http://www.filmweb.pl/serial/Okrutni+ludzie-2006-492009
Wie może ktoś, czy jest możliwość zobaczenia tego serialu aktualnie na jakiejś stacji telewizyjnej? Strasznie go lubię, niestety chyba Discovery przestało go nadawać, tudzież nadaje na jakimś swoim dziwnym kanale, orientuje się ktoś?
Dlatego też możecie sobie wyobrazić jak bardzo jestem sfrustrowana :) Kilka lat temu
miałam okazję obejrzeć połowę filmu (bodajże wojennego). Od tamtego czasu usilnie
próbuję znaleźć go całego, ale moje poszukiwania nie dają żadnych rezultatów.
Opowiadał o losach szwaczki/krawcowej; miała bliską przyjaciółkę....
Niestety amerykańskie i brytyjskie seriale to dno. Albo robią proste przygodówki/seriale
kręcące się wokół jednego schematu, albo seriale przepakowane dramatem.
W dodatku jest po tysiąc kopii głupich schematów (tysiące seriali kryminalnych, tysiące
seriali o rodzinie).
I to wszystko doprowadza do momentu, że...
http://9gag.com/gag/6826976
Już któryś raz widzę na 9gag screen z tego serialu, kilka naprawdę świetnych scen. Chętnie bym go obejrzała:)
Poleci ktoś jakieś fajne? Nie chodzi mi o dramy typu secret garden, prince of coffee czy full house, tylko o takie gdzie procz wątkow miłosnych jest coś jeszcze np jak w Scent o a Woman- gdzie głowna bohaterka jest chora, bądz jak City Hunter - i sensacja i milośc w tle , była bym bardzo wdzięczna za odzew
A więc tak jak w tytule. Szukam tego serialu. Wskazówki lub rzeczy, które pamiętam:
- emitowany był w tvp1 lub w tvp2 gdzieś 2005-2007, coś kojarzę, że przeplatał się z
"Lostem",
-akcja rozgrywała się gdzieś w Szkocji, Irlandii lub Islandii, gdzieś na wyspach, była tam
latarnia morska, w której mieszkał pewien...
WITAM
Szukam serialu który kiedyś leciał w TVP1 lub 2 w podobnych klimatach co dr Quin. Pamiętam tylko ,że główną postacią była kobieta , która przybywa do jakiejś wioski i obejmuje posadę nauczycielki (chyba nauczycielki. Jest też wątek o jakimś lekarzu-pijaczku, który mieszka w jakiejś chatce na odludziu i chyba...
Moim zdaniem to świetny serial opisujący polską rzeczywistość w sposób groteskowy i absurdalny. Plejada świetnych i może nie do końca docenianych aktorów.
Dowiedziałem się ostatnio, że niedługo do kin trafi film "Kop Głębiej" z Grabowskim i Kipiel-Sztuką w dosyć nietypowych rolach. Kiepscy reaktywacja?