Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, w ramach przygotowań do egzaminu wstępnego na uczelnie postanowiłam się
zająć kreskówkami. Jeszcze dokładnie nie określiłam jak mój temat będzie brzmiał,
chciałabym jednak odwołać się do motywów świata utopijnego i antyutopijnego w
kreskówce, a być może też - do symboliki w wielu animacjach.
Mam już...

Cześć. Jakieś 10 lat temu widziałem w TV Polonia program, w którym była przedstawiona historia o młodych kochankach którzy byli ze sobą mimo presji rodziny. Rzecz miała miejsce w jakiejś niewielkiej polskiej wsi. Starzy mieszkańcy opowiadali o tym co się wydarzyło. Nie pamiętam czy to rzeczywiście była prawdziwa...

Witam.
Szukam Bajki z dzieciństwa, oto co pamiętam:
Dinozauro-podobny stwór siedział na gigantycznym tronie a jego "pomocnicy" walczyli z
dziećmi chyba o sny lub marzenia dzieci, jedyne co sobie jeszcze przypominam to że dobra
frakcja używała baniek, a zła wszelkiego rodzaju wynalazków.
Z góry dziękuję za pomoc.

więcej

Cześć a o to trochę fabuły jest czas w którym została zbudowana maszyna która wykrywa przestępstwa jeszcze przed ich zajściem.
I główny bohater chyba policjant zostaje wytypowany że popełni jakieś przestępstwo.
Maszyna jest zbudowana z jakiś kulek które spadają typując ludzi.
Był to film a nie serial np...

Witam. Szukam serialu w którym przez kilka odcinków występowała tajemnicza jaszczurka (mały smok?) znaleziona przez jakiegoś chłopaka. Potrafiła razić prądem z tego co pamiętam. Proszę o pomoc !

Witam,

Poszukuje serialu z młodości o grupce ludzi z nadprzyrodzonymi zdolnościami...Jeśli
dobrze pamiętam jeden Koleś umiał się zmniejszać, Dziewczyna chyba panowała nad
piorunami...

Z góry WIELKIE dzięki,

Witam. Poszukuję ciekawych filmów o kosmitach. Zależy mi żeby byli oni przedstawieni
niestandardowo, czyli żaden ogromny statek kosmiczny, który strzela i wszystko rozwala
(typu: ,,Dzień niepodległości"); żaden człowieko-podobny, szarobury stwór, który ludzi
połyka, zabija, wysysa lub traktuje jak inkubator...

W 10. odcinku drugiego sezonu Hannibala (środa 4 czerwca, AXN), w roli Masona
Vergera, pojawi się Michael Pitt - gwiazda serialu Zakazane Imperium. Aktor wcieli się w
postać zamożnego i niestabilnego pacjenta doktora Lectera, opisywanego w powieści
Thomasa Harrisa jako antagonista Hannibala. Pitt, grając weterana...

więcej

Cześć
uwielbiam brytyjski humor. Moje ulubione seriale komediowe to Mała Brytania, The Black
Books i IT Crowd. Więcej niestety nie znam, dlatego chciałbym żebyście wymienili nazwy
innych seriali zrobionych w podobnym stylu i z tym samym rodzajem humoru jak powyższe.
Z góry dzięki!

szukam kreskówki, w której była dziewczynka bez twarzy (od piersi w górę jej nie
pokazywali), miała swoją lalkę, którą zawsze trzymała w dłoniach i ta lalka przez nią
przemawiała, tzn jej słowami. był taki motyw chyba w "Czarodziejka z księżyca", ale nie
wiem czy dokładnie o tę mi chodzi. czy ktoś wie, jak się...

więcej