Cezary Pazura

Cezary Andrzej Pazura

7,9
86 581 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Cezary Pazura

Nie ma sensu porównywać gry Cezarego Pazury do Jima Carrey'a. Carrey ma świetną, naturalną mimikę, on po prostu doskonale czuje to co robi. Jest profesjonalistą w pełni tego słowa znaczeniu. Poza tym, nie można zapominać o jego innych rolach, bardziej ambitnych, w których również świetnie się odnajdywał. Pokazuje tym samym, że jest aktorem wielopłaszczyznowym, czego (z całym szacunkiem) o Pazurze nie mogę powiedzieć. Poza kilkoma rolami Pana Cezarego, które zasługują na szacunek, jest komikiem niskich lotów. Myślę, żę pożera go własne "ego", a szkoda. Pozdrawiam.

mrocu

Nie uważam, zeby Pazura był aż tak kiepski jak pisał przedmówca ... Ale zgadzam się w stu procentach, że Carrey jest znakomitym, świetnym a jak dla mnie najlepszym komikiem ... podziwiam go i cenię ... Niespotakłam aktora takiego jak on ...

CiHa

Wg mnie o wielelepszymi komikami od Carreya są Eddie Murphy i Robin Williams.Nie muszą błaznować jak Carrey zeby rozbawić ludzi.Potrafią pięknie grać słowem i skracać dystans z publicznością.Polecam programy kabaretowe obu Panów.Lubię Carreya a jego aktorstwo komediowe doceniam zwłaszcza w filmie "Kłamca kłamca" ale wymienieni Panowie są duzo bardziej wszechstronni od Jimma.Z klasyki dodam może De Funesa i Pryora.Pozdrawiam

Grudzio

Nie zapomnij także o Charlie Chaplinie...a co do Pazury to jest naprawdę dobrym komikiem i aktorem. No ale trzeba też przyznać że nie jest najlepszym. Choć szczerze to wole jego brata Radosława Pazurę który zabawnie mówi po angielsku w filmie "Ranczo - Wilkowyje".