Audrey HepburnI

Audrey Kathleen Ruston

8,1
15 961 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Audrey Hepburn

Widziałem kilka filmów z jej udziałem m.in."Śniadanie u Tiffany'ego","Rzymskie wakacje" czy fragmenty "Wojny i pokoju",ale szczerze mówiąc nie podzielam tego ogromnego zachwytu nad jej osobą.Owszem może i ładna i aktorką też najgorsza nie była,ale dla mnie nie jest ikoną,jak dla niektórych.Podobno to ona miała grać w "Pożegnaniu z Afryką",ale cieszę się,że jednak Meryl Streep dostała tę rolę.

Martin_Eden

Witam

Mnie zachwyca i raczej się z tego zachwytu nie wyleczę. "Śniadanie u Tiffany'ego" to chyba jej najsłynniejszy film, "Rzymskie wakacje" powinny być teoretycznie jej najlepszym, bo w końcu jedynego Oscara otrzymała za rolę właśnie w tym filmie. Przyznam się, że wcale nie uznaję tych filmów i kreowanych tam ról za najlepsze w jej karierze. Choć mój "zachwyt" dla Pani Hepburn objawił się właśnie po "Rzymskich wakacjach", które po latach postanowiłem sobie przypomnieć ze względu na Gregorego Pecka.

A Meryl Streep to wyśmienita aktorka, w jej przypadku nietaktem byłoby stwierdzenie: "lepiej żeby ktoś inny zagrał tę rolę".

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Hermes

Audrey bardziej niż za "Rzymskie wakacje" Oscar należał się za "Historię zakonnicy" lub "Doczekać zmroku". Na pewno gdyby rolę w "Pożegnaniu z Afryką" zagrała Audrey byłby to inny film, gdyż Meryl Streep bliżej raczej do Katharine Hepburn niż do Audrey, więc rola też na pewno zagrana jest inaczej.

Witam

Ja z pewnością przyznałbym jej (również Peterowi O'Toole) za rolę w "Jak ukraść milion dolarów". Potrafiła być zabawna w niezwykle subtelny i tylko sobie właściwy sposób.

Serdecznie polecam film "Niewiniątka", który osobiście również uważam za jeden z lepszych w jej karierze.

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Martin_Eden

Jak dla mnie Audrey Hepburn jest wielką ikoną. Była prześliczna, przedelikatna i urocza, miała też niezwykłe zdolności aktorskie. Moim ulubionym filmem z Audrey jest "Sabrina", moim zdaniem jedna z najlepszych komedii romantycznych wszech czasów.

Mam nadzieje ze nie zostane objechana najgorszymi obelgami ale zaryzykuje;PP
bede natomiast wypowiadac sie tylko co do jej urody gdyz (wstyd sie przyznac xD)nie widzialam chyba zadnego filmu z jej udzialem...:/
Wiec, uwazam ze jest nieladna, powiem wiecej wrecz brzydka! wiem ze mowi sie ze jest ona "naturalna pieknoscia" ale jej uroda do mnie nie przemawia:) Pozdrawiam:)
PS: mam nadzieje ze nikogo to nie urazilo:)

Loolly

To pewnie dlatego, ze nie widzialas zadnego filmu z jej udzialem. Jej mimika, subtelnosc, elegancja..Ale coz..wszystko to rzecz gustu, dla mnie to jedna z najpiekniejszych kobiet swiatowego kina. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Loolly

Jestem zaszczycona tym, że raczyłaś wypowiedzieć się na tym forum, po prostu tylko tego mi brakowało do szczęścia.
I nie chodzi o to, że Ci się nie podoba, ale o to, że ta wypowiedź nic nam nikomu nie daje, nie jest nawet jakoś uzasadniona.