Ben BarnesI

Benjamin Thomas Barnes

8,0
16 726 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ben Barnes

Chłopak zaczyna być na fali, ale bardzo źle, że zabiera się znowu za "opowieści z Narnii",
które są bajkami dla dzieci, a nie gra w poważnych filmach. Rola w Dorianie Greyu dobrze
mu służy jako odskocznia od bajeczek, ale widzę, że chłopak chce być zapuszkowany tak
samo jak chłopak, który gra Harrego Pottera (Daniel Radclif chyba).

A może się mylę i nagle posypią mu się propozycje ról w poważniejszych filmach ? ;] ;p

Polilla

Miejmy nadzieję, że kiedy skończą w końcu filmować opowieści z Narnii uda się chłopakowi wyrwać ze swojego wizerunku króla Kaspiana. Myślę, że chłopak może być całkiem dobrym aktorem. Musi się trochę jeszcze wyrobić, popracować nad swoją grą, a może mile nas zaskoczyć.

joacha

Na fanowskiej stronie o nim, przeczytałam że zagra w filmie "Locked In", opowiada o Joshu (Ben w tej roli) który ma bardzo dobrą pracę. Pewnego dnia jego córka miała wypadek i zapadła w śpiączkę. Kiedy wszyscy tracili już nadzieję na polepszenie, nagle córeczka zaczyna się kontaktować ze swoim ojcem.
To jest raczej poważny film.:) Więc Ben nie tylko gra w baśniowych filmach jak Narnia. Z resztą, według mnie popełniliby duży błąd, gdyby nie wzięli Bena do "Wędrowca...". Lepiej jest jak jeden aktor gra do końca swoją postać.
Kolejnym filmem, w którym zagra Ben jest "Killing Bono" o historii zespołu U2.
Więc kariera Bena idzie do przodu :)

Miss_Catherine

od czegoś musiał zacząć, a rola Kaspiana jest bardzo dobrą rolą, zresztą 'Opowieści z Narnii' to klasyk ;)

Polilla

zgadzam się. ale przypuszczam, że po prostu podpisał od razu kontrakt na wszystkie filmy albo coś w tym stylu.

m_anna

O ile się nie myle to on podpisał kontrakt na 3 część Opowieści z Narnii jeszcze przed rolą w Dorianie. Ale nie pamiętam tego na 100% także mogę się mylić ;)

Polilla

mnie on się nie kojarzy tylko jako król Kaspian

Polilla

Kto oglądał Doriana wie, że facet ma przed sobą przyszłość.
A przynajmniej zagrał jak dla mnie przekonująco. I to prawda, rola Kaspiana na pewno mu nie uwłacza;]

Polilla

Jak dla mnie to on umie się po prostu w różne role wcielić z resztą widać to, Dorian, a Kaspian to całkiem inne bajki.
A zagrał moim zdaniem w obu filmach dobrze i nawet przyznam że widziałam Trailer jego wcześniejszego filmu "Bigga than Ben" i dość dobrze oddawał jak na mój gust rosyjski akcent, co raczej musiało być dla niego dość trudne...

Polilla

Nie będzie przypisywany i kojarzony z jednej roli. Genialnie zagrał w Dorianie Grayu, nie wspominając już o kultowym filmie dramacie "Bigga than Ben". Wszystkim, którzy lubią dobre kino o życiowej tematyce - gorąco polecam. Ciekawi mnie tylko,dlaczego nie było premiery "Locked in" - a tak dobrze po zwiastunach się zapowiadało. Na pewno kolejny w ciekawej tematyce film. Ben jest naprawdę bardzo dobrym aktorem, widać, że traktuje to na poważnie. Podoba mi się jego mimika - naturalna i prawdziwa. A o uśmiechu i oczach nie wspomnę :) ( oczy ma po chyba mnie:D tak ciemne brązowe, że źrenic nie widać - magia)

medzia88

medzia88 masz zupełną racje co do jego oczu :D(są takie tajemniczo ciemne ;)ach....)

użytkownik usunięty
Polilla

Ben długo w 'Opowieściach' nie będzie. Jeszcze dwie części i o ile mnie pamięć nie myli, w 4/5 części Kaspian już jest staruszkiem i umiera. Chociaż śmiem twierdzić, że do roli starego Kaspiana wezmą innego (starszego) aktora.
Bardzo mnie cieszy, że Ben zagrał w 'Dorianie', ale i nie mogę się doczekać 'Killing Bono', gdyż sam scenariusz tego filmu jest wielce interesujący. Grupa U2 jest świetna.! : ))