Agata Trzebuchowska

7,1
3 118 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Agata Trzebuchowska

W piątym, jakże wysoko ocenianym sezonie. Miała zagrać kapłankę boga o wielu twarzach, ale ostatecznie to nie doszło do skutku

Enterraz

No i dobrze, szkoda dziewczyny by było.

kfleszer

Zagrać w takiej produkcji jak Gra o Tron to marzenie każdej aktorki.

The_Artel

Dość odważna teza.

kfleszer

<3 Między odwagą a głupotą jest cienka granica :) :)

Ceruja

za to gruba granica jest dla każdego kto nic nie robi

Enterraz

Wpierw daną osobe zaprasza się na casting , robi się próbne zdjęcia itd . Ale sam fakt języka stanowi tu główną przeszkode . No i umówmy się że bez warsztatu daleko się nie zajedzie a już napewno nie tam .

maciekb80

Nie ma takiego słowa "wpierw" :P

stupidcolors

Jestem polonistą spalonego dyktanda :/

stupidcolors

Jest przecież takie słowo :)

maciekb80

Nie ma. Jest "najsamwpierw" (w pyrlandii) ;)

maciekb80

Agata nie pokazała jakiegoś wiekopomnego talentu, ale jest bardzo piękna i ma ekranową charyzmę. Wiele gwiazd światowych zrobiło karierę mając tylko urodę i charyzmę. Ona chce być reżyserką i scenarzystką. Dlatego odrzuciła wszystkie propozycje. A twarz ma niesamowitą. Bardzo oryginalna i intrygująca uroda.

Barbarra_Ra

To prawda na przykład Monika Bellucci zrobiła karierę nie tyle grą co sobą samą w sobie

maciekb80

Dokładnie. Podobnie BB, która dla mnie obok Audrey Hepburn i Vivien Leigh jest najpiękniejszą kobieta ever. Takich gwiazd jest bardzo wiele. Oglądałam niedawno wywiad z Gośką Szumowską i ona wprost powiedziała, ze w przypadku aktorów jedną z najważniejszych cech jest wygląd. Nie w sensie urody, ale tej charyzmy i magii ekranowej. Nie do wszystkich ról. Mówiła o Małgorzacie Beli w filmie "Ono". Ja akurat Belę uważam za drewno, choć fizycznie bardzo mi się podoba. Wspomniała, że taki charyzmatyczny amator bez talentu i warsztatu nie zagra np. ważnej i skomplikowanej emocjonalnie roli u Allena, ale są role, które może zagrać. I Agata zagrała pięknie. Choć na pewno nie mogłaby amatorka zagrać roli, którą grała Kulesza. Trzebuchowska jest dla mnie zjawiskowo piękna, a jej typ urody taki oryginalny. Inny niż typowo Hollywoodzki wzór. Pewnie dlatego tak bardzo sie nią zainteresowali. Bo kino wciąż potrzebuje nowych twarzy. A jej twarz jest inna. Ma intrygujące spojrzenie. Na pewno jest to twarz, którą się zapamiętuje. a to dużo. Bo jest całe mnóstwo aktorek pięknych, ale o pospolitej urodzie. Jednak Agata zdecydowała się na reżyserię. To tez dobrze o niej świadczy, bo połowa celebrytek herbu NIKT rzuciłaby się na te propozycje jak wygłodniały rosomak i gotowa byłaby zrobić wszystko. A Agata zrezygnowała z łatwej i szybkiej sławy i powodzenia i konsekwentnie idzie swoją drogą. Widać, że to inteligentna i myśląca osoba.

Enterraz

Ona odrzuciła tę propozycję. Tak samo jak wszystkie inne, które się posypały po "Idzie". Może i nie zabłysła szczególnym talentem, ale jest piękna i ma ekranową charyzmę. A to dużo. Przy tym jej uroda jest niebanalna i bardzo interesująca. Nie dziwię się, ze chcieli ją zatrudniać. Ona jednak chce być reżyserką i scenarzystką.