Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Kiedyś jak leciał np w sobotę mam talent, to się obejrzało i było okej. Emocje, humor i w
ogóle fajnie się oglądało... dzisiaj, czy mamy piątek, sobotę i niedziele (dni w których
zawsze leciało coś ciekawego w tv. ) To teraz zasypują nas tymi wszystkimi programami
podobnymi do siebie typu: X-factor, Got to...

więcej

Myślę, że leciał on gdzieś około 2000-2005 roku, był to serial historyczny. Początek serialu zaczynał się takimi oto obrazami które lekko pamiętam: jakieś zielone pagórki, góry i dużo takich kamieni podobnych do Stonehenge czy coś takiego. Serial rozgrywał się w wieku nie wiem gdzieś od XII do XVI. Toczyły się wojny o...

więcej

Prawdopodobnie na Polsacie 6-7 lat temu był emitowany serial opowiadający o przygodach zamaskowanego bohatera.
Pamiętam że główny bohater posiadał długie włosy, na jego kostium składały się peleryna, specjalny uniform i rodzaj maski z jednym czerwonym okiem które spełniało pewną funkcję.
Bohater ten posiadał także...

więcej

PRZEŻYĆ CIOS
film dokumentalny
Wlk. Brytania, 2000
49 min

Mnóstwo osób uczestniczy w wielu wypadkach i jest ich ofiarami. Dla wielu sam wypadek, ale i jego skutki są prawdziwym ciosem a przeżyty dramat na długo zapada w pamięci.
Tym bardziej, gdy wydaje się, że powypadkowe kalectwo uniemożliwi lub ograniczy...

Witam! Czy jest ktoś z Was, kto pamięta lub ma dostęp do spisu dawnej ramówki stacji Fox Kids i Cartoon Network? Chodzi mi tak z roku 2000 lub 1999r. Byłbym bardzo wdzięczny :)

Właśnie dla takich rzeczy wymyślono telewizję :D

Jeżeli ktokolwiek wie to proszę o podzielenie się wiedzą. Szukam tytułu imienia bohatera czegokolwiek z kreskówki. Pamiętam jedynie bohatera (i to prawdopodobnie nie był główny bohater) długie włosy potargane ciemno ubrany raczej i grał na gitarze. Jak uderzał w struny to "strzelał" czy coś piorunem z gitary....

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m7mxp2mtTM1rrhq7so1_500.png

Swego czasu w TVP 1 w soboty po 22 leciał program a'la talk show który prowadził Jerzy Kryszak, na spółkę z jakąś aktorką (może nawet Foremniak albo Olszówką), która właściwie stanowiła tylko tło. Częstym przerywnikiem były tańce rozneglizownaych dziewczat w stylu rewiowym. Praktycznie w każdym odcinku pojawijał się...

więcej

Kolejny temat z typu "średnio pamiętam i szukam". Poszukuję tytułów dwóch seriali:

1. Był to serial dla dzieci bądź młodzieży emitowany przez tvp, były to prawdopodobnie lata
'90, wnioskuję po tym, że musiałam być bardzo mała jak go oglądałam i pamiętam niewiele
xD Grała w nim dziewczyna, która była czymś w...