W tym temacie chciałbym zapisywać (lub w miarę niemożności [lub chęci innej osoby], aby zrobił to ktoś inny po uprzednim skontaktowani się na priv, bo może powstać syf, że z tego samego dnia oceny wrzuci kilka osób) zapisywać jakie filmy ocenił Kinomaniak oraz jaką dał ocenę. Nigdzie w necie czegoś takiego nie ma, żadnego archiwum programów, ani nawet strony oficjalnej nie ma.
Zaczynam.
29.06.2008
1. Orzeł kontra rekin 7/10
2. Hallam Foe 6,5/10
3. Sex w wielkim mieście 3,5/10
Mroczny rycerz powstaje - 7,5
dał też 4 jakiejś kretyńskiej komedii o jakiś facetach, nie pamiętam tytułu xD
Magic Mike 6,5/10
Opinia: " Niegłupie kino, z dobrym tańcem i choreografią. Spowiedź głównego bohatera.
Acha Kinomaniak leci od razu po seansie do siłowni, chyba się zawstydził."
Prometeusz 6,5/10
"Dobrze się ogląda ale. Całe lata świetlne za pierwszym Obcym. Film kradnie M. Fasbergen."
Savages ponad bezprawiem - nie ocenił
" Film mocny, ze świetną Salmą Hayek, który każdy powinien zobaczyć".
Merida Waleczna - nie ocenił
"Kocha animki ale teraz Pixarowi coś nie wyszło. Film raczej dla dorosłych niż dla dzieci a zamiana w niedźwiedzia to już przesada."
Dziedzictwo Bourne'a - 5
"Film nudnawy, z oczywistym zakończeniem.
Mimo iż ze świetną obsadą to równie dobrze mógłby nie powstać".
Dziękuję wszystkim za bezustanne umieszczanie ocen oraz opinii Artura Pietrasa w tym temacie. Jednocześnie przepraszam za długotrwałą przerwę w prowadzeniu profilu Kinomaniak_TV4 spowodowaną dużym natężeniem pracy. Pozdrawiam.
Myślę przyjacielu, że już po pierwszym Twoim pytaniu byłaby odpowiedź. Pan Pietras chyba nie ocenił Hobbita (bądź przegapiłem odcinek). Pozdrawiam
Od 12 stycznia nikt nie dodał żadnej oceny, czyli to już 4 tygodnie...
Wszyscy tu pomarli czy może te półminutowe recenzje już się nie ukazują?
A czy ten program w ogóle jeszcze istnieje? Kiedyś często go oglądałam, a teraz nie ma. Co się stało? Bardzo ciekawa jestem jego oceny Hobbita.
Niby jest, takie minutowe fragmenty filmu i w kilku zdaniach pinia i ocena,. Ale ostatnio to chyba tylko jest o filmach , które na TV4 są wyświetlane. Hobbita chyba nie ocenił...
No właśnie, czasami przypadkowo przełączając kanał na TV4 widziałam taki krótki komentarz i nic poza tym. Zdziwiona jestem bo pamiętam jak na prośbę telewidzów program został przeniesiony na popołudnie specjalnie, żeby można było go oglądać spokojnie po pracy. To raczej dowodziło, że program miał oglądalność, a tutaj taki zonk. Będę tu zaglądać, może ktoś zamieści jego ocenę Hobbita. Mniej więcej orientując się w guście Pietrasa to stawiam, że da albo 6/10, albo 7/10 ;)
Małe Kinomaniaki wciąż się ukazują, ale trudno na nie trafić... niestety, kto ma refleks, niech się dzieli wiedzą :)