Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Potrzebuje pomocy w znalezieniu takiej jeden bajki dla siostry. W dzieciństwie
oglądaliśmy ją razem.
Kojarzę kilka scen z niej tylko:
-Były posągi z kamienia w lesie, różnych postaci które z jakiegoś powodu z kamieniały ale
później za sprawą czegoś ożyły.
-Było tam duże drzewo które spuściło jeden...

Witajcie!

Tak jak w temacie, przypomniały mi się jakieś urywki z bajki z dzieciństwa ale za choinkę nie
mogę jej znaleźć. Oto co pamiętam:

- główny bohater to zdaje się młody chłopak,
-miał swojego nauczyciela/mistrza/nie-pamiętam, który był ślepy (było to nawet zaznaczone w
bajce, postać miała oczy całe...

jak w temacie

interesują mnie seriale z akcją następującą po sobie z odcinka na odcinek

przykłady: skazany na śmierć, flashforward, lost, rodzina soprano też po części

a np w dr hałz za dużo jak dla mnie jest wątków będących składnikiem tylko jednego odcinka tak jak w serialach detektywistycznych

of korz...

więcej

Szukam serialu, który by mnie wciągnął. Czy możecie dać mi jakieś sprawdzone tytuły?
Nie lubię sci-fiction, politycznych (np.HoC), dramatów (czyt.nudnych, bez akcji), gangsterskich i takich ogólnie, że sama strzelanina.
Widziałem dużo seriali i obecnie nie mam pomysłu na nowy..
Szukam czegoś w stylu Gry o Tron,...

Poszukuję serialu, który oglądałam kilka/kilkanaście lat temu; opowiadał o kilkunastoletnim
chłopcu, który znajduje człowieka pierwotnego (australopiteka, o ile pamiętam; nazwał go chyba
Pitek). Pitek mieszkał w jaskini, na dole jakiejś przepaści, do której ludzie zrzucali niepotrzebne im
rzeczy. Chłopak próbował...

więcej

Witam wszystkich!
Mógłby ktoś polecić jakieś niebanalne seriale, osadzone w naszym kochanym uniwersum,
którego bohaterami są zwykli śmiertelnicy, a nie ludzie obdarzeni nadprzyrodzonymi mocami,
których używają wedle uznania, bądź też z takimi istotami się zmagają? Byłbym wdzięczny za
każdą propozycję.To czy...

Już dawno nie było nowego Kapitana Bomby, ciekaw jestem co się stało. Czy Git Produkcja
przestała funkcjonować.

Nie wszystkie odcinki kapitana bomby mi się podobały, mam na myśli te w których najeżali na
kościół, ale generalnie bardzo lubiłem go oglądać, i wyczekiwałem nowych odcinków.
Zastanawiam się gdzie...

więcej

Kiedyś seriale były lepsze. Teraz jest tylko to samo badziewie. Same kryminały, dramaty lub jakieś kiepsko opowiedziane albo nudne historie.

W dodatku rynek seriali jest dość seksistowski. W większości seriali (oprócz tych dla kobiet) kobiety stanowią najwyżej połowę głównych bohaterów, albo wręcz jest tylko jedna...

więcej

Hej :)
Chodzi oczywiście o serial Violetta.
Jestem bardzo ciekawa kogo wybierze w końcu Viola xD
Ja oczywiście jestem za Leonem ;P

Jeśli ma ktoś jakieś informacje na ten temat proszę o wpis ;)

Ciekawia mnie też informacje na temat tego jak zakończy się 2 sezon.

I czy to prawda, że Tomas wróci...

interesują mnie seriale takie jak
Nie tego świata
the walking ded
Hanibal