Dziś na "jedynce" o 1.25 "Nagi lunch" Cronenberga. Trochę dziwnie autobiograficzna, ale za to bardzo interesująca ekranizacja William'a Borroughs'a. Jeżeli ktoś nie widział - trzeba koniecznie!
Trochę szkoda, ze o 1.50 na "dwójce" jest "Danton" Wajdy. Ja wybiorę chyba Wajdę, alem zmęczon i nie wiem, czy dotrzymam do...
Mam na koncu języka i nie moge sobie przypomniec. Pomozcie!!!
Dobrych kilka (kilkanascie?) lat temu byl w TVP taki komediowy serial o mlodym chlopaku - geniuszu lekarskim. Skonczyl studia medyczne jako nastolatek i zaczal pracowac w szpitalu jako lekarz. Kolegowal sie z niezbyt rozgarnietym kumplem, ktory wiecznie...
Prakot to mądre zwierzę i stara się unikać seriali gdyż uzależniają (a niektóre wręcz ogłupiają), jednak po tylu pozytywnych recenzjach jakie widział na temat ,,Lostów" postanowił wziąć się za to dzieło:) I Prakot jest pod wrażeniem, gdyż jest to pierwszy serial, który naprawdę bardzo, bardzo przypadł mu do gustu, i to...
więcejW niedziele 27 maja na TVP Kultura o 18:15 będzie film "Zagadka Kaspara Hausera", a o 20:30 "Aguirre gniew boży". Dwa niesamowite filmy. "Aguirre..." to najlepszy film o ludzkim szalenstwie. Nie wystarczy ogladac, trzeba go przeżywać.
dodając do tego wszystkie filmy obejrzane przez maj, lista jest imponująca:D W kolejnych miesiącach pewnie będę mniej oglądał, ale w tym chcę zrobić rekord i nie odpuszczę:D
Niedługo w telewizji zacznie się sezon ogórkowy. Będzie można zobaczyć powtórki z całego roku. Ale czasami, aby zapchać czas antenowy tv wraca do starych filmów i seriali. Czy macie jakieś życzenia w związku z tym. Ja np. chętnie obejrzałbym "Kroniki młodego Indiany Jonesa" wiem, że puszczali je w wakacje 2003, a potem...
więcejGenialne:) Kiedyś już oglądałem, więc teraz oglądam sobie w ramach powtórki:) I dopiero teraz dostrzegam jak świetny to serial..:)
Dzisiaj 25 05 o 23.10 na TVP 2 będzie niezły film "Ostatnia dolina" reż. J.Clavell z M. Cainem i O. Sharifem.Akcja dzieje się w czasie wojny 30-letniej.
Film dość brutalny, wspaniała muzyka J. Barrego.
Polecam
Wie ktoś może jaki ma tytuł utwór z reklamy tej bajki na Jetix o piłce nożnej - "Galactic Football", czy jakość tak. Z góry dzięki za pomoc w ustaleniu tego tytułu (wykonawca też się przyda).