Ben BarnesI

Benjamin Thomas Barnes

8,0
16 726 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ben Barnes

założyłam ten teamt aby dzielić się zasłyszanymi, ale prawdziwymi ciekawostkami i na potwierdzenie możemy wklejać fragmenty artykułów lub wywiadów.
Z dienews.de:
Translation from LoveyaBen

Ben Barnes loves it to be on Tour

Ben Barnes would like to see a lot of the world. Travelling is the greatest thing, says the actor in an interview with the magazine „Sugar“. The 26 year old says: “I would love to see more of New Zealand. Or travelling to the country of birth of my mother. A safari in South Africa! Or just relaxing on a caribbean isle like St. Lucia.
Z tego zrozumiałam, że jego mama urodziła się w południowej Afryce :)

Varityfair.de:
"BB
“Succes is the best revenge“. I even have a T-Shirt with that motto. But there's a rub in it: If you have success finally you realize that revenge has nothing to do with it. And that’s why I have a new favorite word: Perspective.
VFO
Perspective?
BB
Yes, don’t let it go to your head, for heaven's sake! Don’t forget the important things in life. I think I let tattoo the word Perspective on my arm."
Oh nie! Ben! nie rób tatuaży!
ten ostatni cytat jest z długiego i bardzo ciekawego wywiadu, w następnych postach powklejam kilka.

owieczka

Ciekawy wywiad z francuskiego PREMIERE
Zaskoczyły mnie jego odpowedzi, artykuł jest na 100% prawdziwy
http://img292.imageshack.us/img292/7823/capsrw7.jpg
http://img292.imageshack.us/img292/4537/caps2dr8.jpg

owieczka

scan oryginału (jakby ktoś nie wierzył)http://img292.imageshack.us/img292/5262/caps3ue7.jpg

owieczka

ja wierze, nie musze sprawdzac, ale jakis dziwny ten wywiad:P pytania bezsensowne moim zdaniem;)

Loolly

dlatego aż dali ten skan i ja go tutaj dałam, bo jakoś to do Bena nie podobne, jakoś nie w jego stylu, no cóż jednak wywiad jest autentyczny. Zdaje się,ze na po prostu grzecznie i dyplomatycznie odpowiadał na idiotyczne pytania zadane przez jakieś nie do końca rozumne istoty z premiere

owieczka

Super :P kiedyś to sobie na spokojnie przetłumacze :P

Mam nadzieje ze jednak on nie zrobi tego tatuazu :/

owieczka

Czy mógłby ktoś przetłumaczyć mi ten wywiad : http://img292.imageshack.us/img292/7823/capsrw7.jpg
http://img292.imageshack.us/img292/4537/caps2dr8.jpg ??
Byłabym bardzo wdzięczna :)

Ann129

wiem, wiem jestem wspaniala bo znowu biegne z pomoca;):)

PREMIERE: Ben, czy jestes gotowy by przystąpić do Kościoła Scjentologicznego albo do studiowania Kabały?
BEN BARNES: Mmm...Nie. Z pewnością nie. Scjentologia mnie przeraża. Ale jeśli pozwala Ci mieć taką żonę jak Katie Holmes, mogę zrozumieć dlaczego niektórzy znajdują argumenty za tym. Ale nie ja.

P: Jeśteś gotów by zacząć się spotykać ze Scarlett Johansson?
BB: Tylko z nią, czy dajesz mi wybór pomiędzy wszystkimi młodymi aktorkami? Bo jestem gotów posłużyć się wieloma przykładami.

P: Nawet z którąś z bliźniaczek Olsen?
BB: Nie. To musiałoby być dziwne chodzić z jedną z Olsenek, prawda? Wyobraź sobie, co by było gdybyś pomylił jedną z drugą?

P: Jesteś gotowy by wziąć ślub w Las Vegas i anulować małżeństwo następnego dnia?
BB: Nigdy nie byłem w Vegas, ale bardzo bym chciał. Poczekał bym dopóki film zostałby lepiej tam przyjęty. Nie przejmuję się zbytnio z kim mógłbym się ożenić w tym miejscu, niestety. Wiem co można by było zrobić, żeby podkręcić zainteresowanie: duży konkurs pod tytułem "Wyjdź za Księcia Las Vegas". <śmiech>

P: Wtedy mógłbyś przyprowadzić swoją księżniczkę na koncert Celine Dion.
BB: Magiczne.

P: Jesteś gotów być tajemniczo hospitalizowany z "wycieńczenia"?
BB: Mógłbym to zrobić dzisiaj (Ben jest bardzo chory). Ale wiem co chcesz powiedzieć: iść do szpitala z powodu wycieńczenia i później opuścic szpital z większą klatą, tak? (śmiech) To się często zdarza niektórym angielskim gwiazdom, jak magia.

P: Jesteś gotowy by iść do klubu bez jakiejś części ubrania?
BB: Już się borykam z tą sprawą. Nie jestem jedyny?

P: Lindsay Lohan, Britney Spears...
BB: Już to zrobiłem, w każdym przypadku.

P: Ale nie nosisz spódniczki?
BB: Nie. Jeszcze nie czuję się gotowy, żeby iść do klubu w spódniczce.

P: Byłbyś dobrym ojczymem dla córek Bruce'a Willis'a?
BB: Bruce Willis ma córki?

P: Najwidoczniej: Rumer Glenn, Scout La Rue, Tallulah Belle...
BB: Co za nieprawdopodobne imiona: W takim razie muszą być pewnie w tym samym wieku co ja. Czekaj... chciałeś powiedzieć, że byłbym wtedy z Demi Moore? W takim razie tak.

P: Jesteś gotów by poświęcić się by zapobiec asteroidowi w zniszczeniu Ziemi?
BB: Może mógłby to być ktoś inny zamiast mnie?

P: Bruce Willis?
BB: Na przykład. Jego kariera trwa dłużej niż moja. Ma o wiele więcej do zaoferowania niż ja. <śmiech>

P: Jesteś gotowy żeby poskakać na kanapie Oprah Winfrey?
BB: Jeszcze na to za wcześnie. Ale z drugiej strony, wolałbym się porządnie wyspać na jej kanapie. Wydaje się być wygodna. A ona mogłaby opowiedzieć mi historyjkę albo zaśpiewać kołysankę.

P: Jesteś gotowy by wynaleźć tajemniczą przeszłość?
BB: Na przykład bycie wychowywanym przez wilki na pustyni? Wiarygodne!

Mówiłam, że jakiś dziwny ten wywiad. Pytania za przeproszeniem z d**y wyjęte.
Niedługo tłumaczenie pewnie będzie dostępne też na mojej stronie filmweb.
Pzdr;)

Loolly

Faktycznie jakies porombane pytania.

I znow jestes wielka :*:*:*Bo mi tez sie to tumaczenie przydalo

Loolly

Rzeczywiście pytania z tego wywiadu są idotyczne. A ty jesteś wielka, kochana, pomocna i w ogóle :). Myślałam, że nikt mi nie pomoże, ale jednak :D Jestem Ci baaaaaardzo wdzięczna :)

Ann129

Skoro twierdzicie, że jestem taka wspaniała, to chyba musze Wam uwierzyc...:P:P:P Hehe, dzieki za mile slowa, ale w koncu jestesmy tu w jednym celu i zawsze mozecie liczyc na moja pomoc;)

owieczka

A ja śpieszę zapodać kolejny ciekawy artykuł :) tym razem o Bigga than Ben.

neyasnii-shepot- tłumaczenie na benbarnesonline.net forum
source - Time Out Москва

Andrei Chadov taught Ben Barnes Russian accent
The actor playing Russian in "Bigga than Ben" had studied national character well.

Was it hard to learn Russian accent?
Well, due to my profession I'm quite experienced in different accents as I had to portray the Americans, the Spaniards and some others. Russian accent I was leraning from Andrei Chadov - we lived together during the filming. He has a phenomenal pronouncation and I didn't understand almost nothing what he was saying. That's why I bought Russian-English dictionary and simply repeat phrases from it. Russian character I also studied on Andrei and also on Eastern Europeans who were in our filming team.

And what is Russian character like?
It's sly. And steadfast.

Wasn't it nervous working with such a partner and knowing what is on his mind?
What is on his mind? Drinks! (laughs). Yeah, at first I was a bit nervous, but it's a challenge. And I accepted it. I tried to become Russian and firstly decided to understand your special sense of humour.

Special sense of humour?
Yes. For example, in the evening after shooting Andrei come up to me and says: "Would you like a cup of tea?" And while I'm mumbling something he just finishes: "Common, I'm joking! I have only bottle of bear".

Have you read the book?
Yes, i read it but the translation was very poor. And still it's very interesting to know how foreigners see the city I've been living in for 26 years.

Did you notice that the movie differes from the book concerning the idea - these guys wrote about themselves as heroes but in the movie they are full idiots. So is it like the revenge to the Russians?A little. But still I think we managed to keep this diplomatic balance. Yes, they are complete fools but with their own pride and principles. Well, at least my character Sobakka. Besides, in London he learnt a lot about himself and let say got rid off his insolence. And I think there is a kind of real heroism in it.

Is it possible to survive that way in London nowadays?
No, everything has changed. As example, in two years after the described events in the book credit cards with pin-code were introduced in England and the swindle with these cards became impossible. Besides, the living in London now is very very expensive. But of course, people are still going to London - may be just the atmosphere here is more friendly than in places they are coming from.

owieczka

Może któraś z miłych pań założy forum?? nie znam sie na adminowaniu, ale można by było założyć jakieś forum i shout boxa???? :):) albo zalozyć bloga z shout boxem??? :):) ja chętnie podziele sie wieedzą o Benie i mogę podrzucać nowości i ciekawostki |:)