Christina Aguilera

Christina Maria Aguilera

8,2
1 861 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Christina Aguilera

Not Myself Tonight.

użytkownik usunięty

Co myslicie o tym singlu? To jest to z pewnoscia zdecydowana zmiana brzmienia, kierunek odwrotny od ,,Back to Basics'' i ,,Stripped'', na dodatek kawalek ten nie jest napisany przez Aguilere (co moze nie zmienia wiele, nie wiem, ,,Beautiful'' np. jest w calosci napisany przez Linde Perry, mimo tego Xtina bardzo sie z nim identyfikuje).
Jak na moj gust, wokal trzyma ciagle poziom, jak zawsze, moze zupelnie to nie jest taka ,,techniawa'' jakiej sie spodziewalam, nie brzmi jak typowe elektro, ale prawde powiedziawszy to nie moj styl. Z pewnoscia 8 czerwca bez zastanowienia pojde kupic plyte, przyznam jednak, ze bede bala sie ja przesluchac ;). A Wy czego sie spodziewacie po ,,Bionic''?

Christine bardzo , ale to bardzo lubie wiec jestem obiektywny: Christina strasznie kopiuje Gage! Okropnie! Zaczynajac od strojow po piosenki (not myself tonight) . Dodatkowo irytujacy byl jej tekst, ze kocha penisy.... Na dodatek teledysk do not myself tonight marna podrobka Gagi. Christina miala swoj styl z plyta Back to Basics a teraz idzie pod publike i to na dodatek niekoniecznie z udanym skutkiem.

wine_bae

Nie mam sił do was, ignoranci. Ale dobra, niech każdy ma swoje, pieprzone zdanie, nie moja sprawa, że się ośmieszacie.

Przesłuchałam "Bionic". Najpiękniejsza piosenka z płyty: I Am. Rooooozpływam się, jak to słyszę :D. Coś wspaniałego...może dlatego, że tak odbiega klimatem od większości utworów.
Poza tym "Bionic", "Elastic Love", "Lift Mi Up", "All I Need", "Glam". Najlepsze/najciekawsze spośród utworów.jedn
Najgorsza- ciężko wytypować, najmniej w ucho wpada <wg mnie> Vanity.

Płyta nie jest zła, obawiałam się, że Krysia pójdzie jeszcze bardziej w elektro, a jednak znalazło się kilka perełek.
Album gorszy niż B2B i Stripped, ale nie czuję się rozczarowana. Jest dobrze ;).

Lady_From_Burton_World

to Ty sie osmieszasz nie my , ktorzy mamy oczy i argumenty w przeciwienstwie do was.

wine_bae

Tak jak już napisałam wyżej- niech każdy zostanie przy swoim zdaniu i już. Wystarczy tych kłótni.

Zapomniałam dodać, że spośród piosenek bonusowych NAJLEPSZA jest zdecydowanie "Stronger Than Ever". Coś pięknego i polecam wszystkim, którym nie podobają się piosenki Krysi w stylu elektro- to jest coś zupełnie innego...

Lady_From_Burton_World

lady frin burton world mozesz wypisac piosenki bonusowe z bionic? z checia przeslucham ;>

wine_bae

przesluchalem wlasnie cala plyte Bionic. Jestem zalamany! Nie ma zadnej piosenki rownie dobrej jak z poprzednich plyt! Nie ma! Nagram moze sobie 3 piosenki na mp3 , ale i tak nie bede ich sluchal za czesto. Troche zmienilem zdanie na temat Not myself tonight. W porwnaniu z reszta nie wychodzi tak zle jak niektore. najlepsza z calej plyty to Prima Donna. Daje rade jeszcze Desnutade. Vanity srednie. Wooohooo podobnie jak Vanity.
Na prawde szkoda , bo Christina jest swietna piosenkarka, jedna z lepszych , ale za bardzo poszla za trendami! : < coz zobaczymy jak kolejna plyta. Orientuje sie ktos kiedy? za rok , dwa?
ps. serdecznie polecam piosenke Alicia Keys ft. Beyonce - Put in a love song. GENIALNA! :D

wine_bae

Monday Morning
Bobblehead
Birds of Prey
Stronger than Ever
I Am (Stripped)
Little Dreamer

Nie słuchałam tylko dwóch ostatnich. Najlepsze są wg.mnie Monday Morning i Stronger than Ever. Gdyby takie było całe Bionic...ale nie jest :/

Lady_From_Burton_World

oj te bonusy rownie slaba jak plyta ;/ daje rade jedynie bobblehead.

wine_bae

Rzecz gustu...mi podoba się zarówno płyta, jak i bonusowe piosenki.
Nie wiem tylko, czy jesteś aż tak rozczarowany Bionic, bo liczyłeś na brzmienia podobne do B2B? Albo Stripped? Każdy fan/fanka Christiny wie, że ona nie nagrywa płyt cały czas w tym samym stylu, ale eksperymentuje. Łączy je jedynie jej głos. Płyta, którą teraz nagra też będzie zapewne zupełnie różna od Bionic. I to jest wspaniałe w jej twórczości i czyni z niej artystkę, przynajmniej dla mnie...

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

Wlasnie to jest irytujace, wszyscy niemal oczekuja, ze bedzie kopiowala w nieskonczonosc Back to Basics, tak sie nie da, w ten sposob artysta sie nie rozwija! I jak ktos mysli, ze bedzie ''kopiowac Gage'' caly czas to tez sie myli. Zgadzam sie z postem nade mna
Zakupilam wlasnie Bionic, plyta jest swietna. Nie zgadzam sie z zarzutami, ze nie wykorzystuje glosu, wystarczy przesluchac ''Lift Me Up'', ''You Lost Me'', moim zdaniem glos wykorzystuje nawet ''lepiej.
Najlepsze kawalki moim zdaniem to;
''Desnudate''
''I Am (Stripped)
''All I Need''
''You Lost Me''
''I Hate Boys''
''Lift Me Up''
''I Am''
''Glam''
''Prima Donna''.
Tak przy okazji Christina na swojej stronie mowiac o piosence ''Desnudate'' wspomniala, ze szykuje album hiszpanskojezyczny. :)

wiecie co... bardzo mi sie spodobalo not myslef tonight! na prawde fajne! trzeba kilka razy przesluchac piosenke za nim sie wyda sad ;D !

wine_bae

Ha! No widzisz :). Może tak powolutku przekonasz się do całej płyty? Ja np.: jedne piosenki pokochałam od razu, a do innych cały czas się przyzwyczajam ;), np.: "Desnudate", wcześniej uważałam za jeden ze słabszych kawałków, a teraz coraz bardziej mi się podoba.
Christina jest wspaniała *.*

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

Jak na moj gust najciezej mi sie slucha ''My Girls'' i ''Elastic Love'', lubie WooHoo - bardzo dowcipne, podoba mi sie beat w ''Monday Morning''. ''Desnudate'' pokochalam od pierwszego wysluchania tego kawalka na stronie Aguilery. Do ''Not Myself Tonight'' musialam sie przyzwyczajac, za to ''Bionic'' spiewa ze mna caly dom.
I naprawde, nie slysze tam nic z Gagi, znam jej obie plyty, pomijajac to, ze ona nie spiewa elektro. Na zdjeciach dolaczonych do ksiazeczki z tekstami tez jej nie widze ani nikogo innego. Podoba mi sie w sumie jej pomysl na siebie, rozumiem zalozenia. Nie moge sie doczekac nastepnej plyty, mam nadzieje, ze tym razem nie bd to tak dlugo i zastanawiam sie jak bd ona brzmiec. No i uwielbiam brzmienie hiszpanskiego, ciekawe, jaki bd ten album i kiedy go wyda :).

O, a ja właśnie od razu zaliczyłam "Elastic Love" to najlepszych piosenek :D. "Desnudate" słuchałam już tyle razy, że pozbyłam się uprzedzeń do tego kawałka, ale "Vanity" to dla mnie zupełnie nietrafiona rzecz, jakaś taka...mdła.
Ale cóż, nie ma albumów idealnych ;). Poza tym im dłużej słucham tej płyty, tym bardziej jestem pewna, że jest ona jednak lepsza od "Stripped", przynajmniej dla mnie...

Lady_From_Burton_World

Hehe..jasne że lepsza niz "Stripped" ;)...

motylek19

dobra zmieniam zdanie calkowicie :D plyta krysi na pewno nie jest fatalna. jest calkiem ok chociaz wole B2B. Bardzo lubie Primma Donna, Desnudate, Wooohoo, Not myself tonight, Vanity oraz Bobblehead. Te piosenki sa na prawde fajne. Reszta przecietna raczej sobie ich nie nagram na mp3. Ale na pewno bede czekal na kolejna plyte. Wiemy mniej wiecej kiedy?

użytkownik usunięty
wine_bae

O, to masz podobny gust jak ja. A kto wie, tyle tylko wiem, ze prawdopodobnie bedzie hiszpanskojezyczna. Znajac Xtine, pewnie dlugo trzeba bedzie czekac.

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

Ja nie wiem, czy lepsza, nie powiedzialabym. ciezko zreszta porownac, to kompletnie co innego. Bionic z pewnoscia nie ma takiego ladunku emocjonalnego jak Stripped. I jak dla mnie Stripped to jej najlepsza plyta.

No moze byc ciekawie jesli chodzi o hiszpanska plyte Krysi. Desnudate jest perfekcyjne! A teraz wlasnie slucham Not myself tonight! Genialny jest poczatek. Taka muzyczka z poczatku ;] uwielbiam! A przepraszam ta hiszpanska plyta ma sie ukazac jako nastepna , czy Christina tak sobie powiedziala... A wlanie kiedy jej nastepna plyta? Tez tyle bedzie trzeba czekac? ;/

użytkownik usunięty
wine_bae

W wywiadzie powiedziala ze plyta hiszpanska sie pojawi niedlugo, na pewno, i ze PRAWDOPODOBNIE bedzie to nastepny album. Na nia zawsze trzeba dlugo czekac. Ale pls to zadna sztuka wydawac plyty co pol roku z 5 piosenkami na krzyz napisanymi na kolanie. Desnudate mi sie strasznie od poczatku podobalo, WooHoo slucham teraz, jest bardzo dowcipne i ladnie napisane, mimo ze, nie oszukujmy sie, jest o seksie oralnym :), ale nie jest takie obsceniczne.

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

Co ja bym dała za więcej piosenek w stylu Birds Of Prey.

użytkownik usunięty
wine_bae

gdyby poszła za trendami to cały album by był jak NMT. Jakoś nie zauważyłam by inni artyści angażowali do swoich projektów artystów pokroju Sia, przeciwnie, same Timbalandy, RedOne'y i inny shit.

użytkownik usunięty
wine_bae

tak, oczy masz, ale zamiast czytać pudelka lub perezhilton.com.... poczytaj czym jest KOPIA. nie wiem od jakiej piosenki Gagi, Christina ściągnęła tekst NMT. Z resztą to jest śmieszne, czerwona bielizna, kopiuje, taki makijaż, kopiuje, ogień, kopiuje. Tylko, napiszę coś co pisałam już wcześniej, muzyka nie zaczyna się wraz z przybyciem Gagi, więc spójrzcie trochę do tyłu.

użytkownik usunięty
wine_bae

aha, i powiedz jakie masz argumenty? bo chyba żadnego.

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

to jak grochem o ścianę...

ja uwielbiam Stronger Than Ever, Glam, Bobblehead, Vanity, All I Need i Proma Donna.
Najmniej przemawia do mnie Bionic, I Am i WooHoo.

Popieram Twoje zdanie jeśli chodzi o poprzednie płyty, zdecydowanie lepsze.

użytkownik usunięty

All I Need jest przesliczne, to samo ze Stronger Than Ever i I Am. Ja chyba jeszcze zapomnialam o Monday Morning, uwielbiam ten beat, troche podobny do Billie Jean :).

użytkownik usunięty

Monday Morning ma bardzo wesołą melodię. Zdecydowanie dodaję do 'uwielbiam'.

Kurcze, myślałam, że tylko ja tak mam...ten początek "Monday Morning" zawsze mi przypomina "Billie Jean", dzięki temu jeszcze bardziej polubiłam tą piosenkę :D

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

mi sie tak od razu skojarzylo :) cala rodzina myslala ze to Michael Jackson (bo oczywiscie nie mieli wyboru, musza sluchac Aguilery ;D )

użytkownik usunięty

A jednak sie nie zgodze, ze zdecydowanie lepsze sa poprzednie, Christina Aguilera jest zdecydowanie najgorsza. Jakbym miala ustalic wlasny ranking, to wygladalby tak;
1 - Stripped
2 - Back to Basics
3 - Bionic
4 - Mi reflejo
5 - My Kind Of Christmas
6 - Christina Aguilera

użytkownik usunięty
wine_bae

Tekst wyrwany z kontekstu, ona mowila, dlaczego nie moglaby byc w zwiazku z kobieta.

użytkownik usunięty

Ktos slyszal juz w radiu ostatni singiel lub wie, kiedy bedzie video do You Lost Me?

Bionic, Hmm.. piosenki mi się trzy podobają, Elastic Love, NOT MYSELF TONIGHT i Prima Donna, co do płyty, stwierdzam "fakt" że płyta ogólnie jest słaba. Jak dla Christin-ie najbardziej pasuje typ płyty BACK TO BASICS, tam daje czadu, i to jest cała ona! Ogolnie Christina jest moja faworytka! Jest świetną piosenkarką i aktorką! Pozdrawiam i życze miłego sluchania płyty BIONIC i oglądania filmu Burlesque z Xtina!

Mi się nie podoba , ani płyta , ani piosenka . Ja chcę dawną Kryśkę !

użytkownik usunięty
Rockowaa .

Ale co masz na mysli?

mam prawie wszystkie jej płyty ( w tym te nie w języku angielskim) i uważam, iż wszystkie są rewelacyjne. Co do samego Bionic, na pewno Not Myself Tonight jest bardzo dobre, fajna aranżacja, jak zawsze głos , który gniecie. Z całej płyty bardzo dobrymi, według mnie utworami są : Bionic, You Lost Me, Lift Me Up, Little Dreamer, Elastic Love, Prima Donna, I Am, Stronger Than Ever, Vanity. Reszta w mojej opinii jest dobra. Cała ta płyta to jej nowy wizerunek, coś nowego. Była X-tina, Baby Jane, to teraz mamy nową Christinę. Szkoda , bo została przyjęta chłodno, jednak to nie zmienia faktu, że zrobiła kawał dobrej roboty!
Teraz nam nie pozostaje nic innego, jak czekać na ten film i cały soundtrack z niego :)