Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Oczekując na styczniową premierę mojego ulubionego Spartacusa, chciałabym dla wypełnienia czasu obejrzeć jakiś inny serial.

Zastanawiam się na Grą o Tron, Rodziną Borgiów oraz Dynastią Tudorów. Który najbardziej polecacie?

Znacie może coś, co zaciekawiłoby nastolatkę?
Chodzi mi o serial, najlepiej fantasy, ale z wątkami typu miłosnymi. Pamiętniki wampirów już oglądam, ale jeden odcinek tygodniowo to trochę mało. Jakieś tytuły?

Ciekawe, czy jeszcze ktoś to pamięta? Na wiosnę 1990 roku, katowicki oddział Telewizji Polskiej rozpoczął trwające kilka godzin dziennie transmisje brytyjskiej stacji Sky One. W codziennym bloku, można było zobaczyć filmy ale głównie seriale, dotąd niedostępne i nieznane telewidzom w Polsce. Pamiętam, że leciało dużo...

więcej

Jaki macie stosunek do telewizji? Czy poprzez tv nie tracimy wlasnej tożsamości? No bo ciągle oglądając coś zwlaszcza seriale żyjemy życiem innych ludzi. Gdy to jeszcze komentujemy w pracy bądź w gronie znajomych to już wogóle podajemy się temu.

szukam serialu który bdział się chyba w los angeles obstawiam że w 1990-2000 max.
Pamiętam z niego pare sytuacji:
1.Nastolatka zachodzi w ciąże a jej rodzice nienawidzą jej chłopaka bo nie jest biały.
2.Grupa przyjaciuł mieszkała w garażu (nadal nie skończyli szkoły)
3.Jeden z chłopaków z tej grupy przyjaciół ginie...

więcej

Szukam serialu z początku lat 90 o okręcie podwodnym
Albo leciał na 2 albo na regionalnej gdzies w 1993 roku

1.
Leciało chyba kiedyś na Canal+
Akcja się działa w małym miasteczku. Upalne lato. Jakiś młody ciemnowłosy chlopak
ubrany w białą koszulkę siedział na krzesełku i chlodził się chyba wiatrakami naprzeciw
sklepu do którego się włamał.
Przyszedł szeryf zrzucił go z krzesła, aresztował...
(nie pamiętam środka)
2....

więcej

od kilku dni próbuje znaleźć coś ciekawego, ale nie mogę nic znaleźć. Pytałem na różnych
portalach (podawali mi to co już widziałem, albo po co nigdy nie zamierzam sięgnąć).
Rekomdacje na filmwebie też nie działają- przez nie zmarnowałem czas na parę
badziewnych seriali.
a wy jak szukacie seriali?

1.Pamietam jakąs kobietę która opiekowała się chłopakiem którego do choroby
psychicznej
doprowadził ojciec
Kazał mu zjeść jakąs starą owsiankę-potem ją zwymiotował też musiał to zjeśc:(
Pamiętam wsadziła go pod prysznic a on się darł że się rozpłynie w kratce
Wzieła go do restauracji on się posikał ze strachu i...

więcej

No właśnie. Zauważyłam, że w TV jest coraz więcej seriali policyjnych i detektywistycznych. Zwłaszcza w TVN.
Jaki jest Wasz ulubiony serial lub film policyjny, detektywistyczny???
:)