Chloë Grace Moretz

7,6
32 600 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Chloë Grace Moretz

Tak, właśnie Ciri. Ta z wiedźmina. Uważam że Chloë Grace Moretz, nadawałaby się do tej roli znakomicie. Jest w miarę w dobrym wieku, wysportowana, i ogólnie kojarzy mi się jej wygląd z Ciri, może tylko włosy przefarbować. A więc panowie filmowcy, brać się za Witcher'a tam w Hollywood, bo przegapicie okazję.
A jak wy uważacie nadawałby się na wiedźminkę Ciri?

bald3

Nie przyszłoby mi to do głowy, ale jak tylko przeczytałam co napisałeś to doznałam olśnienia :) w 100% się zgadzam, chyba faktycznie nie widziałam jeszcze innej młodej aktorki, która lepiej by pasowała do roli Ciri :) tylko w takim razie kto na Geralta i Yennefer? :)

birch_

cóż z Geraltem i Yennefer będzie trudniej, jakoś tak od razu to nikt ni nie przychodzi, musiałbym poszukać.
Tu z Ciri to od razu mi jakoś się skojarzyło, właśnie kolejny raz czytam Wiedźmina i byłem w kinie na Kick Ass 2.
Nie wiem, strzelam, może Viggo Mortensen na Geralta?

bald3

Pewnie z dobrą charakteryzacją nie wyszedłby źle, ale mam wrażenie że za bardzo kojarzyłby się wszystkim z Aragornem. Może Michael Fassbender?

bald3

Większość osób widziałaby pannę Moretz w roli przybranej córki Geralta właśnie przez pryzmat jej popisów w obu częściach Kick Assa i przyznam, że pod tym względem dziewczyna pasowałaby idealnie. Jednak jako gorący fan książek o Białym Wilku muszę przypomnieć, że Ciri nie była brzydką dziewczyną, ale trochę daleko było jej w tej kwestii do swojej babki, matki oraz Yennefer, więc w tej roli widziałbym bardziej Dakotę Fanning lub Saoirse Ronan. Chloe mógłbym zaakceptować, gdyby tylko poddano ją odpowiedniej charakteryzacji, która częściowa zasłoniłaby jej nieskazitelną urodę.

Skandal

Chloe ma nieskazitelną urodę? loool
Na pewno nie jest brzydka, ma w sobie coś ciekawego, ale "nieskazitelna uroda"? dobre...

witek454

no właśnie, co tak wszyscy z jej pięknością, ma ciekawą urodę, szczególnie usta, ale żeby od razu jakaś Wenus?

bald3

Już za późno. W tym wieku, Chloe pasowała by najwyżej do Wieży Jaskółki i Pani Jeziora. Na poprzednie części jest już po prostu za duża (gdyby zaczynali za czasów pierwszego Kick-Assa, to już by było co innego). Zresztą, zanim Hollywood zbierze się do jakiegoś większego, wielofilmowego projektu, to zwykle mija kilka lat, więc można już o tym zapomnieć. Chociaż faktycznie, na Ciri nadawałby się najlepiej na świecie.

Robert_Sawyer

za duża? w Kick Ass gra Clark Duke który na 28 lat, a gra chłopaczka ze szkoły, max 18-19lat, więc z tym wiekiem jest naprawdę dziwnie

bald3

W wieku 10-20 człowiek dużo szybciej rośnie i rozwija się, niż w wieku późniejszym. Porównaj sobie Chloe w pierwszym Kick-Assie i w drugim. Różnica co najmniej dwudziestu centymetrów. A minęły tylko 3 lata. Dwunastolatki już z niej nie zrobią, bo śmiesznie by to wyglądało. Poza tym, jak mówiłem - okres preprodukcji przy większych projektach trwa latami.

Robert_Sawyer

Tak dokładnie to od nakręcenia pierwszej części " KA" minęło pięć lat, okres zdjęciowy przypadł na drugą połowę 2008 roku, a problemy reżysera ze znalezieniem dystrybutora sprawiły, że premiera odbyła się w 2010 roku. Mimo to faktem jest, że różnice są wyraźne.

Robert_Sawyer

Cóż, przecież młodziutką Ciri mogłaby zagrać inna aktorka. Często stosuje się takie rozwiązanie, więc to żadna przeszkoda.

bald3

W moich wyobrażeniach Ciri była drobna i miała lekko zalękniony wyraz twarzy i gdyby miała zagrać ją Chloe to nie wyobrażam sobie tego.

bald3

Według mnie byłaby idealna do roli Ciri, ale Hollywood musiałoby się mocno poszpieszyć z kręceniem Wiedźmina. Może jakoś dałoby się trochę
,, odmłodzić" Chloe, ale jeszcze kilka lat i będzie za późno.
Nie sądzicie, że Chloe bardzo przypomina Ciri na moim avatarze?

bald3

Rzeczywiście,masz rację. Olśniłeś mnie swoim pomysłem :D Pewnie że podobna do Ciri. Choć za niedługo rzeczywiście może być za późno heh.

bald3

Feministka, lesbijka, a do tego zostałaby Ciri.