... są niepełne!! Dziś się zorientowałam, że każdy jeden film, mimo że oryginalny w formacie dvd, a jest obcięty o jakieś 5-10 minut??
Co, że nie wytrzymam 5 minut więcej???
I to wydania super, kolekcjonerskie!!
Każde jedno specjalnie sprawdzałam z czasem oryginalnym oraz z tym na płycie. Normalnie BEZSENS. I tak mam np Śniadanie u Tiffany'ego obcięte o 5 minut. Niby nic, ale dla takiego fana Audrey jak ja, to duuuuuuuuuużo!!!!!
Wydania płyt są pełne. Czasy nie zgadzają się ponieważ w Ameryce obowiązuje inny system nadawania obrazu. Tam filmy nadawane są z prędkością 24 klatek/sekundę, a w Polsce i Europie 25 klatek/sekundę. To jest właśnie przyczyna tej różnicy czasowej.
hmm to ciekawe, bo mam Dwoje na drodze i film jest dłuższy o 7 minut i jest w filmie o kilka zdań więcej... niż w PL wydaniu
wiesz co, muszę przyznać Ci rację. Za szybko napisałam..
Otóż włączyłam PL wydanie i to zagraniczne i co się dzieje, na ekranie leci to samo, ale już po chwili dźwięk i obraz sie rozłazi... Śmieszne
Nie wiem czemu mi się wydawało że są jakieś dodane dialogi.
Dziękuję za odp. Jestem spokojniejsza:)
Hej
Piszesz, ze masz Dwoje na drodze? Gdzie dopadlas ten film? :) tylko prosze, nie pisze, ze na ebayu... ;P
Ja dostałam od znajomego z Wielkiej Brytanii. A na ebay'u też jest.
Z przesyłką zapłacisz ok 35 zł. Tyle że jest po ang. I napisów PL oczywiście nie ma. W PL tego filmu nie kupisz. Na allegro też go raczej nie widziałam. A drugą wersję mam jeszcze z TV. Kiedyś leciał na TV4 bodajże.
O, ciekawe. A czy istnieje mozliwosc przegrania tego filmu? Nagranego z TV4. Oczywiscie poktyje wszysktie koszty, bardzo mi zalezy :)