Adam Pawlikowski

8,1
13 221 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Adam Pawlikowski

Piszę po raz trzeci bo jest tu burdel. Adam Pawlikowski był jednym z najlepszych polskich aktorów. I nie tylko Rękopisie znalezionym w Saragossie czy Popiele i Diamencie ale i w epizodycznych rolach np. w Kanale. Nie wiem dlaczego grał zwykle ludzi wyniosłych, takich co wiedzą lepiej ale aktorem był niesamowitym. Zresztą sam życiorys miał niezwykły i śmierć też. Cierpiał na tzw. chorobę dwubiegunową (cyklofrenię) podobnie jak inny wybitny aktor Tadeusza Janczar i to było przyczyną jego śmierci.

Witek_9

Piszę po raz trzeci bo jest tu burdel. Adam Pawlikowski był jednym z najlepszych polskich aktorów. I nie w tylko Rękopisie znalezionym w Saragossie czy Popiele i Diamencie ale i w epizodycznych rolach np. w Kanale. Nie wiem dlaczego grał zwykle ludzi wyniosłych, takich co wiedzą lepiej ale aktorem był niesamowitym. Zresztą sam życiorys miał niezwykły i śmierć też. Cierpiał na tzw. chorobę dwubiegunową (cyklofrenię) podobnie jak inny wybitny aktor Tadeusza Janczar i to było przyczyną jego śmierci.

Witek_9

Witek_9

Piszę po raz trzeci bo jest tu burdel. Adam Pawlikowski był jednym z najlepszych polskich aktorów. I nie w tylko Rękopisie znalezionym w Saragossie czy Popiele i Diamencie ale i w epizodycznych rolach np. w Kanale. Nie wiem dlaczego grał zwykle ludzi wyniosłych, takich co wiedzą lepiej ale aktorem był niesamowitym. Zresztą sam życiorys miał niezwykły i śmierć też. Cierpiał na tzw. chorobę dwubiegunową (cyklofrenię) podobnie jak inny wybitny aktor Tadeusz Janczar i to było przyczyną jego śmierci. Jako ciekawostkę dodam że są ludzie szukający śmierci od zawsze. Np. znany pisarz Herling - Grudziński dowiedział się po samobójczej śmierci żony że próbowała to zrobić wiele razy nawet w wieku 15 lat.