Czy moglibyście mnie uświadomić ile jest książek o Audrey w języku polskim? Kiedy wyszły, kto je napisał, gdzie je znaleźć?
Ja mam 'Uosobienie elegancji' (autorem jest jej syn Sean Hepburn Ferrer), oraz czytałem taką małą mini-biografię wraz z wzmiankami o jej filmach (niestety nie pamiętam tytułu; wiem jednak, że było to przełożone z języka niemieckiego).
Mam i przeczytałem już 'wszyskie' pięć (żal, że tak mało) książek o mej ukochanej Bardotce, a teraz szukam o innych mych ulubienicach, tj. Audrey, Marilyn Monroe(dostałem na Gwiazdkę 'Ostatnie seanse' Michela Schneidera i pochłaniam!), Elizabeth Taylor...
Uwielbiam też Claudię Cardinale, Usrulę Andress i Natalie Wood, ale o nich raczej nic nie znajdę... Chyba, że się mylę i mnie uświadomicie :)
Z góry dziękuję!
Ja czytałam na razie tylko "Audrey Hepburn-uosobienie elegancji",(tak w ogóle świetna książka),a oprócz tego znalazłam jeszcze taką: "Oczarowanie.Życie Audrey Hepburn"autorem jest Donald Spoto,można tą książkę zamówić w Empiku.
Jeżeli chodzi o Elizabeth Taylor to jest taka książka jak "Kto się boi Elizabeth Taylor? Mit naszych czasów."- Brenda Maddox, tylko, że tę pozycję znalazłam w bibliotece i była ona wydana w latach 80(chyba), więc nie należy jej szukać w księgarniach.
Dostałem na Walentynki i pochłonąłem 'Oczarowanie: Życie Audrey Hepburn' Donalda Spoto! Świetna książka, polecam wszystkim fanom!
Gdy przeczytałem o tym jak Audrey odeszła, i mimo bólu Jej twarz rozjaśniał Jej piękny uśmiech, popłynęły łzy...