Audrey HepburnI

Audrey Kathleen Ruston

8,1
15 961 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Audrey Hepburn

Było od nastolatek, które dosięgła moda ne tę aktorke i Rzymskie wakacje....

shelovesyou

Hepburn to ikona, w jej przypadku ciężko mówić o modzie.
Moda w swej istocie jest czymś krótkotrwałym i ulotnym.
Jej obecność w rankingu na pewno nie jest podyktowana modą
a olbrzymią sympatią, którą zaskarbiła sobie u widzów czarującymi rolami.

shelovesyou

Nie "Rzymskie wakacje" tylko "Śniadanie u Tiffany'ego" ; d

Magdalenaa

Jeszcze jakis czas temu powiedziałbym to samo. Z jednej strony to przeslodzone aktorstwo i infantylnośc, a z drugiej strony tworzyla świetne kreacje. Epoka, w ktorej A.H. grała jest jednocześnie szalenie ciekawa, troche intrygująca, ale też bardzo drażniąca. Mimo iz Hepburn nie grała w filmach o "Bóg wie jak ciężkiej tematyce", to uważam że powinno się dojrzeć do takich filmów.

radosny_pajonk

Dokładnie. Talentu jej nie można odmówić, w tym wszystkim wypadała naturalnie.
A role często są "podyktowane" pod image aktorki wykreowany przez Hollywood.

Ingrid_Bergman

Naturalnie? A scena, gdy gra pijaną w "Śniadaniu"? Albo wiele innych? Niestety, nie mogę się zgodzić, Ingrid_Bergman.

_Penta_

Widziałam z nią kilka filmów dopiero, a więc opieram się o te wrażenia.
Zobaczymy, jak będzie dalej :).

_Penta_

Jeden film nie przekreśla wszystkiego. Niemniej zgodzę się z Tobą, że rola w "Śniadaniu..." nie należy do jej najlepszych. Ta kreacja jest mocno przerysowana, historia ugrzeczniona w porównaniu do oryginału... a już najbardziej ostatnimi czasy dotknęła mnie przeczytana wypowiedź scenarzysty, że z historii o niczym (?!), w której nie dzieje się nic (?!) musieli zrobić film...
Mnie Hepburn podobała się bardzo w "My fair lady", "Dwoje na drodze" i "Doczekać zmroku".

shelovesyou

Moze 'śniadanie ...' nie jest zbyt głębokię ale denerwuja mnie ludzie którzy myślą że Audrey byla jak Holly. Moze niektóre nastolatki lubią ja ślepo dła mody, ale przeczytaj książkę 'oczarowane' to pogadamy