Mam pytanie : czy istnieje jakaś biografia Audrey Hepburn ?
Ostatnio panuje jakaś dziwna 'moda' na tą aktorkę.Mam nadzieję,że tak jak każda moda szybko przejdzie.Strasznie denerwuje mnie szał na 'kogoś'. Przecież najpierw trzeba tą osobę dobrze poznać,zanim powiesi sie jej zdjęcie w pokoju...
Osobiście widziałam tylko "Śniadanie..." i "Zabawną buzię". Oba filmy mi się podobały,ale ja to mam już takie zamiłowanie do większości starych obiektów. Chciałabym jednak,czegoś więcej się o niej dowiedzieć...dopiero wtedy mogę cokolwiek stwierdzić. Mam nadzieję,że ktoś się oreintuje.Pozdrawiam
Istnieje, ja znam biografie autorstwa jej syna
-Audrey Hepburn. Uosobienie elegancji
tu masz linka
http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,432993.html
Ja aktualnie czytam biografię Warren'a Harris'a, z wydawnictwa AMBER. Ciekawe opis jej życia krok po kroku.
"Audrey Hepburn. Uosobienie elehancji" napisana przez jej syna, bardzo ladna ksiązka, wiele pięknych zdjęc.. ja ją uwielbiam od dawna
Tak jak przedmówcy, Sean Hepburn Ferrer "Audrey Hepburn - Uosobienie elegancji". Piękne zdjęcia i opisy, chyba najlepsza biografia : )
Harris Warren G. "Audrey Hepburn" ja czytalem tą biografie mozesz tez obejrzec "historie Audrey Hepburn" z Jennifer Love Hewitt w roli głównej ale to nie to samo:)
Witam
W temacie biografii nie wiem nic ponad to, co zostało już napisane. Odniosę się tylko do stwierdzenia: "Ostatnio panuje jakaś dziwna moda na tą aktorkę" - ta moda trwa nieprzerwanie mniej więcej od 1953 roku. Dla mnie jest to absolutny fenomen. Jakby nie było, można znaleźć w historii kina kobiety piękniejsze (to oczywiście rzecz gustu), bardziej utalentowane (tych bardzo mało) ale nie znam żadnej innej kobiety, która niezmiennie od wielu lat fascynuje zarówno mężczyzn jak i płeć piękną.
Również bardzo chętnie przeczytałbym jakąś autentyczną, bez upiększeń i przekłamań, biografię tej pani. Film z J. L. Hewitt pozostawił jednak niedosyt.
Pozdrawiam
jak wyżej polecam biografie autorstwa syna p. Hepburn. osobieście denerwuje mnie gdy ktoś używa stwierdzenia że "jest na kogoś moda" w moim odczuciu to lekkie sprowadzanie osób do przedmiotu. pozdrawiam:)
Mogę dorzucić jeszcze dwie
Audrey Hepburn - Alexander Walker. Wydawnictwo Videograf
Audrey Hepburn - Norbert Stresau. Wydawnictwo Alfa-Wero 1996.
Od siebie mogę polecić jedynie "Uosobienie elegancji" napisaną przez jej syna. Każdą biografię Audrey, którą zaczynałam czytać odrzucałam po pierwszym rozdziale. Czy naprawdę ktoś chce czytać o jej rozlicznych romansach, nowotworach, głodzie i wojnie? Ja nie chciałam. "Uosobienie elegancji" pokazuje ją taką, jaką ja zawsze ją widziałam - piękną kobietę z klasą, ktora zawsze wiedziała co powiedzieć.
Pozdrawiam.