Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 197 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

12 miejsce na Świecie???

użytkownik usunięty

Za rolę w H.P. ?? Litości !!!

ej.. moim zdaniem jest genialny! filmy o hp są słabe, moim zdaniem tylko on je w jakis sposob ratuje. w roli severusa s. jest świetny! + rola w pachnidle :)

a dlaczego twierdzisz, że za rolę w HP? fakt, tam był dobry, ale miał znacznie lepsze role. W Rasputinie był niesamowity. Ja osobiście umieściłabym go znacznie wyżej niż na 12. pozycji. A tak w ogóle to już było kilka tematów odnośnie jego miejsca w rankingu, więc przejrzyj je, bo sądzę, że nie ma sensu zaczynać wszystkiego od początku ;) pozdrawiam.

Co to za koleś??????????
Jakim cudem gość może zajmować tak wysokie miejsce w rankingu, jak jest znany tylko z jednej serii filmów o jakimś magiku ???
To są jakieś żarty....

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Może Ty go znasz tylko z HP. Tak się składa, że Rikman zagrał w kilkudziesięciu filmach i każdą swoją rolą potwierdza, że zasługuje na swoją pozycję. W Polsce owszem jest mało znany. Tylko dlatego, że nasze kina preferują produkcje z Hollywood. I gwiazdy znane z tego, że są znane a nie ze swojego talentu. A tak przy okazji Alan jest wprost stworzony do roli Snape'a :)

użytkownik usunięty
alanbrian

Pragnę zauważyć, że aktor angielski , który zaczyna na dechach a potem dopiero trafia do kina jest niepoliczalną ilość razy bardziej godny nazwania aktorem od produktów z USA,. Niemniej i w tym przypadku pozycja w rankingu to kwestia wielu zbiegów okoliczności a nie tylko przeciętnego gustu , bo taki nie istnieje. Dla mnie , subiektywnie oczywiście na pierwszą dziesiątkę zasługuje, niech będzie że również - Kenneth Branagh a jest 136. I co z tego ? W zasadzie to nic z tego ale jest to o tyle zabawne, że dopóki nie był klasyfikowany (mniej głosów niż 1000) miał średnią na pierwszą trójkę , co jedynie świadczy o tym , że albo fani zakładają setki kont na filwebie tylko po to żeby klepać "10" swoim idolom albo statystyki są sponsorowane :>>>>

*

Gówno wiecie o tym aktorze :) Wystarczy oglądnąć Die Hard, by zobaczyć jego talent aktorski.
Nic więcej w tym temacie ;/

Kopciurek

Die Hard- takk- był tam fantastyczny :)

dla mnie inne świetne role to te w "Śniegowym ciastku", "Pachnidle", "Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street" i "Rozważnej i Romantycznej"

a co do roli Snape'a nie mozna sobie wymazyc nikogo lepszego na to miejsce :)

Za rolę w HP? i myślisz, że tylko za to? Ja akurat oglądałam kilka dobrych filmów z jego udziałem, zanim zaczęłam się nim zachwycac i dziwi mnie, że znasz Alana tylko z jednego filmu.