Ja mam tak:
widziałam 7 filmów
2 mam ulubione
2 chce obejrzeć
A średnia mi wyszła 8,7 troszkę niższa niż twoja...................
Ja mam najwyżej ocenionego Johna Cazale 9,7 :)
A za co dajecie takie dobre oceny jego filmom?? Zawsze mnie to ciekawiło co ludziom się w nich podoba. Mnie sie podobały jego oryginalne pomysły na fabułe np w prestiżu i incepcji ale czasami denerwuje mnie to że jego filmy są takie jakby "suche" czy jakby to powiedzieć , chodzi mi o to że w jego filmach zdjęcia naprzykład są w prowadzone w taki statyczny sposób mało w nich nowatorskości i w ogóle. Chociaż w incepcji mi się podobały
Jego filmy wg. mnie trafiły/ stworzyły lukę w kinie współczesnym. Nazwałbym to "realistycznymi bajkami", do nierealnych sytuacji potrafi dodać tyle szczegółów i emocji, że potrafie wczuć się w ten świat. To mi pasuje. Lubie takie podejście. Ostatnio widziałem coś takiego w bioshock:infinite (gra) . Moim zdaniem takie podejście jest świeże i fajne. Ale wiesz każdemu się różne rzeczy podobają. Pozdro
Ale byłem pijany jak to pisałem... chodziło mi o to, że przedstawił komiksy bardzo realistycznie i z detalami. A ja lubię takie coś
Ja mam gorszą bo trzeciej części Batmana dałam 6/10. Bardzo się tą częścią zawiodłam.... A szczególnie Kobietą-kot