Cezary Pazura

Cezary Andrzej Pazura

7,9
85 952 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Cezary Pazura

Robimy głosowanie...
-Którego aktora wolicie? -Który lepszy?
Ja osobiście daję jednemu i drugiemu 10/10 bo to aktorzy wybitni w Polskim show biznesie. Ale proszę o argumenty.

Schackoo

Ja jestem za Linda i Pazura. Wg. mnie obaj sa dobrymi aktorami.

Schackoo

Ja jestem jednak za Lindą, może przez sentyment do filmu "Tato".

elmoro87

Ciężko ocenić,
Pazura. Dobrze gra role komediowe, dramatyczne, obyczajowe, teatralne.

Lina stworzył całą galerie twardzieli, w dramatycznych, obyczajowych też się sprawdził. Ale do komedi się raczej słabo się sprawdza.

Linda ma garstke ról w ambitnych dziełach. jak "Pan Tadeusz" albo "Quo vadis", filmy Agnieszki HolLand czy Kieślowskiego a Pazura tylko rolę w "Nienasyceniu" w dodatku dość słabą. Linda też troche reżyseruje, szanuje go, że do 2003 roku nie zagrał w (prawie) żadnym serialiku. Ma dużo filmów za granicą.

Co do Pazury jest rewelacyjny, każda jego rola jest całkowicie inna niż poprzdnia, zero cech wspólnych. Czarek Adamski, jąkający sie Cezary Kujawski, Wiaderny, Nowy, Synek, Fred, Ramzes, Nikoś Dyzma, Adam Miałczyński, Posterunkowy Cezary...
Pazura ma troche ról w dubbingu a Linda chyba żadnej.
Zdenerwowała mnie bardzo ta jego rola w "Klanie" zagrał tylko w 1 czy 2 odcinkach a taki gniot bedzie na zawsze siedział w jego filmografi.

Co do Lindy jego postacie są do siebie bardziej podobne, majątroche za dużo cech wspólnych: porucznik Arek, Major Keler, Franc Maurer, Herling, Leon. - Twardziel, pijący, palący, przeklinający, najczęściej z broną w ręku.

Hm chyba minimalnie lepszym jest Pazura.

Tęsknie za czasami Krolla, Psów, Taty, Sary, Szczęśliwego Nowego Jorku... gdzie znakomicie grali w duecie.

Lukasz7890

Ja zdecydowanie jestem za Pazurą
Chociaż Linda też jest dobrym aktorem

robertoni1995

Osobiście jestem za Bogusławem Lindą ...

Schackoo

Ja rowniez jestem za Linda, a to dlatego, ze w takich filmach jak: 'Czlowiek z Marmuru', 'Pan Tadeusza' albo 'Tato' zagral tak jak Pazura nigdy nie bylby w stanie. Ale jak ktos wyzej napisal - to zupelnie inny typ aktorow.