Audrey HepburnI

Audrey Kathleen Ruston

8,1
15 961 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Audrey Hepburn

Witam. Widziałem kiedyś "Śniadanie u Tiffany'ego" i "Rzymskie wakacje". Jakie jeszcze filmy z Audrey w roli głównej lub drugoplanowej są godne polecenia? Które są natomiast słabe? Czy są takie w ogóle? Pozdrawiam

michal_jedraszczak

http://www.filmweb.pl/topic/1024269/Filmy.html

Słaby jest na pewno film pt. 'Kiedy Paryż wrze'. Nie wiem jak Audrey mogła wystąpić w TAAKIM gniocie.

michal_jedraszczak

Zgadzam się "Kiedy Paryż wrze" to chyba najsłabszy film z Audrey.

Polecam natomiast filmy: "Sabrina", "Miłość po południu" (z komedii romantycznych) oraz "Szarada" (komedia sensacyjna) i "Doczekać zmroku" (thriller w którym Audrey gra niewidomą!).
Jeśli nie masz nic przeciwko Musicalom, obowiązkowo "My Fair Lady".

użytkownik usunięty
pruszyn

Polecam wszystkie filmy Audrey Hepburn.
Szczególnie,,Miłość po południu",,My Fair Lady",,Rzymskie wakacje" i ,,Sabrina".

"Niewiniątka" i "Historia zakonnicy" - to moim zdaniem dwa najlepsze filmy z jej udziałem

madame_Emi

Hmmm... Moim zdaniem Rzymskie Wakacje są najsłabszym filmem Audrey, w każdym razie z tych które widziałem. Najbardziej polecam Szaradę, My Fair Lady, Sabrinę i Jak Ukraść Milion Dolarów.

CBX

Jeżeli uważasz, że 'Rzymskie wakacje' za najsłabszy film Audrey, to znaczy, że nie widziałeś filmów takich jak: 'Kiedy Paryż wrze', 'Miłość po południu', 'Zielone domostwa', 'Bez przebaczenia' oraz 'Wojna i pokój'. 'Rzymskie wakacje są o milion razy lepsze niż każde z tych 'arcydzieł'.

użytkownik usunięty
bardotek69

Prawda że Rzymskie wakacje są lepsze niż filmy które wymieniłeś ale i one są bardzo dobre bo Audrey nie miała słabych ról ( przypisywać jej słabe role to jak mowić o omylności Boga ,Audrey jest wszak wzorem idealnej aktorki ) gdybyś był rycerzem wyzwałbym cię za taką potwarz do walki na miecze ,topory lub kiścienie ( obrażać wspólczesne wcielenie bogini Afrodyty co za tupet )

Ależ ja nie obrażam, uwielbiam Audrey i uważam ją za świetną aktorkę!

Ale wymionionych przeze mnie filmów nie rozświetlił nawet blask czaru Audrey... Niestety.

użytkownik usunięty
bardotek69

Ma m na ten temat inne zdanie ...

Najlepsze to: "Doczekać zmroku"( nie mogę zrozumieć dlaczego nie dostała Oscara), Śniadanie u Tiffany'ego, Rzymskie wakacje, Szarada, Zabawna Buzia i My Fair Lady. A co do "Kiedy Paryż wrze- najsłabsza rola Audrey jaka widziałam. Nie jest to straszne, ale i nie najlepsze- średnie.

Bisexidryna

Zgadzam się! 'Doczekać zmroku' to fantastyczny film! Po raz pierwszy Audrey nie była taka jak...Audrey... Była jakaś inna, nie taka jak zwykle! Film wspaniały! Brawa! I czapki z głów!

bardotek69

Ponoć filmem, który Audrey najbardziej lubiła( ze swojej filmografii) był obraz "historia zakonnicy", boli mnie, że jeszcze go nie widziałam;(

Bisexidryna

Mnie też. Mam go w jakiejś strasznej wersji i z japośnkimi/chińskimi hieroglifami zamiast napisów, ale zawsze to coś. Nie mam jednak czasu by go obejrzeć ;-/

A napisy w sieci do niego są tylko angielskie.

Czy ma ktoś polskie?

bardotek69

Obejrzałem jeszcze kilka filmów z Audrey i moim zdaniem jej najlepsza, najbardziej dojrzała rola jest w Dwoje na Drodze. W ogóle film jest niesamowity, New Hollywood + Audrey :)

CBX

A gdzie go widziałeś? BARDZO chciałbym go zobaczyć! Masz go? Może się jakoś wymienimy?

użytkownik usunięty
michal_jedraszczak

Na pewno nie polecam Śniadania u Tiffaniego - ckliwy nudny kiczowaty gniot. Adudrey gra tam bardzo pretensjonalnie, film nie jest ani zabawny, ani dramatyczny, ani romantyczny, po prostu nudny i kiepsko zagrany. Ostatnia scena w deszczu wywołała u mnie poczucie zażenowania. Na prawdę słaby film.

Polecam natomiast Miłość po południu - film jest lekki, ale intryga bardzo wciąga a zakończenie, jest bardzo wzruszające i w sumie mało przewidywalne. Ja przynajmniej obstawiałam, że losy bohaterów trochę inaczej się potoczą:P Bardzo fajnie się ogląda Rzymskie wakacje i Sabrinę - ciekawe fabuły i postacie, które gra Audrey bardzo sympatyczne.

michal_jedraszczak

"Śniadanie", "Sabrina", "Rzymskie Wakacje", "Zabawna Byuzia", "Miłość Po Południu", "Szarada" - tyle moge polecić z tego co sama widziałam, jeszcze jest "Kiedy Paryż Wrze", lae to nienajlepszy film, choć Audrey przyznawała że świetnie bawiła się na planie. Świetne są też podobno "Doczekać Zmroku", "Wojna i Pokój" oraz "Niewiniątka" ,ale tego już nie mogę polecać od siebie - niestety nie miałąm okazji zobaczyć.

michal_jedraszczak

polecam "Miłośc po południu" Odradzam "Wojne i pokój"