Słyszałam że ma powstać ekranizacja Akademii Wampirów i że to właśnie Ben ma zagrać główną rolę?
Oooo...Tu to sie zgodzę.Chace jest jedyny, ale czy zagra? No właśnie. Fajnie by było, może się uda...A co z Rose (mnie to tam mało obchodzi, rola męska jest...), bo Sophia Bush trochę już nie pasuje. W 2009 jeszcze, ale teraz?
Barnes musi zagrać role Dymitra, po prostu musi, ewentualnie można wziąć Lee Peac ale musiałby wyglądać tak jak w zmierzchu (grał Garretta) Jednak Ben lepiej się nadaje. Co do roli Adriana, dobry pomysł aby zagrał go Chace.
Bardzo szkoda, że nie ma żadnego potwierdzenia co do obsady, :( mam jednak wielką nadzieję że nasze propozycje będą trafne :D
O.O zaszokowałaś mnie tym ;)
Już trzeci raz czytam AW i (mimo ze wczesniej nie patrzyłam czy Ben by pasował na Dimke) cały czas sobie wyobrażam Dymitra który wygląda jak Ben ^^
Ciekawa jestem kogo wkońcu dadzą na obsade i kiedy w końcu będzie ten film.. (oby go nie zepsuli;/ )
PS. Czemu ściął te włosy??? :'( A tak ładnie w długich wyglądał... wg mnie idealny Dymitr by był :(
Póki co nic nie wiadomo o ekranizacji, a już tym bardziej o tym, jaka będzie obsada :)
Tutaj macie na 100% aktualne info ze strony R. Mead:
"An author can't just decide to make a movie, not unless she has $50 million sitting around or her own studio! A studio needs to agree to take the project and invest the money. Right now, VA film rights are in the control of Preger Entertainment, who is trying to get a studio on board. Until that happens, there is no filming, no script, and NO casting happening. Everything is on hold. So far, there have been no studio deals, likely because this a vampire saturated market. So, the short answer to this question is, "I don't know." :)"
I jeszcze słowo, co do typowanej przez Was obsady... Ben Barnes jest ZDECYDOWANIE za drobny na Dymitra. A Sophia Bush, bez względu na to jak bardzo ją lubię, jest już za stara żeby grać Rose - musiałaby wyglądać na 17/18 lat przez jakieś co najmniej 5-6 lat kręcenia filmu, więc... Nic z tego ;) Poza tym zauważyłam, że wszyscy często wyobrażają ją sobie jako główną bohaterkę jakiejś książki - miała być Katniss z Igrzysk śmierci, Melanie/Wandą z "Intruza"... i chyba było coś jeszcze, ale już nie pamiętam. Jak dla mnie, w każdym razie, jej twarz już zawsze będzie się kojarzyć z Brooke z OTH :)
Od początku jak AW czytałam to miałam w wyobraźni Bena jako Dymitra. Za chudy? Co za problem? Prawa do ekranizacji zostały wykupione, ale jeszcze duuużo czasu minie, zanim doczekamy się ekranizacji, a on zdąży przypakować, grunt, że twarz ma dobrą. Ktoś wspominał, nie pamiętam czy tutaj, czy gdzieś indziej, że wątpi, aby Ben przyjął rolę Dymitra, bo nie chce zostać zaszufladkowany. Niby dlaczego? Taka rola dałaby mu przypływ popularności,a co za tym idzie - więcej propozycji filmowych. Kristen i Robert tak na Zmierzch narzekają, a o milionach na koncie i dostawaniu więcej propozycji filmowych nikt nie wspomni. Przypomniało mi się jak Pettyfer odrzucił rolę Jace'ego w DA, fakt, szkoda, jednak dzięki niej cóż, zyskałby wielką popularność. ;)
Niby każdy ma własną wyobraźnię i o idealne odwzorowanie postaci z książek można się kłócić, ale śmieszne jest, jak wiele z nas wstawia sobie w miejsce bohaterów tych samych aktorów.
Petyfferowi odrzucenia roli w ekranizacji MI chyba nigdy nie wybaczę, bo on się urodził, żeby zagrać Jace'ego.
Czytam wasze argumenty co do Bena i macie rację. Jest za chudy i za drobny na Belikova, jak kurczaczek, ale mimo to w książkach i tak widzę jego gębę.
urodzil sie, zeby zagrac Jace'ego? ja słyszałam, że odrzucił rolę, bo za mało kasy mu dawali. dziwne, bo wiekszość filmów, w których gra to szity. :/
eeeeem. No chyba jednak nie, "nie chciał być drugim Pattinsonem"
Kiedy grał w filmie "Alex Rider: Stormbreaker" to był jeszcze Jonathanem. Teraz jest za stary, zmieniony i obrzydliwie ścięty xd
ja osobiście ubolewam nad tym że Alex odrzucił rolę w MI, bo do AW to nie wiem. tyle tylko, żeby tego nie zkoncili xD
Prawa do ekranizacji nie zostały wykupione. Nie orientuję się, jak to dokładnie działa, ale jakaś wytwórnia w Hollywood się tym zajmuje i póki co nie ma chętnych, którzy by te prawa wykupili. Richelle Mead w każdym wywiadzie tłumaczy coś takiego, bo wszyscy pytają ją, co z tym filmem...
Czytając książkę, jak wiele osób wpisanych tu powyżej, miałam przed oczami Bena Barnesa i teraz słyszeć nawet nie chcę, że ,, nie jest napakowany" etc., etc., etc
Jego oczy, gesty i głos wyrażają wszystko! Jest idealny do tej roli!
Moim zdaniem jest idealny do tej roli, gdy czytałam książki to miałam go przed oczami..a jeśli chodzi o to że jest za chudy na Dimkę - to żaden problem zawsze może przypakować na potrzeby filmu ;)) A w roli Rose widziałam Sophie Bush..szkoda że ma już 30 lat..;/
każdy może edytować Wikipedię ;)
zawsze znajdzie się ktoś z obsesyjnym pragnieniem zobaczenia "właśnie tego aktora" w danej roli bo "ja tak sobie właśnie wyobrażałem/wyobrażałam tą postać"
puki co powstał dopiero scenariusz http://paranormalbooks.pl/2012/12/18/swiat-scenariusz-adaptacji-akademii-wampiro w-po-2-latach-w-koncu-gotowy/
oj, guzdrzą się. Polecam śledzić stronę Richele Mead na twitterze. Czsem doda jakieś nowe info. Nadal szukają studia ;/
Ben jest idealnym Dimką, przeczytałam całą serię kilka razy i jest to moja ulubiona książka, nie wyobrażam sobie nikogo innego na Dimitra. Po za tym co do tego, że jest za chudy, to z tego co pamiętam Rose opisywała, że Towarzysz Bielikov był umięśniony, ale szczupły, więc gdyby Ben zgodził się, a co najważniejsze dostał propozycję roli, to bez problemu mógłby troszkę wyrzeźbić ciało. A po za tym jak patrzę na jego zdjęcia z tego roku, to już nie jest ten sam chłopczyk z Narnii.
JEST IDEALNY.! :D