W tym temacie chciałbym zapisywać (lub w miarę niemożności [lub chęci innej osoby], aby zrobił to ktoś inny po uprzednim skontaktowani się na priv, bo może powstać syf, że z tego samego dnia oceny wrzuci kilka osób) zapisywać jakie filmy ocenił Kinomaniak oraz jaką dał ocenę. Nigdzie w necie czegoś takiego nie ma, żadnego archiwum programów, ani nawet strony oficjalnej nie ma.
Zaczynam.
29.06.2008
1. Orzeł kontra rekin 7/10
2. Hallam Foe 6,5/10
3. Sex w wielkim mieście 3,5/10
Różę tylko na 7,5? ten film zasługuje na co najmniej 8. ciekawe co powiedział o tym filmie. Czasami nie rozumiem tych jego ocen. Ale bardzo mi brakuje pełnego "Kino maniaka" w tv 4
Jeśli chodzi o pełne odcinki, to przeczytałam, że : "W nowej ramówce pojawią się też premierowe odcinki programów “Stop drogówka”, “Dekoratornia”, “Kinomaniak”, “Happy Hour” czy “Mała czarna”(...)."
Taka informacja znajduje się na stronie http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/kolejne-galileo-i-nowi-spadkobiercy-w-wiose nnej-ramowce-tv4
Wiecie może coś więcej na ten temat? Na przykład od kiedy nowe odcinki będą emitowane?
Ja nic nie słyszałam póki co o tym. Oby tylko poprzez "premierowe odcinki Kinomaniaka" nie rozumieli tych "migawek" z jego recenzjami...
Też myślałam, że da temu filmowi więcej no ale nie dał. Powiedział, iż to najlepszy film Smarzowskiego, trzyma za gardło, naładowany emocjami - coś takiego.
Titanic 3D 9/10
Niesamowity, a Titanic według Pietrasa znowu wypłynął z sukcesem w morze, no i płakał na nim.
Lecho1523 nie było żadnej oficjalnej informacji o tym, ze Kinomaniak ma powrócić do ramówki w dawnej odsłonie. I tak, masz rację "Czas Apokalipsy" otrzymał ocenę 10/10 w jednym z odcinków. Po resztę ocen Artura Pietrasa z programu zapraszam na profil Kinomaniak_TV4.
Właśnie "KInomaniak" polecał film z 1994 r. ;-)
Cytuje... film "Eskorta" z Tom'em Berenger'em - zobaczcie to.
Oceny nie było.
http://www.filmweb.pl/film/Eskorta-1994-4513
Raczej kazali jemu go polecić bo będzie emitowany na dniach w TV4. Z własnej woli raczej by tego nie zrobił :D
Chciałam jedynie wyrazić wdzięczność, że wytrwale wpisujecie tutaj oceny wystawiane przez A. Pietrasa. Nie wiem, jak to robicie, mnie udało się bodajże dwa razy natrafić na jego komentarze i to dodatku na sam ich koniec...
Bardzo brakuje mi "Kinomaniaka", choć trochę czasu zajęło mi polubienie tego programu. Prowadzący ma fatalną dykcję, bardzo źle akcentuje zdania, przez co początkowo nie byłam w stanie go słuchać. Potem jednak się przemogłam i w końcu przywykłam do tych jego słabostek, z zainteresowaniem poznając jego opinie. Szkoda tego programu, tym bardziej że właściwie nie ma dlań substytutu. Ciągle się łudzę, że kiedyś wróci.
Jeszcze raz dziękuję.
Trafiłem w połowie jego recenzji, ale wnioskując po tym kto tam gra (Robert Pattinson) to komentował film "Cosmopolis" który miał nie dawno premierę - ocena tylko 4/10.