Cate Blanchett

Catherine Élise Blanchett

8,5
101 023 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Cate Blanchett

Let's play

użytkownik usunięty

Pewnie znacie zasady. Ja zacznę z Angeliną Jolie

ANGELINA JOLIE - Kolekcjoner kości
Kolekcjoner kości - Denzel Washington
Denzel Washington - Filadelfia
Filadelfia - Tom Hanks
Tom Hanks - Złap mnie, jeśli potrafisz
Złap mnie, jeśli potrafisz - Leonardo DiCaprio
Lenardo DiCaprio - Aviator
Aviator - CATE BLANCHETT

No to teraz John Cusack

użytkownik usunięty
googaify

Rozumiem sympatię, ale Scatman John był tylko muzykiem, nigdy nie grał w żadnym filmie (chociaż szkoda). Pamiętam, że jeden z jego utworów był wykorzystany w filmie "Nic do stracenia" z Timem Robbinsem.

serio? kurde co mi się porąbalo? wlasnie myślałam, że on w tym filmie grał! Normalnie byłam przekonana, nawet chciałam to obejrzeć ze względu na niego

No to inna lubiana przeze mnie osoba :)
Ellen DeGeneres

użytkownik usunięty
googaify

W sumie nienajgorszy ten film. Mimo wszystko, można go obejrzeć:) Za co najbardziej lubisz Ellen De Generes?

Ellen DeGeneres - EdTv - Matthew McConaughy - Czas zabijania - Sandra Bullock - Speed: Niebezpieczna szybkość - Keanu Reeves - Dotyk przeznaczenia - CATE

Ed O'Neill

Pewnie cię nie zaskoczę, jeśli powiem, że między innymi za to jak wspomaga organizacje walczące z nietolerancją w stosunku do homoseksualistów. I ogólnie za to, że się nie wstydzi nigdy tego, że jest lesbijką, za to że nie bała się ożenić i miała gdzieś co ludzie na to powiedzą. I bardzo dobrze! Ciekawe czy doczekam się dnia, kiedy to że dwie kobiety się kochają nie będzie niczym "złym" w oczach niektórych życzliwych... Jeżeli wierzyć w to co widzimy na ekranie, to ona i jej partnerka Portia kochają się dużo bardziej niż wiele nieszczęśliwych małżeństw heteroseksualnych.

Poza tym uważam, że jest genialną prezenterką. Najlepszą jaką kiedykolwiek miałam przyjemność oglądać.
Jest niesamowicie inteligentna, uwielbiam jej humor sytuacyjny, a w związku z tym jej program i ogóle jej sposób bycia. Za to, że jest taka na luzie. No a poza tym ona cokolwiek nie zrobi, to wyjdzie super. Np. niedawno zatańczyła w So You Think You Can Dance za jednego uczestnika, który coś tam sobie w nogę zrobił. Coś niesamowitego!
No i jeszcze za to, że pokazuje, że można się nigdy nie zestarzeć! Jest ponad dwa razy starsza ode mnie, ma 52 lata, a zachowuje się jak jak młoda osoba. Mam wrażenie, że duchem jest młodsza ode mnie. To wspaniałe.
A także warto wspomnieć, że lubi "wyławiać" młode talenty i dzięki niej sporo ludzi robi karierę. To już w ogóle niespotykane.

hehe rozpisałam się no i zrobił się off top jak nie wiem co :)

zaraz napiszę rozwiązanie z Edem O'Neill

googaify

Ed O'Neill - Kolekcjoner Kości - Luis Guzman - Jestem na tak - Jim Carrey - Batman Forever - Nicole Kidman - Nine - Judi Dench - Kroniki Portowe - Cate Blanchett

wow jestem z siebie dumna rozwiązałam to zupełnie sama ;)

znowu proste, ale co tam
Dakota Fanning

użytkownik usunięty
googaify

Jasne, że proste. Rozwiąże to też sama:)

Dakota Fanning - Sekretne życie pszczół - Paul Bettany - Piękny umysł - Russell Crowe - Robin Hood - CATE

Paul Rudd

użytkownik usunięty
googaify

A propos Ellen De Generes, jest to chyba jedna z nielicznych znanych lesbijek, która mi się podoba;)

Ja mam w sumie podobnie. Jeszcze dodać do niej Jodie Foster. I są już dwie :)
nie lubię tych małolat co się obnoszą, że są lasbijkami i takich tam dziwnych lasek...
czy ja się obnoszę z tym, że jestem hetero? :) no więc po co to... raczej dla skandali i popisów

Paul Rudd mmm niegdyś przystojniaczek ;)

Paul Rudd - Noc w Muzeum - Ben Stiller - Policjanci z Miami - Bruce Willis - Włamanie na Śniadanie - Cate Blanchett

Sarah Jessica Parker

użytkownik usunięty
googaify

niegdyś?

Sarah Jessica Parker - Hollywood atakuje - Alec Baldwin - Aviator - Cate

nie odchodźmy od tematu:
Jodie Foster

niegdyś, bo jakoś w ostatnich filmach coś się pogorszyło. Nie że się starzeje, nie o to chodzi, ale po prostu... sama nie wiem, kiedyś był ładniejszy :) ale teraz też niczego sobie

Jodie Foster - Azyl - Nicole Kidman - Nine - Judi Dench - Notatki o Skandalu

William Windom

użytkownik usunięty
googaify

William Windom - Wielka Amerykańska Tragedia - Kevin McCarthy - Strefa mroku - Dan Aykroyd - Pogromcy duchów - Bill Murray - Podwodne życie ze Stevem Zissou - CATE

Richard Chamberlain

Richard Chamberlain - Trzej Muszkieterowie - Christopher Lee - Władca Pierścieni - Cate Blanchett

Jess Weixler

użytkownik usunięty
googaify

Jess Wiexler - W imię zemsty - Andy McDowell - Dzień świstaka - Bill Murray - Podwodne życie ze Stevem Zissou - CATE

Willem Dafoe

Willem Defoe - Świetliki w Ogrodzie - Carrie-Anne Moss - Matrix - Keanu Reeves - Dotyk Przeznaczenia - Cate Blanchett

Księżna Diana

użytkownik usunięty
googaify

Księżna Diana - Otello - Placido Domingo - La Tosca - Sherrill Milnes - The Way They Were - Charlton Heston - Planeta Małp - Roddy McDowell - Taniec kruka - Mark Ruffalo - Bracia Bloom - Rinko Kikuchi - Babel - CATE

uff! to było niezłe:)
Wojciech Jaruzelski

wreszcie mi się udało coś trudnego znaleźć ;)

haha no nie mogę teraz to dopiero armatę wytoczyłaś :D

Wojciech Jaruzelski - Więźniowie Wolności - Lech Wałęsa - Człowiek z Żelaza - Krystyna Janda - Przedwiośnie - Dalnie Olbrychski - Salt - Angelina Jolie - Zmęczenie Materiału - Cate Blanchett

coś lżejszego dla odmiany
Faizon Love :D

użytkownik usunięty
googaify

Faizon Love - Piątek - Ice Cube - Anakonda - Owen Wilson - Podwodne życie ze Stevem Zissou - Cate Blanchett

Daniel Luna

użytkownik usunięty

Przepraszam. Nie Daniel, tylko Diego. Diego Luna.

Diego Luna - Zanim Zapadnie Noc - Javier Bardem - Szynka, Szynka (cokolwiek to znaczy...xD) - Penelope Cruz - Dziewięć - Judi Dench - Cate Blanchett

Jeffrey Dean Morgan (to dopiero przystojniak ;))

użytkownik usunięty
googaify

Jeffrey Dean Morgan - Niewidzialny morderca - Michael Madsen - Wściekłe psy - Tim Roth - Incredible Hulk - William Hurt - Robin Hood - Cate Blanchett

James Caviziel (też niczego sobie:)

James Caviziel - Moje własne Idaho - Keanu Reeves - Dotyk Przeznaczenia - Cate Blanchett

hmmmm już mi się pomysły skończyły

Cynthia Nixon (żeby nie było, że samych przystojniaków wybieramy ;))

użytkownik usunięty

No, szczególnie ten Jaruzelski to przystojniak:)

Cynthia Nixon - Raport Pelikana - Julia Roberts - Gra dla dwojga - Clive Owen - Elizabeth: Złoty wiek - Cate Blanchett

Joan Allen

haha oh yeah Jaruzelski i Faizon Love... :) Miałam na myśli Paula Rudda, Jeffreya Dean Morgana, Jemsa Caviziela, Willema Defoa i kilku innych :)

Joan Allen - Bez Twarzy - John Travolta - Kod Dostępu - Hugh Jackman - Historie Zagubionych Dusz - Cate Blanchett

Richard Harris

użytkownik usunięty
googaify

Dafoe dla mnie jest co najwyżej średnio przystojny;)

Richard Harris - Cyrulik syberyjski - Julia Ormond - Ciekawy przypadek Benjamina Buttona - Cate Blanchett

Annie Lennox

no, dla mnie też, ale brzydki nie jest ;)

Annie Lennox - Rewolucja - Al Pacino - Bezsenność - George Clooney - Dobry Niemiec - Cate Blanchett

dobra teraz zawieje grozą.... :D ale pomyślałam, że to będzie trudniejsze.
uwaga, uwaga... Justin Bieber.

użytkownik usunięty
googaify

jest, jest;)

Justin Bieber - School Gyrls - Fred Willard - Legenda telewizji - Luke Wilson - Jeźdźcy Apokalipsy - Val Kilmer - Zaginione - Cate Blanchett

powinno się coś znaleźć na FW z... Celine Dion:)

:)
trudno będzie jeśli nie można seriali... a dokumentalne filmy są ok?

Celine Dion - Piękna i Bestia: Kulisy Historii - James Earl Jones - Stan Zagrożenia - Harrison Ford - Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki - Cate Blanchett

Jamie Lee Curtis

użytkownik usunięty
googaify

Jamie Lee Curtis - Krawiec z Panamy - Geoffrey Rush - Elizabeth - Cate Blanchett

zaglądałaś na Hot Fuzz?
David Bowie

użytkownik usunięty

Wiem, że pewnie denerwuję Cię tym;) Ten tamat właściwie jest Ci już znany. Nic nadzwyczjanego;)

Nie no co ty! ;) zaglądałam już wczoraj. Tyle że albo to mi się pomieszało albo już o tym rozmawiałyśmy parę dni temu :) nawet w tym temacie!
ale co do głosu Cate to nie wydaje Ci się, że jest tam inny, niż normalnie? Nie taki niski? Może twórcy jeszcze bardziej chcieli nas zmylić czy co albo mam coś nie tak z uszami ;)

zaraz odpisze na DB

użytkownik usunięty
googaify

Kiedy oglądałam ten film pierwszy raz, to miałam wrażenie, że te oczy, to spojrzenie (znak rozpoznawczy Cate), głos w sumie też, są dla mnie już znajome. Zdziwiłam się też, że w napisach końcowych nie zobaczyłam odtwórczyni tej roli, a naprawdę chciałam się upewnić lub wykluczyć Cate. Dopiero czytając jej filmografię, dowiedziałam się, o co chodzi. Co do jej głosu, to raczej nie zauważyłam różnicy (też wydał mi się znajomy:)).

David Bowie - Ucieczka w noc - Michelle Pfeiffer - Biały oleander - Renee Zellweger - Człowiek ringu - Russell Crowe - Robin Hood - Cate Blanchett
a teraz: Adrien Brody

użytkownik usunięty
igga

Adrien Brody - Obłęd - Daniel Craig - Elizabeth - Cate Blanchett

Catherine Zeta-Jones

C. Zeta-Jones - Okrucieństwo nie do przyjęcia - George Clooney - Dobry Niemiec - Cate Blanchett

hmmmmm.....

to teraz przerzucamy się widzę na piękne panie :D

no to Salma Hayek

PS Nie wiem czy Cię to interesuje, ale jutro o 21. w TV na chyba Polsacie będzie "Zmęczenie Materiału"

użytkownik usunięty
googaify

nie na Posacie, ale na TV4 (reszta się zgadza:))

Salma Hayek - Desperado - Antonio Banderas - Grzeszna miłość - Angelina Jolie - a no właśnie, Zmęczenie materiału:) - CATE

piękna kobieta... niech będzie Ali Larter

Ali Larter - Zupełnie jak miłość - Amanda Peet - 2012 - John Cusack - i ponownie Zmęczenie materiału :) - Cate Blanchett

muszę przyznać, że mnie zaskoczyłaś tą Ali Larter, bowiem cały czas byłam przekonana, że trzy aktorki to jedna i ta sama osoba!
te dwie następne to Jennifer Carpenter i Busy Philipps. Nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło, bo nie są do siebie takie podobne... za to ich usmiech jest no i w filmach jakie z nimi oglądałam były do siebie podobne.

No to teraz Terry Crews. Zwałowy facet :)

PS Mam do Ciebie pytanie w wątku o Egzorcyście, jeśli masz chwilkę czasu i ochoty to zapraszam, bo jestem bardzo ciekawa Twojej odpowiedzi.

użytkownik usunięty
googaify

Terry Crews - Niezniszalni - Bruce Willis - Włamanie na śniadanie - Cate Blanchett

Ali Larter myliłaś z Jennifer Carpenter? Ciekawe:) Z drugiej strony, Busy Philipps w ogóle nie kojarzę:)

Jessica Tandy ("zwałowa" babka:))

Jasne, zajrzałam do tego tematu o Egzorcyście i odpowiedziałam:)

Jessica Tandy - Naiwniak - Paul Newman - Żądło - Robert Redford - Niemoralna Propozycja - Woody Harrelson - 2012 - John Cusack - Zmęczenie Materiału - Cate Blanchett

Muniek Staszczyk

użytkownik usunięty
googaify

Muniek Staszczyk - Małżowina - Robert Gonera - Jan Paweł II - Christopher Lee - Władca Pierścieni: Drużyna pierścienia - Cate Blanchett

Vivien Leigh

Vivien Leigh - "Tramwaj zwany pożądaniem" - Marolon Brando - "Łatwa forsa" - Mira Sorivino - "Jej wysokość Afrodyta" - Helena Bonham Carter - "Podziemny krąg" - Brad Pitt - "Ciekawy przypade Benjamina Buttona" - CATE BLANCHETT
teraz: Shohreh Aghdashloo

użytkownik usunięty
prix22

Shohreh Aghdashloo - Egzorcyzmy Emily Rose - Laura Linney - Rodzina Savage - Philip Seymour Hoffman - Utalentowany pan Ripley - Cate Blanchett

Olivia Wilde

Olivia Wilde - "Biegając z nożyczkami" - Anette Bening - "Valmont" - Colin Firth - "Samotny mężczyzna" - Julianne Moore - "I'm Not There. Gdzie indziej jestem." - CAE BLANCHETT

teraz: Catherine Deneuve

użytkownik usunięty
prix22

Catherine Deneuve - Ruchome słowa - John Malkovich - Być jak John Malkovich - John Cusack - Zmęczenie materiału - CATE

Ellen Barkin

Ellen Barkin - "Pod czułą konrolą" - Robert Duvall - "Droga" - Charlize Theron - "Adwokat diabła" - Keanu Reevers - "Dom nad jeziorem" - Christopher Plummer - "Syriana" - Clooney - "Dobry niemiec" Cate Blanchett

yyyyyy.... Judy Holliday

użytkownik usunięty
prix22

Judy Holliday - Żebro Adama - Katharine Hepburn - Nad złotym stawem - Jane Fonda - Nazajutrz - Jeff Bridges - Drzwi w podłodze - Elle Fanning - Babel -CATE

Frank Sinatra

Frank Sinatra - W 80 dni dookoła świata - Shirley MacLaine - Czarownica - Michael Caine - O mały głos - Ewan McGregor - Amelia Earhart - I'm Not there. Gdzie indziej jestem iiii Cateeeeee

no to Joel Grey

użytkownik usunięty
prix22

Joel Grey - Gracz - Bruce Willis - Włamanie na śniadanie, no i kto, jak nie Cate?:)

Jane Kaczmarek

Jane Kaczmare - Cybill - Christine Baranski - Mamma Mia - Julie Walters - Harry Potter i kamień filozoficzny - Richard Harris - Czas patriotów - Harrison Ford - Sabrina - Julia Ormond - Ciekawy przypadek B. B. na koniec najlepsze Cate Blanchet

teraz nie kto inny jak Jadwiga Jankowska Cieślak

użytkownik usunięty
prix22

a no nie:)
Jadwiga Jankowska-Cieślak - Sztuka kochania - Piotr Machalica - Mała wielka miłość - Andrzej Blumenfeld - Jan Paweł II - Christopher Lee - Władca Pierścieni: Drużyna pierścienia - Galadriel..ekhem...Cate Blanchett;)

Sharon Tate

Sharon Tate - Dziecko Rosmery - Mia Farrow - Alicja - Judy Davis - Maria Antonina - Kirsten Dunst - Zakochany bez pamięci - Elijah Wood - Włada Pierścieni: Powrót Króla iii CATE

teraz niech będzie Minnie Driver