Al PacinoI

Alfredo James Pacino

9,0
139 334 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Al Pacino

Może ten temat już był, więc jeśli się powtarzam z góry przepraszam. Kto z sympatyków, fanów Ala Pacino sięgnęło po wywiad-rzeka z aktorem ? Czy po tej lekturze dowiedzieliście się coś nowego o nim ? Jakie są Wasze wrażenie po długich rozmowach ze znanym dziennikarzem ?

użytkownik usunięty
laurie_fw

no na pewno...ten ierwszy jest swietny, o jego przyjaciolach z dziecinstwa ;)

Dowiedzieć się o nim można bardzo dużo ;) więc jeżeli ktoś z fanów np. Ty jeszcze nie miał okazji jej przeczytać to polecam :).

Squirrel_2

Czytałam wywiad i nie mogłam przestać. Dowiedziałam się naprawdę bardzo dużo o Alu. Wiedziałam, że jego wielką pasją jest Sheakspire, każdy film bardzo mocno przeżywa. Al Pacino jest inteligentnym człowiekiem, wielkim aktorem a przy okazji okazuje skromność. Wspaniale było dowiedzieć się czegoś nowego o nim, jego przeszłości, dzieciństwie no i życiu prywatnym. Chciałam również się dowiedzieć jak innym podobała się książka.

użytkownik usunięty
laurie_fw

oj ta skromnosc to chyba bardzej wyuczona... mialam wrazenie, ze kazda pochwala niezle mu schlebia, a kazda porazke przezywa... ale grunt to starac sie tego nie okazywac ;)

fajnie się wypowiadał w książce, jest ciekawą osobą z wielką pasją. Wydaje mi się, że tak przeżywa porażki, bo kocha grać i chce być dobry w tym co robi. Uważam, że jak na takiego aktora to zachowuje się skromnie, może ma tą cechę wyuczoną, ale przynajmniej mu nie odbija jak innym.

laurie_fw

Fakt... I przynajmniej nie jest (albo nie był) rozrzutną osobą jeśli chodzi o pieniądze. Wystarczyło przeczytać opis jego mieszkania... Miał już wtedy na koncie sporo kasy, a i tak skromnie mieszkał ;)...

użytkownik usunięty
Squirrel_2

No tez mi tym zainponowal... i pomyslec ze taki spaslak nicholson ma o to do niego wąty... ;/

Właśnie to lubię u Pacina, ma gdzieś jak mieszka, gdzie mieszka, ile waży, co je. Najważniejsze jest dla niego aktorstwo w życiu kieruje się pasją, tylko mu pogratulować.

laurie_fw

Mimo wszystko później kupił sobie mieszkanko w LA ;-) Ale również uważam że wielki z niego człowiek.
Polecam też inne książki Grobela jak ktoś jeszcze nie czytał, takie wywiady-rzeki wciągają :)

użytkownik usunięty
cardigan

dla ciebie to "pozniej" znaczy pare stronnic dalej, dla niego to bylo pare ladnych lat... tylko krowa nie zmiania zdania

Zgadzam się z wami..............
Nic dodać nic ując...........
W każdą rolę bardzo się wczuwa , jak gdyby utożsamia się z postacią którą gra...... jest na planie zawsze skupiony ..... to wyśmienity aktor.....
Zauważyliście w jakich lubi grać filmach ? Jakie role zazwyczaj przyjmuje ?
I tu nie chodzi o kasę lecz o scenariusz , fabułę...........

użytkownik usunięty
kameleon3

Rightous Kill? 88 minutes??

też...........:) jak według ciebie te filmy są do niczego a wnioskując tak jest to twoja sprawa...........
Pytałem jakie role w większości przyjmuje .........
Jak uważasz że role tego typu to zasadnicza większość w filmografii Pacino..... to dziękuję ale zostaw to tylko dla siebie :)

kameleon3

Ja uważam, że Al wciela się w każdą rolę bardzo dobrze, stara się jak może być nią na czas kręcenia filmu, i naprawdę się to mu udaje. Jakie role są moim zdaniem najlepsze ? Każda postać jest inna i ma jakąś wartość. Niektóre nie są tak ambitne np. 88 minut, ale myślę, że każdy aktor ma jakiś niewypał.

laurie_fw

Racja.......
Pacino gra głównie w takich filmach z których idzie coś wyciągnąć.
Nie lubi fantastycznych , fikcji.
Uwielbia dramaty , komedie , kryminały , thrillery , psychologiczne ,sensacyjne z bogatą i ciekawą fabułą,mocne gangsterskie filmy, które przypominają nam jak to było kiedyś , filmy oparte na faktach , czyli ogólnie lubi kreacje z życia wzięte , które nas czegoś nauczą , w czymś zaskoczą , wzruszą , z których wyciągniemy coś do własnego życia, po takich filmach coś zawsze na długo utkwi nam w pamięci - w większości w takich gra i odnosi olbrzymie sukcesy.

To wyśmienity aktor , który kocha to co robi........ uważam że każda jego rola jest inna.....
Gra tak znakomicie iż inspiruje widzów i innych aktorów, a każda jego kreacja staje się wzorem do naśladowania....
Mógłbym pisać na ten temat mnóstwo ale już nie raz o tym wspominałem więc nie chcę się już więcej powtarzać.......
Al ist the best :)

użytkownik usunięty
kameleon3

jestem jego fanka i czesto go bronie, ale jednak widze, ze tu musze zajac inna pozycje. Poza Aniolami w Ameryce i Kupcu wenwckim (ktorego jeszze nie mialam okazji zobaczyc, wiec nie wiem czy jest dobry), to nie zagral od ostatnich 7 lat w niczym dobrym. Wogole lata 90. stoja u niego pod znakiem komercyjnego kina (ktore fakt faktem nie zawsze oznacza kiepskie kino, ale jak na osobe ktora deklaruje sie, ze jest aktorem z powolania, to jednak za malo odwazne te jego role). Od 2000roku to juz w ogóle. Pacino jako artyste ratuja jednie jego wlasne produkcje (Chinese Coffee, Sposob na Ryszarda, za niedlugo pewnie Salomaybe). Tak to no owzem gra w roznym repertuarze, ale nie zbyt interesujacym (poza wspomnianymmi Aniolami)... wciaz czekam na cos wartego zainteresowania...

To twoje zdanie na ten temat.......... szanuję je ale jak wiesz nie zgadzam się z nim........
Nie mam zamiaru teraz pisać co o tym sądzę bo już teraz jestem pewien że nie dojdziemy do porozumienia.........:)

kameleon3

Ale faktem jest, że ostatnio Al nie zagrał w niczym bardziej ambitnym. Wolę oglądać jego starsze filmy, lub te z lat 90-tych.Słyszałam, że zagra w jakiejś ekranizacji dzieła Shekspira, jestem bardzo ciekawa tego filmu, i pozytywnie o nim myślę.

użytkownik usunięty
laurie_fw

Krol Lear. Ten sam duet z rezyserem co w Kupcu Weneckim.

Dzięki o Lear'a mi właśnie chodziło, Al wspomina coś o tej sztuce w książce o sobie.