Cezary Pazura

Cezary Andrzej Pazura

7,9
84 654 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Cezary Pazura

Liczyłem na to, że coś pokaże w tym "Przypadki ..." ale się przeliczyłem. Jedzie tam dokładnie tym, czym stracił na "13 posterunku" - przeszarżowaną rola z nadmierną ekspresją. Tego się nie da oglądać. To było w miarę śmieszne daaawno temu, na początku kariery młodego Czarka. Teraz jest to, po prostu, żenujące. Jakby widzowie chcieli takie coś oglądać, to "13 posterunek" powstawał by w dalszym ciągu.

Panie Czarku, w ten sposób nie wróci pan do tego, aby brać pana za przykład znakomitego, wszystkoumiejącego zagrać aktora. Rozumiem, że życie kosztuje i czasem trzeba zagrać w g... dla kasy ale czasem trzeba też zagrać coś poważnego, czego przykładem jest inny znakomity aktor Tomasz Kot.

Salmonella

nie podoba mi się za bardzo ten nowy serial z Pazurą, ale Pazurę i tak wielbie za 13 posterunek, chłopaków nie płaczą, Sarę, Zakochanych, za 4 zielone słonie, przystojny jestem, za dubbing w Asterixie, Obelixie Misji Kleopatrze, w zakochanym kundlu, epoce lodowcowej, i za monologi. Wierzę że Pazura zagra w jakieś mega fajnej produkcji bo to znakomity aktor.

kinomanka_13

Jak pisałem, Pazura to znakomity aktor, który potrafi zagrać każdą rolę. Niestety ale pajacując w tak marnych produkcjach zamyka sobie drogę do poważniejszych i przynoszących uznanie produkcji, bo żaden producent nie zaryzykuje pajacującego błazna (u schyłku podupadającej kariery) do poważnej roli bo widzowie tego nie kupią i wtopi finansowo.

Panie Pazura - nie idź pan tą drogą.

kinomanka_13

Posterunku dziś się nie da oglądać, tak samo jak Sary czy Taty. To samo będzie, bo jest już z Przypadkami. Po prostu Ślesicki ma cudowny dar produkowania jako tako zjadliwych gniotów w dniu produkcji, które po paru latach stają się nieoglądalnymi starociami sprzed miliona lat przed naszą erą. To tak jakby oglądać dziś Bank nie z tej ziemi, Radio romans, Tygrysy Europy, Miasto prywatne, Czterdziestolatka 20 lat później czy Pajęczarki albo inne nieoglądalne dziś dziadostwa z okresu przemian ustrojowych. Wszystkie jego filmy lądują po latach w piwnicy.
Noo chyba, że obejrzeć to z bliżej nie określonego sentymentu, coś jak pierwsze odc. Klanu albo Złotopolskich. Było się kiedyś młodym to się podobało ;-)
Tak czy siak Ślesicki to bufon, który zachowuje się jakby miał osiągnięcia na miarę Kubricka albo Spielbergia, a kręci przecież mega-szybko starzejące się dziadostwa, nie do oglądania po paru latach.

A co do Pazury, znakomitym aktorem nigdy nie był, ale był dobry. Wystarczyło pozostać sobą, a nie na siłę małpować mistrza Carrey'a. Po co tuningować Trabanta i na siłę go upodabniać do Maserati? No po co? Trabant pozostanie Trabantem, a taka dokładnie przepaść dzieliła i dzieli tych dwóch facetów. Trabantowi tak samo daleko do Maserati jak Czarkowi do Carrey'a. Tylko się chłopina przez to małpowanie dorobił tiku nerwowego - odruch głową, jakby zarzucał niewidzialną grzywką ;-) Nie wiem kiedy się tego pozbędzie? I po co ci to było chłopie? Mogłeś być normalnym, polskim, poprawnym aktorem.

lisoszakal

no Ślesicki to jest bufon bo już nie ma pomysłów na jakiś fajny film, Sara może być , tata trochę mniej, przez film tata miałam problemy zdrowotne że przez to tego filmu nie mogę oglądać przez problemy zdrowotne czyli że przez ten film nie mogę spać, a jak spałam po tym filmie to trochę krótko. A 13 posterunek mogę godzina za godziną oglądać. A Bank nie z tej ziemi lubię oglądać do dziś bo to moi rodzice lubili to oglądać, a ten serial był rok przed moim urodzeniem, a radio romans lubię oglądać bo to serial mojej mamy z młodości. A jeśli chodzi o 40 latka 20 lat później to ten serial jest taki sobie ale go oglądam bo kilka odcinków jest fajnych.