Al PacinoI

Alfredo James Pacino

9,0
139 071 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Al Pacino

Co powiecie na mini - ankietę - najlepszy film Ala? Proszę o oddawanie głosów raz i osoby, które obejrzały z nim trochę filmów :)
Dla mnie Gorączka - pobił tak Roberta de Niro, jak i samego siebie!!! :)

Dobry_2

1.Zycie Carlita
2.Bezsenność
3.Ojciec Chrzestny 2
4.....i sprawiedliwosc dla wszystkich
5.Rekrut

Dobry_2

- rekrut
- adwokat diabła
- ojciec chrzestny
- bezsennosc

Dobry_2

Moim ulubionym filmem Ala jest napewno Godfather, ale wszystkie jego filmy jakie obejrzałam są warte uwagi między innymi: Zapach Kobiety, Adwokat Diabła, Heat, Scarface, Pieskie Popołudnie, Rekrut, Bezsenność, S1mOne, Serpico, Morze Miłości, Męska Gra, Donnie Brasco i wiele, wiele innych. Naprawde wspaniały aktor=)

Dobry_2

"Pieskie popołudnie" i "Ojciec chrzestny"

Dobry_2

Będę oryginalny:Ojciec chrzestny,Zapach kobiety,Człowiek z blizną,Adwokat diabła,Gorączka

Dobry_2

Powiem krótko: "Godfather" i ... nic więcej ;]

Dobry_2

Al Pacino najbardziej podobał mi się w Zapach Kobiety, natomiast najlepszym jego filmem jest dla mnie Scarface.
Nie oglądałem tylko kilku jego filmów ale z tego co widziałem można jeszcze polecić:
Dog Day Afternoon
...And Justice For All
Carlito's Way
Heat
The Devil's Advocate
Insider
Insomnia
Recruit
i Godfather oczywiście
Cała reszta jest przyzwoita, może nie rewelacyjna ale na dobrym poziomie. Jedynym filmem, który mi się nie podoba, pomimo że Al zagrał dobrze, jest Two For The Money.

piotrek999

Al Pacino podobał mi się w filmie
Życie Carlita
Zapach kobiety
Adwokat diabła

Niestety nie moge wielu filmów polecić gdyż nie widzialam ich dużo z Alem.

Dobry_2

?Dog Day Afternoon? ?Scarface? chociaż trudno wybrać większość jest wspaniała, albo bardzo dobra

Dobry_2

A ja napiszę przewrotnie:'Bobby Deerfield';)
Ale nie do końca przewrotnie, bo mi się ten film podobał . Arcydzieło to nie jest, ale nie rozumiem dlaczego psy na nim wieszano.moim zdaniem to bardzo ciekawy, artystyczny wręcz film, z bardzo dobrą rolą Pacino. Z filmów , które z Pacino widziałam nie lubię jedynie Two for the money. Al byl ok tam, ale film irytujący. te dialogi....
A najlepsze role?
W Godfatherze poraża( I i II) i ja się w nim 'zakochałam' po tych dwóch filmach.W IIIcz. jest też cudowny.
W 'Scarface' jest przerażajacy i powalajacy. Aż się nie chce wierzyć, że to ten sam aktor, ten sam Al.
A ja mam wielki sentyment oprócz filmów ww do Sea of love,Carlito's way i do Scent of woman.
Ale w ogóle w sumie to bez sensu co piszę bo przecież wszystkie jego role mi sie podobają.
People I know np. to film niezły moim zdaniem. Mam go w domu, ale nie lubię oglądać, bo to jest taki tragiczny film, a poza tym to znużenie i zmęczenie Ala( tzn Eli) udziela się tak, że to jest nie do wytrzymania, oglądanie tego filmu.
Goraczki, Stracha na wróble, Pieskiego popołudnia nie widziałam , ale muszę zobaczyć. Och, ja bym mogła pisać i pisać o Alu.A co do porównań Pacino-De Niro, to rzeczywiscie moim zdaniem są one bez sensu, bo nie idzie tak obiektywnie porównać, jednej roli do innej. Ja tylko chcę napisać, że De Niro podziwiam, ale Pacino ma w sobie coś magnetycznego, coś co sprawia, że nie można od niego oderwać wzroku. nie wiem co to jest, ale wiem, że nie mam tego z żadnym innym aktorem czy aktorką.

Dobry_2

Scarface i Godfather

podbno mój post jest za krótki więc ..........................
..............................................................

Dobry_2

dla mnie Ojciec Chrzestny ale wszystkie filmy z nim sa najlepsze

DonVito_4

po czasie i po obejrzeniu paru jeszcze filmow z Alem, napisalabym tak:( ale pisze o ogolnym wrazeniu jakie zrobily na mnie filmy, a nie izoluje z nich roli Ala wylacznie, bo taki zestaw troche inaczej by wygladal, np. Zapach kobiety bym wlaczyla i nawet Ludzi , ktorych znam)
-Pieskie popoludnie
-Ojciec chrzestny I i II
-Zycie Carlita
-Goraczka

elmtree

A ja się dowiedziałem o tym aktorze nie dawno, bo na polsacie to się puszcza same filmy sensacyjne z brusami willisami nikolasami cageami. Powiem tak, że filmy z Alem oglądam od jakiś 2 miesięcy, obejrzałem SCARFACE, Ojciec Chrzestny, Ojciec Chrzestny 2, Morze Miłości, Gorączka, Bezsenność i muszę stwierdzić że aktor jest wybitny, w każdej roli widać jego geniusz, ale to chyba dla was żadna nowość.
Pozdrawiam

Uzi

Zobacz chyba najlepszą jego rolę w filmie Zapach kobiety.To nie jest melodramat nie martw się.Bomba zagrał też w Serpico,Pieskie popołudnie i Adwokat diabła.

Dobry_2

Adwokat diabła i zapach kobiety zdecydowanie:)!!!

Dobry_2

The Godfather (trylogia).

Dobry_2

Ojciec Chrzestny