Al PacinoI

Alfredo James Pacino

9,0
138 980 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Al Pacino

Co powiecie na mini - ankietę - najlepszy film Ala? Proszę o oddawanie głosów raz i osoby, które obejrzały z nim trochę filmów :)
Dla mnie Gorączka - pobił tak Roberta de Niro, jak i samego siebie!!! :)

Dobry_2

No niestety ja widzialam jakies 4,5 filmow z Pacino... aż wstyd sie przyznac ;P Ale z tego co widzialam stawiam na Pieskie popołudnie :)

Angel_a

Bardzo mi się podobały jego kreacje W "Zapach kobiety" i "Życie Carlita",lecz stawiałbym na ten pierwszy tytuł.

Pozdrowienia!!!

użytkownik usunięty
Angel_a

Pacino?? Absolutnie najlepszy aktor wszechczasów. jest poprostu genialny.. uważam że najlepszą jego kreacja jest oczywiscie ta w ADWOKACIE DIABŁA. gra rewelacyjnie... mam nadzieje że dostanie drugiego w karierze oscara, tym razem za Kupca Weneckiego. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Dobry_2

a moim zdaniem najlepszy film Ala to Człowiek z blizną

OJCIEC CHRZESTNY
GORĄCZKA
DONNIE BRASCO
LUDZIE ,KTÓRYCH ZNAM
MĘSKA GRA
ADWOKAT DIABŁA

hagrob

Wg mnie Zapach Kobiety i Ojciec Chrzestny

Dobry_2

W Gorączce cool, Pieskie popołudnie cool, Człowiek Z Blizną cool, a co z trylogią Ojca Chrzestnego. Tam też zagrał pierwszorzędnie.

Dobry_2

Najlepszy film w jakim zagrał i swoją najlepszą rolę stworzył w trylogii "Ojca chrzestnego" jako Michael Corleone. To przynajmniej moje zdanie.
Pozdrowienia;)

Kowalblebleble

1. Zapach Kobiety
2. Ojciec Chrzestny
3. Adwokat Diabła - kiepski film, ale niekiepska rola
Pominąłem tak wiele dobrych ról, tak wielu dobrych ról nie widziałem. Al to pierwszorzędny aktor.

Dobry_2

Dla mnie rola w "Człowieku z blizną" po prostu rewelacyjna i nie wiem jak za taką rolę nie można dostać nawet nominacji do Oskara??

Dobry_2

Popisowa rola Pacino to oczywiście Tony Montana w "Scarface". On nie grał Tonego, on nim był!

koba

1. Człowiek z blizną
2. Ojciec Chrzestny
3. Zapach kobiety
4. Pieskie popołudnie
5. Donnie Brasco

Dobry_2

1. Donnie Brasco
2. Zapach kobiety
3. Adwokat diabła

Dobry_2

wszystkie wymienione tu filmy to perełki ale co z serpico? nie widzialem do tej pory lepszej kreacji!!!

dfcwin

Dużo było tego więc wymienię przynajmniej 5
1 „Pieskie popołudnie”
2 „Ojciec chrzestny”
3 „Serpico”
4 „Zadanie specjalne”
5 „Człowiek z blizną”
„Zapachu Kobiety” celowo nieładem do pierwszej piątki bo to durny film choć z wybitną kreacja Ala.

Voytek

wedlug do tej calej listy trzeba jeszcze dodac ANY GIVEN SUNDAY - MĘSKA GRA - mi sie ten film podobal no i rola ala pacina. Jego glos jest zajebisty.

No i oczywiscie w NARKOMANACH zagral fenomenalnie. Narkomani to wedlug mnie jeden z jego lepszych filmow.

a tak po za tym to: donnie brasco, zycie carlita, CZŁOWIEK Z BLIZNĄ, ojciec chrzestny, gorączka,.

Dobry_2

Moim zdaniem najlepszy film wm którym grał Al Pacino to:
-"Zapach kobiety" za role dostał Oscara
-"Strach na wróble" , dostał nagrodę w Cann
-"Serpico" uhonorowany złotym globem
-"Pieskie popołudnie" jego tekst "Pocałuj mnie..." - mój ulubiony
-noi number one to !!!"Trylogia Ojca Chrzestnego"!!!

Dobry_2

Mi Pacino spodobał się w dwóch filmach: "Ojciec Chrzestny" i "Gorączka"... Chociaż muszę przyznać, że nie za bardzo go lubię... Hehe... ^^

Pozdrawiam, Yuriko :)

użytkownik usunięty
Dobry_2

1. OJCIEC CHRZESTNY
2. ZAPACH KOBIETY
3. DONNIE BRASCO

A ogólnie, to Al zawsze gra świetnie, i do tego jest niesamowicie przystojny i męski;D.

Dobry_2

"SCAREFACE"(Człowiek z blizną) - Mistrzostwo aktorstwa!!

ligos22

Heat oraz Scarface Absolutne no 1.

Dobry_2

Oczywiście, jak chyba każdy fan Al'a=)) uwielbiam Człowieka z blizną, który to film został już wiele razy wspomniany na tym forum. Moim zdaniem warty zauważenia jest jeszcze jeden film. a mianowicie Rekrut. Może nie jest tak dobry jak jego wcześniejsze filmy, ale z całą pewnością lepszy niż Simone=)lol.

Dobry_2

1.Ojciec chrzestny
2.Człowiek z blizną
3.Adwokat diabła

Dobry_2

pacino zawsze powala mnie swoją grą,jest po prostu genialnym aktorem. Ale preferuję "Zapach kobiety", "Gorączkę" i "Adwokata diabła". Patrzenie na majstersztyk, jakim są jego kreacje w tych filmach było niezapomnianym przeżyciem.

maggie_fraser_rowe

"zapach kobiety" i "Gorączka", lecz tez mi sie podobal by pewnie w ojcu chrzestnym

użytkownik usunięty
Dobry_2

KOLEGO! OBEJRZALEM DOKLADNIE WSZYSTKIE FILMY ALA, POZA CHINEESE COFEE, I LOCAL STIGMATIC. MAM DWA TYPY: ZYCIE CARLITA DEPALMY I PIESKIE POPOLUDNIE LUMETA.

Gratuluje stary, niezła sztuka obejrzeć wszystkie jego filmy. Mam nadzieję, że też to kiedyś będe mógł powiedzieć :P
Pozdrawiam, Szymek

Dobry_2

1. Gorączka
2. Donie Brasco
3. Zapach kobiety
4. Człowiek z blizną
5. Bezsenność

Dobry_2

"... w dniu gdy przestajemy na nie patrzeć umieramy..." zapach kobiety a le egzekfo z adwokatem diabła Serpico też mistrzostwo świata saga corleone też wypas i tak na koniec żeby było jasne bardzo dobry film i niedoceniany to s1m0ne komedia ale jaka kurde simon jest boska a al jest pieprzonym geniuszem aktorstwa
"naval architect"

thraxxx_2

Ogladajac po raz 3 Serpico skoncetrowalem sie juz tylko na kreacji Pacino i powiem szczerze ze ogladam duzo filmów, ale scena w której przyprowadza Corsaro na posterunek i jego wybuch gniewy to szczyt kunsztu aktorskiego!!! Drugim filmem jest Scareface brak mi słów Nie widzialem lepiej zagranej roli przestepcy Totalna bezwzgledność a Scena w restauracji gdy jest pijany i robi chamówe Naprawde mozna poczuc wsret do tej postaci!!!Trzeci film z Pacino to Zapach kobiety gdybym nie znał Ala to bym pomyslal ze aktor na prawde jest nie widomy Nastepne to Goraczka Ojciec chrzestny Adwokat diabla I rewelacja po latach Anioly w Ameryce ogladalem tylko aby go podziwiac Przeswietnie zagrana rola chorego na AIDS Tak naprawde wszedzie gdzie gra daje siebie wszystko Moim zdaniem on ma dar dzieki któremy nie musi grac on i bohater filmu to jedno!!!!

Dobry_2

Ogladalam tylko niewielka czesc z ogromnego dorobku filmowego Al'a Pacino, dlatego na razie trudno mi jest ocenic, ktory film jest najlepszy. Z tych kreacji aktorskich, ktore mialam okazje zobaczyc, najbardziej podobala mi sie rola Michaela Corleone- i to szczegolnie w "Ojcu chrzestnym II". Pacino zagral go po prostu genialnie, naprawde brak mi slow. Jest on moim ulubionym aktorem i zawsze poraza mnie geniusz jego aktorstwa:))

Dobry_2

Najlepsza rola Ala???...hmm.....niestety, na dzień dzisiejszy nie potrafię wyłonić absolutnego nr.1....i coś mi się wydaję że nigdy nie będę potrafił.W każdej z jego kreacji które widziałem, znalazłem "coś"co działa na mnie w "inny"ale jednocześnie ten sam niesamowity sposób, który nie pozwala mi na wyłonienie właśnie takiego nr.1 POZDRAWIAM WSZYSTKICH FANÓW PACINO.

użytkownik usunięty
Dobry_2

Najlepszy film Ala... Hmmm Zacznijmy może od tego, że Al Pacino jest świetny we wszystkich swoich rolach i wybór najlepszej jest bardzo trudny. Wg. mnie jednak zdecydowanym numerem 1) jest "Zapach Kobiety". Al świetnie zagrał też w "Adwokacie Diabła", "Ludzie, Których Znam" oraz trylogia "Ojciec chrzestny" i "Życie Carlita". I wiecie co? Mógłbym tak wymieniać i wymieniać aż mi się miejsce skończy...
P.S. I jeszcze mała uwaga: po obejrzeniu "Bezsenności" i "Ludzie, Których Znam" doszedłem do wniosku, że Al świetnie się nadaje do ról ludzi schorowanych, zmęczonych życiem ("niewyspanych" jak ktoś zauważył). Ale ja zapisuję to w ogromnej rubryczce "plusy" tego aktora.

Łee oglądałam tylko 3 filmy z Alem... zabijem siem... łeeee :( ale stawiam na
OJCA CHRZESTNEGO
bo to najlepszy film na świceie i w historii i w kosmosie :D I wiecie co?
Nie obchodzi mnei że Michael byłzabójcą, mafiozem, i że mafia go zniszczyła - MICHAEL CORLEONE RZĄDZI!!!!!!!

użytkownik usunięty
Dobry_2

Ricky Roma z Glengary glen ross jest najlepszy!!!!!!!!!

Dobry_2

Najlepszy film w jakim zagrał to "Ojciec chrzestny", później "Człowiek z blizną" oraz "Informator" który jest zresztą moim ulubionym. Bardzo dobre role w troszkę słabszych filmach to "Zapach kobiety", "Bezsenność" i "Serpico". Takie jest moje zdanie. Uważam też, że należy mu się więcej jak jeden Oscar, wychodzi na to, iż np. Julia Roberts jest tak samo dobra bo też ma jednego... Wiem, że Pacino ma więcej nominacji ale...
Al Pacino to mój ulubiony aktor, niesamowity w każdej roli choć osobiście wolę jego późniejsze role. Ma przyciągającą uwagę twarz, ciężko oderwać od niego wzrok i hipnotyzuje już kolejne pokolenie;) Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Krzysiek_28

Oczywiscie najlepiej zagral w "Scarface" , przemiana jaka ukazal poprzez postac Tonego Montany jest niesamowita(film koniecznie trzeba ogladac bez napisow i lektora, inaczej nawet nie warto zasiadac ), ze nie dostal oskara za to:/ w zasadzie wiekszosc starszych filmow z Pacino jest na poziomie, a gra samego Ala jest jak zawsze bardzo dobra, nalezy do trojki moich ulubinych aktorow:D

użytkownik usunięty
Dobry_2

Oczywiście Glengarry... i Goraczka. Dlaczego? Ano dlatego, iż wielkie role często ocenia się przez pryzmat porównań, czyli przez role grane w tym samym filmie przez innego aktora. W przypadku 2 w/w filmów widać, iż Al Pacino stworzył role, które przyćmiły zarówno ,,mimicznego" De Niro, jak i zacnego J. Lemona oraz ,,zwykłego" K. Spacy. To były wielkie role Ala, niezależnie od poziomu całego filmu. Poza tym, warto zwrócić uwagę na role Pacino w młodości jak i ostatnio. Moim zdaniem ogromnie się różnią. Osobiście uwielbiam starego, zmeczonego Pacino. Jest wielki.
...A moja siostra twierdzi, iż najlepszy był Al Pacino w Aniołach... i Zapachu... I też ma racje:)

Dobry_2

Życie Carlita
Ojciec Chrzestny
Gorączka
Donnie Brasco
Bezsenność
Rekrut
Człowiek z blizną
Serpico

thrn

1)"Człowiek z blizną"
2)"Życie Carlita"
3)"Serpico"
4)"Gorączka"
5)"Zapach kobiety"

Dobry_2

No oczywiscie i BEZAPELACYJNIE Scarface!! Najlepsza rola jaka w zyciu widzialem!! (Nie tylko jego, ale ogolnie!!) "Got the YEYO??"

Simin

Takie decyzje zwykle ciezko podjac:)kiedy mamy do czynienia z takimi osobistosciami.Wiekszosc rol Ala jest wspaniala, aczkolwiek rola Michaela Corleone oraz Tonego Montany , zostaja zawsze gdzies na mysli kiedy oglada sie jakikolwiek film z Alem.Pacino wygladal w tych filmach jakby to byly jego biograficzne filmy a on sam tamtymi postaciami w rzeczywistosci:))

Dobry_2

Bezapelacyjnie "Scarface" - podbija bezczelnością, prostactwem pomieszanym z wielkością, woeloznacznością i tragizmem postaci,
a poza tym "Godfather" - dwójka to jego film, w innych częściach taki sobie, "Carlito's way", "Donnie Brasco" - jako Levy przebija bezapelacyjnie Johnnego Deppa, i jeszcze "Serpico".
W wymienionych filmach jest inny w każdym przypadku, nie powtarza tego samego schematu. Poza tym widziałam wiele innych ról, ale już wydają mi się wtórne lub mniej interesujące.
Dodam, że dla mnie nie jest to typ amanta, nie jestem zakochana w jego oczach :-), podbija osobowością, którą tworzy.

mona_4

Ojciec Chrzestny, Donnie Brasco, Bezsennosc i Informator!

psychopatka

Bezsprzecznie Informator! Dlaczego tylko ty o tym wspomniałeś, Katey?

Dobry_2

We wszystkich filmach wymienionych przez Was Pacino jest genialny. Ale czy tylko ja zwrocilam uwage na rewelacyjna gre w "...I sprawiedliwość dla wszystkich"? Wystarczy przypomniec sobie koncowa mowe Pacino do lawy przycieglych... Al jest najlepszy!

leif1

prawda ... widac w tej scenie jak al sie pluje :):) przyznaje ze to jedna z jego lepszych rol ... no i rola ukrytego geja w zadaniu specjalnym:):) gruba sprawa:D pzdr:)

leif1

Świetna kreacja. To jego miotanie się, że nie może wszystkim pomóc, bo po prostu brakuje mu czasu i się nie rozdwoi.

Dobry_2

Scarface
Ojciec Chrzestny (trylogia)
Gorączka
ZAPACH KOBIETY
Pieskie popołudnie

Właściwie nie ma sensu wybierać najlepszego filmu z Alem Pacino skoro wszystkie filmy z nim są genialne i nie ma lepszego aktora od niego.

Dobry_2

Dla mnie to Ojciec chrzestny i zapach kobiety. Ale gdzie by nie zagrał i tak daje z siebie wszystko. I za to wszyscy go kochają.