No cóż pan Christian Bale jest Żydem więc pewnie coś ma charakterystycznego w twarzy typowego dla Żydów. Proste.
Ja wiem ale mam w pracy znajomego który zawodowo specjalizuje się w rozpoznawaniu czy ktoś jest np Żydem czy tylko wygląda. Ja mu wierzę. Żyda rozpoznaje na kilometr. Poza tym są Żydzi sefardyjscy i aszkenazyjscy a ci aszkenazyjscy są to Żydzi mocno zeuropeizowani i zupełnie nie wyglądają na Żydów a nimi są.
Wg mnie takie zdolności kwalifikują się pod jakieś zachowania paranoidalne lol. Kolega wietrzy spiski ;)
Nie koniecznie, on bardzo łatwo rozpozna Żyda po układzie czaszki, po uszach i wąsko osadzonych czarnych oczach, osadzonych blisko nosa i tak dalej...
możliwe, ale jeżeli aktor jest dobry (np. Falk, Douglas czy Allen) to w sumie narodowość mnie nie interesuje. bardziej irytuje mnie, kiedy jest słaby, a gra tylko dlatego, ze ma "pochodzenie" (np Brody)
Haha, fajna robote macie :D, wyszukiwanie zakamuflowanych Semitow w spoleczenstwie. Kolega z pewnoscia zostalby doceniony osiemdziesiat lat temu w firmie Himmlera :)
Oczywiście. Po oglądnięciu Equilibrium nadszarpnął lekko moją opinię o bezdyskusyjnie najlepszej mimice Cumberbatcha