Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam jakiejś dobrej anime Min 12 odcinków :) Dobrze by było gdyby był chociaż trochę rozwinięty wątek miłosny. Proszę o parę tytułów bo parę już ich widziałam ;)

Pamietam tylko,że grał tam murzyn który gral w filmie nic nie widziałem,nic nie słyszalem (Richard Pryor),chyba uciekal gdzieś i przebral sie za księdza dla kamuflarzu(nie wiem,czy księdza arabów) ale spotkal żolnierzy w pociągu,czy gdzieś,gdzie jeden umieral i poproszono go,aby iudzielil mu blogoslawieństwa to...

Przypomniał mi się ostatnio motyw z jednej z bajek z lat 90-tych. Mianowicie wygląda to tak: czarny charakter umieszczał w przeciętnych ludziach kryształ czy coś takiego, w wyniku czego człowieczek stawał się zły i otrzymywał chyba jakieś moce. Po przegranej z pozytywnym bohaterem kryształ zostaje usunięty z ciała...

Serial ten leciał na Polsacie ok 2003-2005 roku. Opowiadał on o trzech mafiozach zawsze chodzili oni w garniturach. Jeden był taki gruby i nosił okulary przeciwsłoneczne i pamiętam że miał pseudo Fifi. Serial ten leciał ok godz 20.

... który leciał w TV Polonia albo RTL7 jakieś 10-15 lat temu. Serial spod znaku płaszcza i szpady. Coś mi się kojarzy, że główną bohaterką była dziewczyna przebrana za faceta. Miała chyba długie blond włosy, a zakochana była w jakimś czarnowłosym przystojniaku. Generalnie w serialu była jakaś dworska intryga, jakieś...

więcej

Witam wszystkich poszukuje dość starej bajki z VHS , wiem że była tam mała księżniczka która miała na imię AIrin , siedziała w wieży i jej chyba babcia zamienia w gołębia , była też tam stara maszyna do szycia (kołowrotek], a wszystko się dzialo w czasach średniowiecza .
Dziękuje i proszę o pomoc ;]

Oglądałem - Jerycho, Lost, Falling skies, Prison break, Boardwalk empire, Sons of Anarchy... jakieś propozycje?

Kiedyś można było zobaczyć które miejsce ma dany serial. A teraz tylko top100 a reszta nie
ma. Po co w ogóle ta zmiana w filmach i serialach. Było dobrze, zawsze te ulepszanie
wychodzi gorzej.

Seriale które ciekawiły i reprezentowały sobą dobry poziom, skończyły się. Zostały
wykończone i zdeformowane przez napierającą, coraz większą, widownie dla której dobre,
poczciwe produkcje zostały przeobrażone w szmatławce.

Szukam serialu który nie męczy, ale jest ambitny i zmusza do myślenia, ale nie...

Liczę na pomoc zwłaszcza osób ur na przełomie lat 80-90 :) Pamiętacie może takie młodzieżowe seriale, puszczane w TVP w okresie ferii (typu "WOW", "Tajemnica Sagali", jeden z wątkiem o kurze, która znosiła złote jajka)? :) Jeden z nich chodzi mi po głowie i za Chiny nie mogę sobie skojarzyć tytułu. Opowiada o...