnie popołudnia, chyba na tvp2. Generalnie kojarzy mi...

więcej