Witam, poszukuje serialu o "amerykańskiej rodzinie", akcja jest osadzona w latach 60. W
tym serialu często wykorzystywano motyw muzycznego show telewizyjnego, nastolatki
często chadzały na nagrania takich shows, było to obiektem ich marzeń. Pamiętam, że
sporo miejsca poświęcono też segregacji rasowej w tym...
Witam poszukuje serialu telewizyjnego szedł on codziennie rano ta na tvp1 był on serialem do nauki angielskiego nie był to na pewno serial ''lippy and messy'', pamiętam że był on komediowy w języku angielskim można było sobie włączyć napisy po polsku w telewizorze, były w nim cztery osoby, 2 dziewczyny i 2 facetów,...
Kiedyś oglądałem pewien film sci-fi, nie pamiętam czy polsat czy tvn z resztą mniejsza o to :P. Jedyne co pamiętam to to że było miasto które jak się okazało później było stworzone gdzieś na jakimś statku przez kosmitów którzy porywali na nie ludzi i co jakiś czas "przestrajali" im wspomnienia, zmieniali co jakiś czas...
więcej
Witam wszystkich :) Poszukuję bajki którą oglądałam będąc dzieckiem, kojarzę tylko ze tam
były jakieś dwa wilki i jakiś koleś z mieczem, niestety nic więcej nie pamiętam, oglądałam
to jakieś 15 lat temu, prawdopodobnie na RTL7 ale nie mam pewności. Będę wdzięczna za
jakąkolwiek wskazówkę :)
Witam, głowię się i głowię i nie mogę przypomnieć sobie tytułów 2 bajek. Były to bajki odcinkowe:
1. Mała dziewczynka o blond włosach mieszkała bodajże w Holandii w małej wsi wraz z rodzicami i młodszym bratem. Pewnego razu z jej winy brat wpadł do urwiska. Uszkodził sobie kręgosłup i chodził o kulach. Kojarzycie?...
Może ktoś będzie umiał mi pomóc.....Poszukuję takiego starego dokumentu telewizyjnego(bądź był to film), o dniu z życia takiej szkoły specjalnej,gdzie dzieciaki mieli między innymi zespół, śpiewali piosenkę o tanim winie....kompletnie nie wiem jak go opisać, może ktoś skojarzy...jedno co pamiętam, to był taki wątek,...
więcejA więc tak: szukam serialu emitowanego kiedyś przez tvp1 opowiadał o grupie poszukiwaczy artefaktów ojciec plus ,,niegrzeczny'' syn często zmieniający szkoły plus reszta ekipy miedzy innymi łysy koleś mogący wszystko załatwić włącznie z ostrym łomotem. Szukali oni czegoś na kształt ,,pierścienia'' bądź ,,okręgu''...
Był kiedyś taki filmik, na którym kobieta po kolei ściągała pewną część odzieży przy tym
wyciągając serwetkę (? - kawałek materiału w każdym razie). Gdy została już całkiem
naga wyciągnęła ją....wiadomo skąd :D kojarzy ktoś coś takiego? Temat tutaj ponieważ
wyglądało to jakby mogło być w telewizji :)
Czy ktoś pamięta serial o człowieku, którego ukochana kobieta (Catherine, Kate, czy temu
podobna) ginie trafiona butelką zrzuconą z samolotu (helikoptera?) przez grupkę podpitych
gości.
Człowiek ten w akcie zemsty planuje zadać każdemu z uczestników tej podniebnej imprezy
ból podobny do tego, którego sam...