Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 097 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Mam 16 lat i wprost ubóstwiam Alana. Jest na prawdę super człowiekiem, nieźle trzymającym się (jak na 60 lat), a przede wszystkim świetnym aktorem. I do tego jest przystojny :P Można się zakochać :-)
Niestety znam go tylko z Harry'ego Pottera, Szklanej pułapki (Die Hard). Teraz poluję na Love Actually (To wlaśnie miłość), ale nie moge znaleźć, w Empiku nie ma i Media Marktcie też... Musze inaczej skombinować.
A wracając do Alana Rickmana. Podziwiam go za jego talent. Niewątpliwie go ma. Fajnie, że doszedł do czegoś co daje mu radość i pieniądze, oczywiście (ale jak mówi, zawsze na pierwszym miejscu stawia teatr).
Wczoraj Mr. Rickman obchodził swoje 60 urodzinki, więc wszystkiego najlepszego! I wish you all the best! Happy birthday! :-) Muszę przyznać, iż wysłałam nawet do niego (a właściwie do jego agentki) list urodzinowy. Ciekawe czy coś odeśle, w co tak naprawdę wątpię, bo takich listów są setki tysięcy :-) No ale nic. Pozdrawiam wszystkich fanów Alana, tych młodszych i tych starszych ;-) Trzymajcie się.

S_H

Hej S.H., miło wiedzieć, że jest ktoś na tym świecie taki jak ja=) też mam 16 na karku, a pan Rickman jest moim ulubionym aktorem zagranicznym - ubóstwiam jego grę, jego głos;), jego... całego:) ja mam już więcej filmów z jego udziałem obejrzanych na koncie: HP, Rasputin, Rozważna i romantyczna, To właśnie miłość,Robin Hood, Szklana pułapka i Dogma. Ale chcę więcej;] z niecierpliwością czekam na Snow Cake:) a co do 60 urodzin - jakbym miała zagrać jego partnerkę, zrobiłabym to bez wahania - nie widać po nim lat - jak wino, im starsze...;) pozdrawiam Ciebie, S.H., i jakby co: (lately) Happy Birthday, Mr. Rickman. Best wishes from Katrin, one of your super fans:)

Mortiana

Całkowicie popieram choć szesnastu lat już nie mam... ;P {zrymowało się nawet ;D} pozdrawiam;)

S_H

Najfajniej to Alan wyglądał w teledysku 'In demand" Texasu ;) Ajć :P Naprawdę można się zakochać :* When I fall in love ;)

S_H

Witam, ja też 16 na karku i KOCHAM pana Rickmana, też oglądałam kilka(naście;)) filmików z nim i jestem zachwycona. Z jego udziałem widziałam HP, Rozważną i romantyczną, Rasputina, To właśnie miłość, pocałunek Judasza, Robin Hooda, Szklaną Pułapkę, Dogmę i Kosmiczną załogę. Ja osobiście poszukuje Dwa w jednym więc jeśli ktoś ma i mógłby mi przegrać byłabym wdzięczna. Ja osobiście mogę komuś wysłać HP, Rozważną i romantyczną (z napisami, ale z dodatkami :)), Dogmę, Szklaną pułapkę, albo To własnie miłość :) w końcu trzeba wspierać innym Rickmaniaków :) jak co to piszcie na email aneczka137@vp.pl mam też ten uroczy teledysk Texasu z jego udziałem, strasznie mi się podobał :D

Pozdrawiam, Ania :)

Madelinka

Kurczę, a ja myślałam, że jestem jedną z nielicznych szesnastoletnich fanek, a tu proszę :P mile zaskoczona :P Pozdrawiam fanów i oczywiście fanki Alana Rickmana :-)

S_H

Ale fajnie, dziewczyny, może jakiś fanklub założymy? :) Droga Majeczko, niestety nie mam "dwa w jednym"- też poluję na ten film... Ale masz dwa filmy, które mnie zainteresowały: To właśnie miłość i RiR. To właśnie miłość znikąd nie umiem skombinować, a bardzo podobał mi się ten film, a RiR mialam na kasecie, ale tata mi skasował;/ a skoro zaoferowałaś pomoc... ;) ja jak na razie mogę zaoferować komuś Rasputina, Szklaną pułapkę, a niedługo Mesmera (podobno również bardzo dobry film) i Robin Hooda. Aa, i dzięki za info o teledysku, wstyd się przyznać, ale nie wiedziałam o tym... pozdro:* :)

Mortiana

Alan Rickman ma fantastyczny głos, kiedyś nawet słyszałam coś takiego, że gdyby aksamit miał brzmienie, to brzmiałby właśnie jak głos Rickmana. ;)
Ja jego nie widziałam w zbyt wielu filmach, przypominają mi się tylko HP i Robin Hood, ale podziwiam, gra bardzo profesjonalnie.

nensha

Ja słyszałam wersje " jakby czarny jedwab miał głos to byłby to niewatpliwie głos Alana Rickmana " Nie bede mówiła , że Go uwielbiam , bo skoro tu jestem to dość logiczne ;) buziaki dla wszystkich i życze nam więcej filmów z AR w telewizji :)

Mortiana

O boshe Martiana! masz MESMERA? ja go chcę! ja na niego poluję! prosze o kontakt błagaaaam!!!!!!!

S_H

Ja też tak myślałam... ale na szczęście nie! :D
Pozdr.

S_H

no noto jest nas sporo bo ja ruwniez mam 16 lat i jestem wielka fanka pana Alana Rickmana:D:D jego glos jest poprostu boski i kocham go w roli polkownika Brandona jest boski Oraz jako MEdatron:D:D. A ogladalam: Dogme,H.P , Rozwazna i romantyczna , to wlasnie milosc, robin hud, szklana pulapka,Gleboko,prawdziwie do szalenstwa:D:D

ZuzaZua

Właśnie, dużo nas, szesnastek lubiących starszych panów. :P

S_H

No tak, rzeczywiście nas dużo :P W ogole to ja lubie starszych, a Alan to po prostu wzór :P Chociaż fajny jest też Don Jonhson ;) Ale nikt , powtarzam, NIKT nie będzie lepszy od Alana Rickmana :P Ale tak na serio, to możemy pomyśleć o fanklubie. Ja na przykład mam blog o AR. www.alanrickman.blog.onet.pl Zapraszam wszystkie fanki. Ostatnio pisałam na temat "Snow Cake". Nie mogę się doczekać kiedy będzie na ekranach polskich kin... Pozdrawiam!

S_H

Jeśli ktoś na serio myśli o fanklubie to niech przyśle na moją pocztę kilka słów o sobie , zainteresowaniach, jak "poznałyście" Alana itp. Fanklub. To jest myśl! Czekam na maile: alan_rickman_blog@op.pl

S_H

ja tez jetsem jego wielka fanką,co prawda mam 20 lat ale to tez nie duzo heheh.......... alan jets świetnym aktorem, ten jego cudny głos, uwilbima go!!!!!! na teledyski texas - in demand wygląda fantastycznie, ja osobiscie nie moge sie doczekac pachnidła, alan wygląda tam paradnie hehe:) ....i musze przyznac ze jest bardziej sexi niz nie jeden młodzieniaszek z hollywood................KOCHA M ALANA:)...........ps. a oglądłąyscie dark harbor?? bo ponoc jets tam ciekawa scena na koncu:)

nenyaaaa

Ej serio sporo nas się zrobiło.. i dobrze!:) słuchajcie, ma ktoś jakiegoś linka do tego teledysku? bo ja już szukam i szukam i znaleźć nie mogę... Jego voice jest super extra nie powtarzalny, jak i cały on.. ja już chcę Pachnidło i Snow Cake koniecznie:):):) dobra, S.H. jutro napiszę do Ciebie, a z tym fanklubem...;)? pozdro dla wszystkich 16letnich fanek, których przybywa:) łączmy się:)

Mortiana

http://www.britbitsandclips.com/AR_TV.htm [www.britbitsandclips.co ...] tutaj znajdziesz klip, ja sciagnełam włąsnie z tej stropnki i tam jest tez duzo filmikow z alanem:) interesujące sa nie ktore:)

nenyaaaa

No ja właściwie tak bardziej ogólnie mówiłam, mając na myśli takich starszych panów. :P Fajnie, że inni w moim wieku nie szaleją tylko na punkcie "tych modnych" aktorów, powiedzmy typu Orlando Bloom.
Ja na przykład mam bardziej hopla na punkcie Toma Hanksa, Liama Neesona czy Robina Williamsa niż tych młodszych. ;) No i Alana w akcji lubię, choć raczej słabo obeznana jestem z jego filmami... Chyba trzeba będzie kiedyś nadrobić zaległości. :P

nensha

ja tez mam 16 lat i lubie Alana, uwazam, ze jest swietny i wogole... osobiscie polecam forum na www.alanholic.boo.pl

Losiu_2

Wiesz co/ Ja się zraziłam do tej stronki. Podobno taka najlepsza w Polsce. Nawet życzeń nie zamieściła w dniu urodzin Alana.. Hmm :/ Ale może zdążyła wysłać na czas.... Ale ja zachęcam do pisania do mnie w sprawie fanklubu ;) alan_rickman_blog@op.pl zapraszam też na mojego bloga ;) www.alanrickman.blog.onet.pl Trzymajcie się fani i fanki ! :P

S_H

ja tez ma bloga o Alanie a taka naprawde po czesci onim i poczesci omnie zapraszam www.alanka.mylog.pl i wlasnie mam zamiar pisac do ciebieS.H w sprawie fanklubu

S_H

No to tak jak ja.
Dokładnie jak ja...;D
też mam 16 lat i też go uwielbiam...

wereczkaaasz

hehe:P ja mam 17 lat, ale miałam 16 jak mnie wzięło tak na serio:P:P
Czy to nie dziwne? :D
Pozdrawiam wszystkie maniaczki:P :*:*:*

S_H

Ja w sumie mam 18 lat, ale to też nie dużo jak na osobę ubóstwiającą 60latka :*
Ale nie uwierzycie co ostatnio widziałam. Przełączam kanały i nagle słysze ten cudowny głos. Sie okazało, że jakiś jeden z pierwszych filmów z Rickmanem (nawet tytuły nie znam) leci na Europa (czy jakiś taki kanał). NOrmalnie się rozpłynęłam. Zwłaszcza, że półnago po mieszkaniu chodził :P
A co do listu to ja napisałam do jego agentki a odpowiedź dostałam od Rickmana, wiec nie trać nadzieii : )

phosiaszek

No tak, chciałabym cos dostać... ;) Muszę czekać i miec nadzieję :) Cały czas mam nadzieję! Ale problem w tym , że Alana teraz nie ma w Londynie ... wróci dopiero w kwietniu.. pozatym jak mówiłam takich listów jest BARDZO dużo... ale ciągle wierzę :-) PS a co Ci odpisał, jeśli można wiedzieć :P ?

phosiaszek

To był pewnie "Głęboko, prawdziwie, do szaleństwa"... :) Film dobry, ale pan Rickman ma na swoim koncie wiele lepszych...

Apropos filmów czy ktoś wie może czy "Snow cake" będzie można zdobyc jakoś w Polsce? {na wyświetlanie na dużym ekranie nawet nie liczę, ale może dvd przynajmniej...}

pozdrawiam;)

miriam_b

Hmmm... cóż a ja bym się cieszyła, jakby weszło na ekrany kin.. gdzieś pewnie pod koniec roku... ale dvd to na pewno będzie :P ale trzeba dłużej poczekać - Snow Cake miał przeciez premierę w lutym na festiwalu w Berlinie. Ale obejrzę na 100 % =D Zresztą ten film zapowiada się ciekawie (nie tylko ze względu na Alana =P )- jeśli ktoś lubi filmy psyhologiczne i dramaciki...

S_H

Witam ponownie fanki;) nie miałam neta, więc nie mogłam z Wami konwersować na temat naszego boskiego ulubieńca^^ tak więc: czytałam, że ktoś gdzieś już pisał do ludzi zajmujących się dystrybucją filmów w Polsce, że Snow Cake będzie na ekranach polskich kin=)) mimo wszystko, ja od początku tak jakoś czuję, że puszczą to u nas, bo film zapowiada się bardzo ciekawie, a skoro miał premierę na gali w Berlinie, no to szycha, nie?:D btw: phosiaczek, zazdroszczę Ci strasznie;)) i przyłączam się do pytania S.H. (- co Ci odpisał, jeśli możemy wiedzieć?;) o kurczę, a propos S.H. - czy pomysł o fanklubie jest nadal aktualny?:) tak czy tak muszę napisać do Ciebie:) no cóż, lecę, pozdrawiam:* :)

Mortiana

nie dawno leciał Robin Hood na polsacie z Alankiem wypadł bardzo fajnie;)

kosmitka_

łaaał..jak dużo fanek nie jestem sanma :) ja jestem natalia i mam 17 lat ..filmy widziałam wszystkie z alanem prócz quigley down under ale to western wiec nie chce chyba widziec no własnie prohsiaczek co ci odpisał?????jezu ..ja sama bym chetnie napisałą ale...jestem pewna ze i tajk nie odpisze w koncu ja dla niego to taka smarkata (no ale i tak spróbuje:) )mysle ze załozenie fanklubu bedzie super....jak co to jestem pierwsza na li8scie..a robin hooda oczywiscie ogladałam słynne call of christmas....

Kornis

Korniś, a widziałaś 'An awfully big adventure'? (jak mówisz, że wszystki to w sumie po co pytam:P) Ja bardzo chciałabym zobaczyć ten film, poluje na niego od dłuższego czasu, ale żeby go zamawiać z zagranicy, to raczej nie chcę..;) więc może ktoś ma na stanie?:) (i Dark Harbor jeszcze;)

Kornis

odpisał mi, że przeprasza, że tak długo mu to zajęło (3 miesiące), ale wczesniej nie miał czasu (pisał coś o byciu na planie filmu), dał mi kilka porad aktorskich i odpowiedział na moje pytania z tym związane. Dodatkowo dołączył kalendarz ze zdjęciami Londynu (bardzo ładny) z nadzieją, że mi sie spodoba : )
No i to chyba głównie tyle.

S_H

Tak =D słynne "Call off Christmas" :P Z resztą.. ;) Cały film był dobrze nakręcony, a Alan wprowadził do niego dużą dawkę humoru :) Oczywiście sobie nagrałam :-) Chcecie zobaczyć jaką napisałam recenzję na temat tego filmu? Zapraszam na mojego bloga :-) www.alanrickman.blog.onet.pl Ale nie o tym miałam pisać... aaaaaaaaa! Dorwałam wreszcie "Love actually" w Media Markt!!!!!!!! Fajna komedia romantyczna oczywiście z Alanem Rickmanem:P polecam :)
A co do fanklubu to niestety pomysł nie wypalił - przykro mi, wyjaśniłam to na blogu...
PS Nadal czekam na list zwrotny z Londynu. Wierzę, że cosik przyjdzie =P. Ale nadal pytanie, co odpisał Alan w liście do Ciebie, phosiaczek?
Pozdrawiam !

S_H

Niedawno słyszałam, że Harry Potter i Książę Półkrwi ma być hitem 2008 roku.. ale czyli co.. zdążą zrobić film w tak krótkim czasie (przecież są w trakcie kręcenia 5 części...)? A 6 częśc ma być ważna, no bo w końcu głównym bohaterem będzie Snape, czyli Alan :-) Nie wiem do końca jak to będzie i czy zdążą nakręcić 2 filmy w dwa lata...

S_H

No i doczekałam się :-) Dostałam list zwrotny z Londynu (a właściwie z Oxford Street) :-) Cieszem się ;) Na razie bez autografu ;) (piszę na razie , bo może cosik przyjdzie - ale nie mam aż takiej nadzieji ) Tak więc pozdrawiam :)

S_H

super:) chciałabym napisać, ale nie znam tak dobrze angielskiego... a poza tym Alana nie ma teraz w Londynie... zobaczymy :P

kasq

No własnie o to się rozchodzi, że jest w Londynie! Rozpoczął już sceny z Zakonu Feniksa :-) Gdyby nie był jeszcze w Anglii to jak by wystawił 'My name is Rachel Corrie' na West Endzie? Przypomnę, że ta sztuka miała premierę niedawno... ;) To wszystko miałam napisane w liście :-) Pozdrawiam!

S_H

a wlasnie dobrze ze pytasz mortiana bo tego nie widzialam niestety ale wlasnie ogladam rasputina bo skonczyl mi sie sciagac:) ja wyslalam list 3 tygodnie temu i czekam na odpowiedz trzymajcie kciuki za moj list nie wiem jak tam sobie radzi:) skoro moj angielski jest tak ubogi ....Ps. S.H po ilu tygodniach dostałaś odpowiedz????wogole jestem ciekawa czy komus z polski udalo sie zdobyc juego zdjecie z autografem bo ja w moim liscie poprosilam ...ps.2 czy ktos ma link na emule do mesmera ale takiego dobrej jakosci bo coz wersja którą ja mam jest marna

Kornis_2

Kornis, masz Mesmera?? raany, ja chciałabym obejrzeć ten film w obojętnie jakiej jakości:P a na emulu kiedyś próbowałam ściągać coś co się nazywało "Alan Rickman - Mesmer" i perfidny wir mnie zeżarł;/:P niestety, parę filmów z chęcią bym obejrzała, ale skąd je tu wytrzasnąć? dziewczyny, piszcie co macie, jeśli chcecie pomóc albo się powymieniać:]

Mortiana

no ale mój mesmer naprawde marny bo po 1. niektóre sceny powtarzają sie(no dobra to akurat mi tak bardzo nie przeszkadza:) ),ale obraz jest tak dziwnie szeroki ze alan wyglada na takiego niskiego...no i głos sie cos rypie no ale ciesze sie ze mam bo jak ja sciagam cos na emule to przynajmnoiej jakies 2 tygodnie mi to sie sciaga...a film jest naprawde ładny no i alan jak taki anioł wyglada lub jak dziewczynka jak powiedziala moja mama :) Mortiana jezeli chcesz mesmera mozemy sie jakos umowic jak co to pisz na mojego maila n_nati@wp.pl miłego dnia dla wszystkich fanek!!!

Kornis_2

Oj długo czekałam, al nie traciłam nadziei :-) Wysłałam na jego urodziny czyli 21.02. 2006 a odpowiedź dostałam na początku kwietnia (list był pisany 30 marca)... Ale nie trać nadziei :P

S_H

dziewczyny..dostałam dzisiaj list!! no oczywiście pisany przez Melanie no ale zawsze coś ,napisała że przeprasza że Mr.Rickman nie mógł odpisac ale oczywiście przekazała mu list i że niestety nie mógł podpisać mojego zdjęcia ,no i że teraz jest w USA na tym festivalu Tribeca czy jakoś tak...acha mój list był pisany 30 kwietnia ciekawe czy zawsze 30 na listy odpisuje??ps.widziałyście zdjecia Alana z tego Tribeca??wygląda tak słodko!!!!

Kornis_2

Heh :) Widocznie 30 to taki zwyczaj :P Ale gratulacje z powodu dostania listu:-) I ile na niego czekałaś ?
A widziałam zdjątka z JuEsEj :P So cuuuuuute :D

S_H

no wysłałam 28 marca a dostałam 6 maja ponad miesiąc..i wiesz że list nawet jak teraz tak na spokojnie przemyśle to taki no..fajny był.Bo Melanie napisała że nie może przesłać tego zdjecia z autografem i że przeprasza że przesyła takie niezadowalajace wieśći..ale i tak spróbuje jeszcze raz :) do 3 razy sztuka

użytkownik usunięty
S_H

Alan Rickman jest bardzo dobrym aktorem. Moja siostra po prostu go ubóstwia.

Jak ja tu dawno nie zaglądałam... kurcze, coś temat podupadł troszkę;) Ale ja tu mam zapytanie do Was: poszukuję Mesmera, Dark Harbor, An awfully big adventure i The search for John Gissing. Wiem, że w Polsce nie ma tych filmów, ale może jakaś fanka lub fan Alan posiada:)) tak ogólnie to inne filmy z Alanem też by mnie interesowały, ale te w/w to tak najbardziej:)) myślę, że Alanoholiczki się odezwą;)) (pozdro dla S.H., Baby Snape, kornis i reszty:*:)) czekam na odpoweidzi tu w te,macie, albo na moim filmwebowym blogu (jutro po poludniu powinna pojawić się pierwsza notka;)) pozdro:)

S_H

a ja nieco mlodsza jestem..
polecacie jakies inne fora na jego temat??
ale takie uaktualniane..
z gory przepraszam za to jaka rozrzepana jestem no ale zakochana..
dobra bez komentarza to sie wytnie (:

slonce_2

Heh dzieki za pozdrowienia ;) Ale niestety ja tez tych filmów poszukuję, ale nie moge znaleźć. Chyba będzie trzeba się wziąć za ściąganie z neta ;) A co do forum? Ostatnio załorzyłam :P:P:P i oto adress :)
Zapraszam do rejestracji i do konwersacji o Alanie :)
http://www.allaboutar.mojeforum.net/index.php [www.allaboutar.mojeforu...] ZAPRASZAM JESZCZE RAZ!!!

slonce_2

Heh dzieki za pozdrowienia ;) Ale niestety ja tez tych filmów poszukuję, ale nie moge znaleźć. Chyba będzie trzeba się wziąć za ściąganie z neta ;) A co do forum? Ostatnio załorzyłam :P:P:P i oto adress :)
Zapraszam do rejestracji i do konwersacji o Alanie :)
http://www.allaboutar.mojeforum.net/index.php [www.allaboutar.mojeforu...] ZAPRASZAM JESZCZE RAZ!!!

S_H

zaraz sie u Ciebie zarejestruje :)
mam nadzieje ze sie nie zawiode ..
pozdrawiam *: