WIDZE GO TYLKO W GANGSTERSKICH FILMACH GIWERKA JAKIS BANCZEK DO ZROBIENIA NO I TYLKO CZARNE CHARAKTERY.Z TAKA TWARZA TYLKO SCHWARZ POSTAC.
zupelnie sie nie zgadzam... moze powinienes obejrzec 21 gramow... on jest dobry nie tylko z giwerka i banczkami do zrobienia....
gdy zobaczyłem temat pomyślałem to samo - powinieneś obejrzeć 21 gramów - wg. mnie film nudny i porywa tylko zakończenie, niektórzy przymrużają oko na to, bo zakończenie było zajebiste, ale i tak powinieneś obejrzeć film dla jego gry aktorskiej.
dla mnie 21 gramow nie jest nudne nawet przez 3 sekundy.... moze nie ma porywajacej akcji ale klimat niesamowice wciaga.
Benicio zagral takze w 'obietnicy'.... gral tam bardzo krotko.... ale rola byla raczej ciezka. choc czasem latwiej zagrac role charakterystycnego wariata niz szarej przecietnej osoby.
"latwiej zagrac role charakterystycnego wariata niz szarej przecietnej osoby" Ty chyba kolego nie wiesz co mówisz.To znajdź mi aktora, który by zagrał tak samo jak Ale Pacino w "Człowieku z blizną" czy chodźby De Niro w "Fanie".Do takich ról trzeba być stworzonym, mieć odpowiednią charyzme, więc nie pleć, że łatwiej się gra takich ludzi.
jestem kolezanka
napisalam tam jeszcze takie slowo jak 'czasem'
do bycia aktorem trzeba w ogole byc stworzonym
i zareczam ze CZASEM latwiej grac wariata bo wtedy sie gra.... granie zwyklej szarej osobki jest nudne, nie wymaga wlozenia w to silnej pracy i wlasnie dlatego jest to trudne...bo nie pociaga.
Zgadzam się z tymi co się z Tobą nie zgadzają. Najwidoczniej widziałeś/aś tylko jeden film z Benicio i wypowiadasz się jako wielki/a znawca/czyni. Wypadało by oglądnąć, oprcz 21 grams, np. Basquiat, film w którym wogóle nie ma broni. I choć Benicio gra tam zdecydowanie drugoplanową rolę to jedo aktorstwo jest naprawdę świetne.
Co do 21 grams, wcale się nie nudziłam oglądając ten film. Może dlatego, że lubię takie ciężkie i skoplikowane filmy o najgłębszych ludzkich cechach i przeżyciach.
Serdecznie pozdrawiam!
Benicio grał zdecydowanie więcej razy postać pozytywną niż negatywną. I te i te gra 1. klasa. A tak w ogóle to wyłącz caps locka;-)